Ale na pewno oba rodzaje dachówek są o wiele lepszym wyborem od blachy/blachodachówki. Pomijając już estetykę, a zwracając uwagę na względy techniczne. Blacha jest na pewno głośnym pokryciem, które tylko potęguje hałas przy opadach deszczu, czy gradu. A dodatkowo w upalne lata jak w tym roku, które prawdopodobnie będą powtarzały się w kolejnych latach przez złą izolacę oraz przewodnictwo mogą powodować, że temperatura na poddaszu będzie sięgała nawet 40 stopni, a gdy nie ma wstawionej klimatyzacji to nawet nie ma co tam wchodzić :)
Stron: 34 ▾ ◂◂ ◂ 20 21 22 23 24 ▸ ▸▸
offline Porek456 fachowiec
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline ottenjeden fachowiec
|
|
| |
Reklamy Google | |
|
Chodzi mi o całościową instalacje dla całego domu, a nie tylko na poddaszu :). W moim rodzinnym domu blacha leżała z 15 lat, to dla mnie był koszmar. Szczególnie podczas opadów deszczu, a gradu to już w ogóle. Latem również było tragiczne, właśnie przez te super wysokie temperatury. Na szczęście trafiliśmy na fajną oferte Braas i postanowiliśmy z tym skończyć. |
| |
offline ottenjeden fachowiec
|
|
| |
Gość: krzysiek098 praktykant |
uważam, że nic lepszego nie znajdziesz od dachówki ceramicznej. Rozmawialiśmy długo z przedstawicielami w www.ambit.gda.pl i nam taką doradzili. Dachówka Domino jak dotąd się sprawdza to fachowcy naprawdę bardzo profesjonalni. |
| |
Reklamy Google | |
|
Zgadzam się z tym stwierdzeniem, natomiast jeżeli dla kogoś ekologia i cena są najważniejszymi prioretytami to dachówka betonowa jest najbliżej tych oczekiwań. Utwardza się ją jedynnie w 70 stopniach w porówaniu do ogromnych temperatur wypalania ceramiki. Co za tym idzie mniej zanieczyszczeń i CO2 dostaje się do atmosfery i nie musimy wykorzystywac tak ogromnych temperatur przez co cena jest o wiele niższa :) |
| |
offline MajkaZ inżynier
|
|
| |
offline Eldon32 fachowiec
|
|
| |
offline Tomek111 fachowiec
|
|
| |
Gość: AMsTRONG praktykant |
Duzy wybór pokryć dachowych w tym dachówek ceramicznych i betonowych można znaleźć w tej firmie http://gdabramczyk.pl z Marek k. Warszawy. U nich można też znaleźć dachówki ceramiczne Koramic. U mnie ta firma zajmowała się budową komina i montażem dachówek. Jeśli szukacie materiałów od sprawdzonych producentów, to warto zapoznać się z ich ofertę. |
|
Stron: 34 ▾ ◂◂ ◂ 20 21 22 23 24 ▸ ▸▸