Jaka forma ogrzewania

« Powrót do grupy: Robimy instalację hydrauliczną i grzewczą

Stron: 17 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  4 5 6 7 8  ▸  ▸▸

10 grudnia 2013, 23:47

Zgadzam sie: good 0 bad

@użytkownicy pelletu: czy po paleniu pelletem faktycznie kotłownia jest czyściutka?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

13 grudnia 2013, 00:02

Użytkownik Gość: gronek napisał: @użytkownicy pelletu: czy po paleniu pelletem faktycznie
kotłownia jest czyściutka?

Witam

Pellety Stelmet są zapakowane w hermetyczne opakowania.
Dzieki takiemy zabiegowi nasza kotłownia i dom są czyste, a oprócz tego
mamy 100% pewność, że parametry naszego produktu są chwili spożytkowywania
dokładnie takie jakie podajemy.

Pozdrawiam!

Andrzej Wysocki

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

14 grudnia 2013, 17:06

Ok, dzięki za informację, ale chodziło mi o to, czy pellet nie pyli tak jak węgiel przy paleniu i czy kotłownie przez to nie jest zabrudzona? Dzięki!

Zgłoś | Cytuj | Link

16 grudnia 2013, 13:29

Tutaj jak wcześniej,polecam układ Co,który wraz z dobrą izolacją budynku bardzo fajnie się sprawdzi,więc czemu by nie spróbować. Chętnie pomożemy dobrać odpowiedni piec do całości www.PieceMans.pl

Zgłoś | Cytuj | Link

18 grudnia 2013, 23:01

Użytkownik Gość: gronek napisał: Ok, dzięki za informację, ale chodziło mi o to, czy
pellet nie pyli tak jak węgiel przy paleniu i czy
kotłownie przez to nie jest zabrudzona? Dzięki!

Pellet nie pyli przy paleniu wcale! Pellety Stelmet są pakowane w hermetyczne opakowania, a każda partia jest dodatkowo foliowana.
Dzięki temu zabiegowi mamy pewność, że kotłownia będzie czysta a pellet nie straci swoich właściwości opałowych. Ekogroszek, który składowany jest luzem potrafi stracić połowę swojej kaloryczności.

Pozdrawiam
Andrzej Wysocki

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

8 stycznia 2014, 10:12

Na pewno odpowiednie ogrzewanie domu to podstawa. Trzeba dobrać odpowiedni opał, sposób ogrzewania i piec (jeśli tym się zamierza palić). Ja jednak lubię wygodę i zainwestowałam w ciepło sieciowe [http://termika.pgnig.pl/]. Do tej pory nie narzekam na świadczone usługi, bo przyznam, że rzeczywiście odczuwam komfort.

Ten post był edytowany przez Beata111 dnia: 3 marca 2015, 11:17
Zgłoś | Cytuj | Link

8 stycznia 2014, 18:42

Polecam ogrzewanie na pellet .Nowoczesne ,ekologiczne ogrzewanie . Przy zakupie dobrej jakości pelletu np. Olimp ,praktycznie popiołu nie ma . Dla mnie wypas.

Zgłoś | Cytuj | Link

31 stycznia 2014, 21:05

Ogrzewanie podłogowe jest dobre . A jeśli masz piec na spalanie biomasy np. pelletu to przy ogrzewaniu podłogowym będą będą dobre osiągi . Wystarczy nie dużo pelletu aby ciepło było w całym pomieszczeniu jednakowe.

Zgłoś | Cytuj | Link

3 lutego 2014, 22:21

A macie jakieś dane ile tak średnio idzie pelletu w ciągu roku?

Zgłoś | Cytuj | Link

4 lutego 2014, 22:40

Użytkownik Gość: gronek napisał: Ok, dzięki za informację, ale chodziło mi o to, czy
pellet nie pyli tak jak węgiel przy paleniu i czy
kotłownie przez to nie jest zabrudzona? Dzięki!

Pyli, pyli, nie daje takiego czadu jak węgiel, ale cudów nie ma - to nie gaz. Piec musisz wyczyścić co jakiś czas, a i z samych pelletów się nieco kurzy. Mam porównanie pellet i eko groszek - wolę pellet, jest czyściej, ale nie aż tak, żeby móc powiedzieć, że wcale nie pyli, lub niewiele pyli. I jest przyjemniejszy ten kurz - pachnie lasem.

Ten post był edytowany przez Beata111 dnia: 3 marca 2015, 11:17
Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 17 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  4 5 6 7 8  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Zbiornik na paliwo Liczba postów: 87 Grupa: Robimy inst... Chcesz zadbać o jakość paliwa i ochronić swoją maszynę przed zanieczyszczeniami? Sprawdź filtr paliwa SWIMER! Dzięki wysokiej przepustowości 100l/min idealnie s...
  • Jaki wybrać kocioł? Liczba postów: 33 Grupa: Robimy inst... Jaki kocioł gazowy? Co polecacie dom 110 m2, dwie łazienki (w jednej wanna a w drugiej prysznic), kuchnia... Chciałabym żeby ciepła woda była dostępna non stop....
  • Instalacja grzewcza Liczba postów: 142 Grupa: Robimy inst... Wieloletnie doświadczenie w instalacjach sanitarnych, grzewczych, wodno-kanalizacyjnych oraz wentylacyjnych posiada firma Szumscy. Pełny zakres usług jest u nic...
  • gdzie ten tani węgiel? Liczba postów: 3 Grupa: Robimy inst... W przypadku kiedy szukasz solidnego dostawcy węgla? Rastar2 z Chorzowa https://rastar2.pl/oferta/hurtowa-sprzed az-wegla-cennik to rzetelna firma, która oferuje....
  • jakie ogrzewanie ? Liczba postów: 794 Grupa: Robimy inst... Nie ma nic lepszego niż poczucie ciepła i komfortu w swoim własnym domu, zwłaszcza w chłodne dni. Dlatego też warto zainwestować w niezawodne i ekonomiczne rozw...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19414 użytkowników

Użytkownicy online (2)

gości: 246

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >