Jaka dachówka najlepsza?

« Powrót do grupy: Robimy dach

Stron: 34 ▾ Skocz do strony
1 2 3  ▸  ▸▸

22 października 2008, 16:53

Zgadzam sie: good 0 bad

Doradźcie mi tanią dachówkę która będzie jak na swojacenę wyjatkowo trwała.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

27 października 2008, 17:06

Meyer-Holsen... jedynie ta dachowke z cala odpowiedzialnoscia polecam. jesli jestes zainteresowany wycena dachu w jakimkolwiek modelu/kolorze napisz mailem mdmusicpl@gmail.com wyslij projekt a ja wylicze. Nawet mam mozliwosc zamowienia dachowki z transportem+dodatkami+rynna+ociepleniem i oknami. Pozdrawiam! :)

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

6 lutego 2009, 18:06

Witam,
Ja natomiast polecam dachówkę Wienerberger. Dobra, mocna, solidna/ Polecam!
Jak szukasz dobrych dekarzy to takich znajdziesz na fachowaekipa.pl
Pozdrawiam,
J.F

Zgłoś | Cytuj | Link

22 lutego 2009, 21:43

A ja polecam Robena - wśród ceramicznych cena bardzo atrakcyjna. Tylko niech układa ją fachowa ekipa - nie przygodni dekarze.

Zgłoś | Cytuj | Link

6 maja 2009, 17:10

Witam
W 2008r zdecydowałem się na pokrycie dachu dachówką firmy Roben falista średzka plus brązowo-czarna. Już na jesień zauważyłem pierwsze rysy na powłoce. Teraz po zimie popękana jest cała powłoka
zdjęcie pod adresem http://galeria.interia.pl/praca,w_id,790064,dach%F3wka,,sort ,date,t_id,0,s_id,0
Zgłosiłem reklamacje. Przedstawiciel producenta stwierdził, że u nich to w normie. Czy to jest to normalne?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

10 maja 2009, 14:48

Mogą (ale nie muszą!) być to harysy - mikropęknięcia glazury i angoby (i wszystkich produktów ceramicznych nie tylko dachówek). Zjawisko tak powszechne, że wymieniane nawet w PN jako naturalne. Jeśli to one – najprawdopodobniej występowały na dachówce od początku, ale uwidoczniły się dopiero po wniknięciu w nie zabrudzeń. Jeśli rysy są bardziej widoczne w okolicach koszy, to do ich widoczności przyczyniło się cięcie dachówek na połaci. Powstaje wtedy bardzo ostry pył, który zalega pod dachówkami, w zamkach itd. i wnika w mikrorysy nawet przez całą zimę.

Zgłoś | Cytuj | Link

11 maja 2009, 12:02

Teraz wsatwiłem zdjęcie tej popękanej dachóki Robena. Zdjęcie pod podanym adresem
http://galeria.interia.pl/praca,w_id,790064,dach%F3wka,,sort ,date,t_id,0,s_id,0

Zgłoś | Cytuj | Link

30 maja 2010, 19:26

Adamas.....Skąd Ty bierzesz te tabuny modelek??? :)

Zgłoś | Cytuj | Link

2 lipca 2010, 01:29

panowie wybudować dom przykryć go trwałym w miare dobrej cenie materiałem, i korzystać z uroków życia a nie przyglądać się rysą, mchą, prebarwienią :D

Zgłoś | Cytuj | Link

30 września 2010, 21:24

ZACZĘŁAM BUDOWE DOMKU na dzień dzisiejszy interesuje mnie dobra ale tez jak wiadomo nie za droga dachówka oraz jakaś godna polecenia hurtownia w zachodniopomorskim.pozdrawiam.

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 34 ▾ Skocz do strony
1 2 3  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Dach cieknie przy komimie, Czym uszczelnić? Liczba postów: 10 Grupa: Robimy dach Poradźcie proszę, czym można uszczelnić dach z blachy trapezowej bo zaczął cieknąć w okolicach kominów. Jak to można załatać? Silikonem (ale czy kwas octowy zaw...
  • Dach plaski - wady Liczba postów: 37 Grupa: Robimy dach A jaki Tobie się podoba? Nie myśl, co chce projektować architekt, tylko co ty chcesz mieć. Ja przez 5 lat marzyłam o plaskim dachu, ale gdy już zaczęłam konkret...
  • Z czego dach? Liczba postów: 283 Grupa: Robimy dach Zastanawiasz się, jak dbać o dach? Odwiedź https://poradnikbudowlany.eu/dlaczego-re gularne-czyszczenie-dachu-jest-kluczowe- do-utrzymania-trwalosci-pokrycia i do...
  • Jaki dach jest najtrwalszy? Liczba postów: 306 Grupa: Robimy dach Jak dla mnie ciężko stwierdzić, każdy typ dachu ma swoje zalety i wady, a trwałość tak naprawdę zależeć będzie od materiałów i od wykonania.
  • Jak policzyc powierzchnie szczytu domu Liczba postów: 8 Grupa: Robimy dach Jak obliczyć powierzchnię szczytu domu? Aby obliczyć powierzchnię szczytu domu (czyli powierzchnię trójkątnego lub trapezowego fragmentu ściany bocznej pod dac...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19468 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 481

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >