Jaką płytę wybrać_

« Powrót do grupy: Sprzęt AGD i RTV

Stron: 3 ▾ Skocz do strony
◂  1 2 3  ▸

25 czerwca 2014, 23:33

Zgadzam sie: good 0 bad

Ten pogląd, jakoby jedzenie robione na płycie indukcyjnej miałoby być niezdrowe również wydaje mi się niedorzeczne.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

13 sierpnia 2014, 10:06

Zgadzam sie: good 0 bad

Wybierz płytę indukcyjną. Wcześniej miałem kuchenkę gazową, słabo wygląda i trudno utrzymać czystość. Teraz mam płytę Bosch PIE611B17E i jestem bardzo zadowolony. Gotowanie jest przyjemne, smak taki sam jak wcześniej, a utrzymanie czystości o porządku to sama przyjemność. Sprawdź w tym rankingu płyt indukcyjnych http://ranking-plyt-indukcyjnych.pl co jest aktualnie na topie, a sam zdecydujesz, że indukcja to dobry pomysł.

Ten post był edytowany przez leon_p dnia: 13 sierpnia 2014, 10:09
Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

3 września 2014, 07:13

Zgadzam sie: good 0 bad

Sam aktualnie posiadam tę płytę :
http://najtaniej.co/produkt/plyty-indukcyjne/ electrolux-ehh6340fsk.html
Jest to w miarę niedrogi sprzęt marki Electrolux ponieważ widzicie,że w niektórych sklepach można ją zakupić już za mniej niż 1000 zł ( sam zresztą właśnie tak zaoszczędziłem kupując przez internet i nie żałuję...).
Generalnie bardzo wygodne urządzenie, dobra moc grzania, potrawy przygotowuje się przyjemnie, chociaż w tym temacie powinna wypowiedzieć się raczej żona niż ja ponieważ to ona częściej gotuję ;)
Oczywiście ma również wady. W przeciwieństwie do płyty gazowej ma większe zużycie energii.

Zgłoś | Cytuj | Link

3 września 2014, 10:52

Zgadzam sie: good 0 bad

Także zdecydowałem się na płytę indukcyjną:płyta indukcyjna Beko HII 64400 ATX. Zakupiłem w podobnej cenie co przedmówca, z 2-letnią gwarancją. Mój model posiada 9 poziomów mocy i sterowanie dotykowe. Poprzednio miałem kuchenkę gazową, ale miała już swoje lata i zdecydowałem się na nowoczesne rozwiązanie.

Zgłoś | Cytuj | Link

13 stycznia 2015, 08:19

Zgadzam sie: good 0 bad

Aktualnie mamy zamontowaną w kuchni indukcję marki solgaz i mogę polecić. Solidna konstrukcja, dobrze wykonana płyta, nic mi nie pęka, choć parę razy garnek mi się z ręki wymsknął i rąbnął o płytę ;P Inna sprawa to na pewno oszczędność na energii i zabezpieczenia przed dziećmi. Nie zamieniłbym jej na kuchenkę gazową nigdy w życiu.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

20 kwietnia 2015, 21:57

Zgadzam sie: good 0 bad

Czy to gazówka, czy też zwykła płyta elektryczna, czy płyta indukcyjna mają swoich zwolenników i przeciwników. Ja wiem jedno że ta ostatnia jest najoszczędniejsza i z całą pewnością najbezpieczniejsza. Jeśli chodzi o producenta to dla mnie electrolux jest taki godnym zaufania . Mam trochę sprzętu tej marki i odpukać jak na razie nie było problemów. Na sprzęcie agd nie powinno się oszczędzać.

Zgłoś | Cytuj | Link

21 kwietnia 2015, 23:34

Zgadzam sie: good 0 bad

Ja proponuje indukcyjną płytę, dziś się bardziej sprawdza.

Zgłoś | Cytuj | Link

11 maja 2015, 13:02

Zgadzam sie: good 0 bad

Długo szukałem odpowiedniej płyty do mojej kuchni brat dał mi do przeczytania poradę , http://www.morele.net/wiadomosc/jak-wybrac-plyte-indukcyjna/ 404/ , dzięki taj poradzie udało mi się wybrać odpowiednią .

Zgłoś | Cytuj | Link

5 stycznia 2016, 12:20

Zgadzam sie: good 0 bad

Ja mam tę płytę indukcyjną - http://www.kernau.com/produkt/kih-6413-4b.htm l i spisuje się bardzo dobrze, przy jej zakupie dostałam 5 lat gwarancji. Wcześniej miałam kuchenkę na gaz i zdecydowanie lepiej gotuje mi się na płycie. Model, który ja posiadam ma 11 poziomów mocy, blokadę rodzicielską i powłokę chroniącą przed pozostawianiem na powierzchni płyty odcisków palców, i jeszcze kilka innych, przydatnych opcji o których można poczytać na stronie producenta.

Zgłoś | Cytuj | Link

8 stycznia 2016, 12:46

Zgadzam sie: good 0 bad

Z pewnością kuchenka gazowa jest trudniejsza w utrzymaniu pod kątem czystości. Elektryczne czy indukcyjne płyty nie mają tylu zakamarków. Jednak nie miałam z nimi zbyt wiele do czynienia, żeby móc zdecydować czy gotowanie na płytach elektycznych bądź indukcyjnych jest wygodne. Gaz to jednak gaz, wszystko widać i wiadomo, że nam się obiad nie przypali.

Jak jest w przypadku płyt indukcyjnych i gazowych? Szybko można się przestawić na gotowanie w inny sposób? Podzielcie się proszę opiniami. Czy duże jest zużycie prądu?

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 3 ▾ Skocz do strony
◂  1 2 3  ▸


Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

 Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy


Ostatnio na forum

  • Jak odpowiednio przechowywać wino? Liczba postów: 40 Grupa: Sprzęt AGD... Czy zwracacie uwagę na jakość produktów spożywczych, z których korzystacie w kuchni? Bardzo lubię spędzać wolny czas w mojej kuchni i gotować, zwłaszcza dla naj...
  • Co sądzicie o sprzęcie AGD firmy Candy? Liczba postów: 156 Grupa: Sprzęt AGD... Dokładnie, jednak do pewnych firm można mieć większe zaufanie do innych mniejsze. Candy ma świetne ceny, jednak niestety należy do firm do których trzeba podcho...
  • Ekspres do kawki Liczba postów: 87 Grupa: Sprzęt AGD... Wydając spore pieniądze na dobrej jakości ekspres pamiętaj o jego serwisowaniu jeśli chcesz żeby ci służył wiele lat. Najlepszym miejscem na serwis ekspresów do...
  • Taboret gazowy do lokalu gastronomicznego Liczba postów: 3 Grupa: Sprzęt AGD... Zastanów się jaka moc grzewcza jest Ci potrzebna: Wydajność cieplna: Im wyższa moc (wyrażona w kW), tym szybciej taboret będzie w stanie podgrzewać potrawy. W l...
  • platforma handolowa dla firm Liczba postów: 2 Grupa: Sprzęt AGD... Platforma B2C od X-ONE https://x-one.pl/b2c to kompleksowe rozwiązanie dla firm, które chcą zbudować silną obecność w handlu internetowym. Oferuje pełną integra...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19407 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 263

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >