Jaka dachówka najlepsza?

« Powrót do grupy: Robimy dach

Stron: 34 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  8 9 10 11 12  ▸  ▸▸

16 sierpnia 2014, 22:43

Zgadzam sie: good 0 bad

Ta firma którą podałeś ma betonowe braasa, ale już ceramicznych nie mogłem znaleźć, a z creatonem odwrotnie :P

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

18 sierpnia 2014, 11:11

Mam do was pytanie co prawda skierowane do ogólnego tematu o dachach, czy ktoś z Was wybierał specjalne systemy zabezpieczające dach przed nadmiarem śniegu , czy deszczu ? czytałem o takich systemach w firmie http://www.bauder.pl/pl/dachy-strome/dachy-st rome-podstawy/dachy-strome-warstwy-zabezpieczajace.html czy takie warstwy zabezpieczające faktycznie w 100% spełniają swoją rolę?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

18 sierpnia 2014, 19:01

wg mnie to tylko chwyt marketingowy, izolacja jak izolacja, kazda spełnia takie asme warunki :)

Zgłoś | Cytuj | Link

18 sierpnia 2014, 22:03

No, ale w gruncie rzeczy zabezpieczyć się nigdy nie szkodzi :D

Zgłoś | Cytuj | Link

19 sierpnia 2014, 15:45

ojjj nie prawda. izolacja musi byc dobrze dobrana. musi zgrac sie z dachowka i dachem zeby nie byla za gruba bo bedzie gnilo, a jak za cienka to bedzie zimno w zime i goraco w lato. taniej z pewnoscia wychodzi izolacja jak ma sie dachowke, ale i tak jest wazna

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

19 sierpnia 2014, 21:36

dobór izolacji to bardzo ważna kwestia i nie mozna jej pominąc ani potraktować po macoszemu :)

Zgłoś | Cytuj | Link

26 sierpnia 2014, 21:33

zdecydowanie, najlpiej zdać sie na fachowców którzy pomoga obliczyć jaka izolacja bedzie najefektywniejsza :)

Zgłoś | Cytuj | Link

26 sierpnia 2014, 23:53

Taak, nie masz wystarczającej wiedzy żeby móc to dobrze dobrać, ci wszyscy fachowcy różne rzeczy kładli i wiedzą jak co się sprawuje

Zgłoś | Cytuj | Link

28 sierpnia 2014, 16:09

sa specjalne jakies wzory do obliczania tego. kazdy material ma swoje parametry i trzeba podstawic je do wzoru

Zgłoś | Cytuj | Link

29 sierpnia 2014, 10:01

już miałem kupic dachowke brass ale na szczecie zona namowila mnie na creatona. Dachowki creaton to dobra dachówki a dachówki brassa to beee dachówki. zona wie co dobre!!

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 34 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  8 9 10 11 12  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Dach cieknie przy komimie, Czym uszczelnić? Liczba postów: 11 Grupa: Robimy dach Poradźcie proszę, czym można uszczelnić dach z blachy trapezowej bo zaczął cieknąć w okolicach kominów. Jak to można załatać? Silikonem (ale czy kwas octowy zaw...
  • Dach plaski - wady Liczba postów: 37 Grupa: Robimy dach A jaki Tobie się podoba? Nie myśl, co chce projektować architekt, tylko co ty chcesz mieć. Ja przez 5 lat marzyłam o plaskim dachu, ale gdy już zaczęłam konkret...
  • Z czego dach? Liczba postów: 283 Grupa: Robimy dach Zastanawiasz się, jak dbać o dach? Odwiedź https://poradnikbudowlany.eu/dlaczego-re gularne-czyszczenie-dachu-jest-kluczowe- do-utrzymania-trwalosci-pokrycia i do...
  • Jaki dach jest najtrwalszy? Liczba postów: 306 Grupa: Robimy dach Jak dla mnie ciężko stwierdzić, każdy typ dachu ma swoje zalety i wady, a trwałość tak naprawdę zależeć będzie od materiałów i od wykonania.
  • Jak policzyc powierzchnie szczytu domu Liczba postów: 8 Grupa: Robimy dach Jak obliczyć powierzchnię szczytu domu? Aby obliczyć powierzchnię szczytu domu (czyli powierzchnię trójkątnego lub trapezowego fragmentu ściany bocznej pod dac...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19471 użytkowników

Użytkownicy online (4)

gości: 646

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >