Skoro ktoś chce ocieplić poddasze, to powinien sobie zadać pytanie o to nie jaką wełną, ale czym ocieplić. Bo być może wełna przyszła do głowy niejako z rozpędu. A jest coś takiego jak pianka poliuretanowa, która ma lepsze właściwości od wełny: ocieplenie poddasza
offline ArekB praktykant
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline Katarzyna S. inżynier
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline Katarzyna S. inżynier
|
|
| |
Gość: krzyś praktykant |
|
| |
offline e-rzecznik Knauf Therm fachowiec
|
Opisany przez Pana system z wełna o grubości 10cm może nie spełniać obecnych wymagań Warunków technicznych (wszystko zależy od tego z czego wykonana jest ściana konstrukcyjna). Jeżeli zależy Panu na tym , że izolacja była jak najcieńsza, a jednocześnie wysokiej jakości , to proponuję zastosować styropian fasadowy Knauf Therm Expert Fasad grafitowy o wsp. lambda = 0,031 (wsp. którego nie są w stanie osiągnąć izolacje z wełny). Oczywiście system oparty na standardowym sposobie ocieplani metoda lekka mokrą - ETICS. |
| |
Reklamy Google | |
offline Mela doświadczony
|
|
| |
offline katari98 majster
|
Ja myślę, że bardzo dobre produkty obecnie ma isover, możesz sobie zajrzeć na ich stronę: http://www.e-isover.pl/katalog-produktow/ |
| |
Gość: Misia78 praktykant |
Ja też uważam, że warto jest zainwestować w wełnę mineralną. Krąży wiele mitów na jej temat, co jest wierutną bzdurą. Tu mam fajny artykuł na ten temat http://www.4budowlani.pl/budowa-i-remont/obal amy-mity/2798-welna-mineralna-fakty-i-mity także warto sobie poczytać zanim się wyrobi opinię |
| |
Gość: marek2232 praktykant |
Jest taka amerykańska firma jak Quadrant, która od kilku już dekad robi dobrej klasy pianę PUR, polecam. Trafiłem na nią przez serwis doskonalaizolacja.pl. Pianka świetnie radzi sobie z izolacją zimą, ale też latem. Dawno nie przeliczałem jakiego rzędu mam oszczędności dzięki niej, ale nie są to groszowe sprawy, już dawno mi się ta inwestycja spłaciła, a teraz po prostu zarabia. |
| |
Gość: piotr342 praktykant |
Myśmy z żoną korzystali z oryginalnej amerykańskie piany poliuretanowej QuadFoam500. Gwarancję mamy na nią dożywotnią i powiem, że też byłem pozytywnie zaskoczony tym jak ekipa sobie szybko z montażem poradziła. W zasadzie trwało to jeden dzień i to niecały. Pianę znalazłem przez portal doskonalaizolacja.pl, warto się z nimi skontaktować, pomogli i też w wyszukaniu autoryzowanego wykonawcy. |
|