Jaką wełnę wybrać?

« Powrót do grupy: Robimy izolację cieplną

Stron: 3 ▾ Skocz do strony
◂  1 2 3  ▸

14 lutego 2013, 12:21

Zgadzam sie: good 0 bad

Skoro ktoś chce ocieplić poddasze, to powinien sobie zadać pytanie o to nie jaką wełną, ale czym ocieplić. Bo być może wełna przyszła do głowy niejako z rozpędu. A jest coś takiego jak pianka poliuretanowa, która ma lepsze właściwości od wełny: ocieplenie poddasza

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

24 lutego 2013, 22:19

Wełna mineralna szklana z uwagi na swoje właściwości jest najczęściej stosowanym materiałem termoizolacyjnym do ociepleń poddaszy.
---
Służę pomocą,
e-Rzecznik Knauf Insulation

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

28 kwietnia 2013, 21:42

W razie dodatkowych pytań związanych z ociepleniem, wełną mineralną, jej parametrami technicznymi, czy montażem - proszę śmiało pisać.
---
Służę pomocą,
e-Rzecznik Knauf Insulation

Zgłoś | Cytuj | Link

20 marca 2015, 09:37

witam chce ocieplić dom wełną w systemie suchym,czy jest duża różnica między knaufem a ursą? chce zastosować 10cm wełne a deska zakrywająca 2cmwarszawa

Zgłoś | Cytuj | Link

29 marca 2015, 14:13

Opisany przez Pana system z wełna o grubości 10cm może nie spełniać obecnych wymagań Warunków technicznych (wszystko zależy od tego z czego wykonana jest ściana konstrukcyjna). Jeżeli zależy Panu na tym , że izolacja była jak najcieńsza, a jednocześnie wysokiej jakości , to proponuję zastosować styropian fasadowy Knauf Therm Expert Fasad grafitowy o wsp. lambda = 0,031 (wsp. którego nie są w stanie osiągnąć izolacje z wełny). Oczywiście system oparty na standardowym sposobie ocieplani metoda lekka mokrą - ETICS.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

12 czerwca 2015, 15:27

Zdecydowanie wełna mineralna. Zwłaszcza na poddaszu gdzie jest dużo skosów. Lekka i łatwa do "zamontowania".

Zgłoś | Cytuj | Link

31 października 2015, 11:18

Ja myślę, że bardzo dobre produkty obecnie ma isover, możesz sobie zajrzeć na ich stronę: http://www.e-isover.pl/katalog-produktow/

Zgłoś | Cytuj | Link

12 maja 2016, 09:24

Ja też uważam, że warto jest zainwestować w wełnę mineralną. Krąży wiele mitów na jej temat, co jest wierutną bzdurą. Tu mam fajny artykuł na ten temat http://www.4budowlani.pl/budowa-i-remont/obal amy-mity/2798-welna-mineralna-fakty-i-mity także warto sobie poczytać zanim się wyrobi opinię

Zgłoś | Cytuj | Link

26 października 2016, 10:22

Jest taka amerykańska firma jak Quadrant, która od kilku już dekad robi dobrej klasy pianę PUR, polecam. Trafiłem na nią przez serwis doskonalaizolacja.pl. Pianka świetnie radzi sobie z izolacją zimą, ale też latem. Dawno nie przeliczałem jakiego rzędu mam oszczędności dzięki niej, ale nie są to groszowe sprawy, już dawno mi się ta inwestycja spłaciła, a teraz po prostu zarabia.

Zgłoś | Cytuj | Link

26 października 2016, 10:35

Myśmy z żoną korzystali z oryginalnej amerykańskie piany poliuretanowej QuadFoam500. Gwarancję mamy na nią dożywotnią i powiem, że też byłem pozytywnie zaskoczony tym jak ekipa sobie szybko z montażem poradziła. W zasadzie trwało to jeden dzień i to niecały. Pianę znalazłem przez portal doskonalaizolacja.pl, warto się z nimi skontaktować, pomogli i też w wyszukaniu autoryzowanego wykonawcy.

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 3 ▾ Skocz do strony
◂  1 2 3  ▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19415 użytkowników

Użytkownicy online (2)

gości: 182

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >