Witam,
Najbardziej opłacalną instalacją, jeżeli istnieje
podłączenie budynku do miejskiej sieci gazowej jest wybór
kotła kondensacyjnego. Poprzez obniżenie temperatury pracy
instalacji oraz odzyskowi energii cieplnej ze skroplin,
możemy uzyskać wyższą sprawność układu, zwłaszcza
przy współpracy z instalacją ogrzewania podłogowego.
Szczegółowe informacje o produktach marki Junkers można
znaleźć na stronie internetowej www.junkers.pl.
Pozdrawiam,
|
| |
Reklamy Google | |
offline Eldon32 fachowiec
|
Ja bym również rozważył grzejniki płytowe, lecz w innej niz tradycyjne technologi czyli therm x2 z szeregowym przepływem, zwiększona prędkość nagrzewu płyt, 11% oszczędności energii oraz odpowiednio dobrana moc grzejna. Nie mówiąc juz o wiele ciekawszej estetyce w porównaniu do zwykłych grzejników naściennych |
| |
Reklamy Google | |
offline Elando.pl inżynier
|
|
| |
offline monika.kow79 doświadczony
|
Samo ogrzewanie podłogowe może się nie sprawdzić, jeśli dom jest duży i jest w nim dużo otwartej przestrzeni. Przynajmniej tak mi doradziła firma , która montowała mi cały system ogrzewania. Lepiej wtedy zdecydować się na ogrzewanie podłogowe w wybranych pomieszczeniach typu łazienka, sypialnia, pokój dziecięcy. Do tego lepiej dodać inna formę ogrzewania. U mnie jest to tradycyjne ogrzewanie gazowe, gdyż po prostu jest najwygodniejsze. Ponieważ jestem laikiem wybrałam rozwiązanie, które poleciła mi firma wykonująca ogrzewanie. Mogę śmiało polecić firmę Gazinstal, gdyż dobrze i bezproblemowo się z nimi współpracowało. |
| |
offline enerbau.pl fachowiec
|
Większych bzdur dawno nie czytałem. Jeżeli firma uważa,
że duże powierzchnie nie nadają się do ogrzewania
podłogowego, to coś jest z ich fachowością nie tak!
Właśnie wtedy ogrzewanie podłogowe najlepiej się
sprawdza. |
| |
Reklamy Google | |
offline Mariusz389 inżynier
|
Jeżeli ktoś z was szuka firmy, która oferuję sprzedaż węgla i powiem wam, że jeden z najlepszych składów z jakich brałem węgiel to ten skład http://ropbenz.pl/. Polecam skontaktować z nimi bo oferuję własny transport i rozłądunek. |
| |
Gość: Harrybap praktykant |
Buy disposable masks - effective self-defense every day! ...
A three-layer disposable mask effectively protects the
respiratory system from dust, bacteria and possible
infection with infectious diseases. A flexible nasal
retainer helps the mask fit snugly to the face, and soft
rubber bands comfortably fix the mask without causing skin
irritations. The size and density of the mask provides
comfortable wearing for a long time ... |
| |
Gość: jkes praktykant |
Ostatnio w tym celu wykorzystujemy tani węgiel, który to podrzucili nam www.sklep.weglosmyk.pl . Muszę przyznać, iż jakość ta zachwyciła mnie już za pierwszym razem - to bardzo udany wybór. |
| |
offline robert79 inżynier
|
Jeżeli planujecie fotowoltaikę to ogrzewanie na podczerwień będziecie mieli wówczas ogrzewanie za darmo. Na stronie https://remont.biz.pl/ogrzewanie-na-podczerwi en/ są wyliczenia na temat kosztów inwestycji oraz późniejszej eksploatacji. |
| |
online Bakser fachowiec
|
My z żoną zdecydowaliśmy się na postawienie w nowym domu na powietrzną pompę ciepła od Fonko. Urządzenie działa niezawodnie i jest wygodne w obsłudze. |
|
Stron: 17 ▾ ◂◂ ◂ 14 15 16 17 ▸