Jaką firmę wybrać?

« Powrót do grupy: Firmy budowlane

18 października 2010, 20:28

Zgadzam sie: good 0 bad

W tym roku stałem się posiadaczem domu jednorodzinnego pod Poznaniem. Ponieważ budżet, którym dysponowałem wraz z partnerką nie był zbyt duży, zdecydowaliśmy się na zakup z rynku wtórnego. Dom to typowa kostka z początku lat osiemdziesiątych. Był cały czas zamieszkany, jednak przed wprowadzeniem chcieliśmy wykonać w nim generalny remont. Remont ma obejmować m.in. zmianę rozkładu pomieszczeń, wymianę drzwi, gruntowny remont łazienek i kuchni. Nigdy wcześniej nie przeprowadzałem tak dużego remontu, a chciałbym ruszyć z nim już niedługo, tak aby móc się wprowadzić na wiosnę. Mój problem dotyczy wyboru ekipy remontowej. Wybrać kilka firm, które będą odpowiedzialne za konkretne etapy remontu czy całość powierzyć jednej, wyspecjalizowanej firmie remontowej? Otrzymałem ciekawą ofertę od firmy przeprowadzającej kompleksowe remonty w Poznaniu. Jaką strategię Wy byście przyjęli? Które firmy remontowe z Poznania i okolic możecie polecić?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

17 listopada 2010, 20:59

na tynki polecam Jarka 662-602-538,
na posadzki siebie 723-338-141 możliwość zobaczenia naszych prac

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

17 grudnia 2010, 19:10

zamiast polecać siebie i tynkarza powinienem odpowiedzieć na twoje pytanie. A więc moja opinia jest taka... biorąc jedną firmę która robi wszystko hmm moim zdaniem nic dobrze nie zrobią, firma która robi jedno cały czas dochodzi dom perfekcji. Druga sprawa wybierając jedną firmę do remontu masz tą zaletę że nie szukasz poszczególnych firm do danych prac jedna firma zajmuje się wszystkim masz mniej na głowie, w sumie firma może brać podwykonawców do poszczególnych prac nie muszą wszystkiego robić ale czy to jest tanie?? Ja z moim doświadczeniem wiem że lepiej zabrać się osobiście za remont brać poszczególne firmy do prac, brać sprawdzone firmy, zawsze z każdą możesz negocjować cenę ale to twój wybór zależy czy masz na to czas

Zgłoś | Cytuj | Link

21 grudnia 2010, 10:04

Nie zawsze jest tak, że ekipa, która potrafi zrobić wszystko jest gorsza od tej wyspecjalizowanej w jednym. Tak, jak nie zawsze firmy z polecenia mogą okazać się godne zaufania... chociaż prawdopodobieństwo dobrze wykonanej pracy jest większe.

Zgłoś | Cytuj | Link

21 grudnia 2010, 14:38

nie zawsze ale robiąc jedno dochodzi się do wprawy... wiem po sobie robiąc posadzki...wykonuje je wiele lat ekipa ta sama nikt się rano nie pyta co robić każdy wie co ma do zrobienia, jeżeli widze że coś jest do zrobienia robie to nie patrze na innego by to zrobił każdy robi swoje i jeżeli widzi że coś na budowie przygotowane jest nie tak poprawia to... każdy jest odpowiedzialny za coś a ja za wszystkich ale mam spokojną głowę ponieważ pracuje z odpowiedzialnymi ludźmi którzy chcą robić i chcą dobrze wykonać swoją prace!

jeśli ktoś poleca firmę to znaczy że jest z nich zadowolony.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

8 stycznia 2011, 12:14

[jeśli ktoś poleca firmę to znaczy że jest z nich zadowolony.

My korzystaliśmy z firmy Lider -bud Jarosław Paprocki działają na terenie Warszawy i okolic, która zajmuje się kompleksowo remontami (polecenie to podstawa) Nam zalezało na jednej firmie -dlaczego!? Podpisaliśmy umowę co do kwoty ostatecznej, termin zakończenia wszystkich prac i odpowiedzialności za za całą inwestycje -było to dla nas priorytetem. Zgranie terminowe wyspecjalizowanych ekip do każdej pracy jest niemożliwe niemówiąc kto za co odpowioada!

Zgłoś | Cytuj | Link

8 stycznia 2011, 18:14

nie ma firmy która zajmuje się wszystkim od a-z duże firmy biorą podwykonawców (fachowców)do każdej pracy (tynki, posadzki, elektryka, hydraulika itp) często jest tak że firma tylko buduje a reszta ekip to podwykonawcy którzy robią tylko jedno znają się na tym i dla tego jest dobrze nie da się robić wszystkiego ponieważ nic dobrze nie będzie, ale to racja biorąc jedną firme oni są odpowiedzialni za wszystko, oni odpowiadają tobie a im podwykonawcy, ale każdy musi zarobić biorąc jedną firmę przepłacasz ale nie masz tyle zmartwień, tylko nie wszystkich na to stać. Biorąc dobre ekipy nie ma mowy o poprawkach tylko trzeba dobierać dobrych fachowców a nie brać łapankę i modlić się żeby dobrze zrobili!!!:)

Zgłoś | Cytuj | Link

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Szkolenia BHP Liczba postów: 28 Grupa: Firmy budow... W przypadku kiedy zależy Ci na najwyższym bezpieczeństwie swoich pracowników w firmie. To zdecydowanie warto zapoznać się z ofertą firmy Inżynieria BHP https://...
  • Transport ponad gabarytowy Liczba postów: 383 Grupa: Firmy budow... Jeśli chodzi o transport - na przykład na lawecie - to bardzo dobrym rozwiązaniem będzie także pomoc drogowa, auto holowanie w Poznaniu: https://www.pomocdrogow...
  • Własna firma Liczba postów: 285 Grupa: Firmy budow... Jeżeli są tutaj osoby, które mają problemy związane ze swoją firmą, to polecam Wam sprawdzić stronę, gdzie znajdziecie firmę DEBERG - zadłużona spółka co grozi....
  • Dekorator wnętrz Liczba postów: 133 Grupa: Firmy budow... Szanowni Państwo, szybkim sposobem na zmianę wyglądu wnętrza jest przemalowanie ścian. Do malowania najlepiej wykorzystać farbę, która tworzy trwałą powłokę odp...
  • Polecam sklep internetowy z materiałami budowlanym... Liczba postów: 77 Grupa: Firmy budow... Szukając dobrej jakości wyposażenia do ogrodu, w tym myjek ciśnieniowych, kosiarek, podkaszarek, sekatorów, pił, czy również artykułów malarskich i narzędzi do....

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19414 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 323

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >