![]() Gość: Dominiczka praktykant |
|
| |
Reklamy Google | |
offline ![]() widar fachowiec
![]() |
Dominiczko, najpierw polecam położyć i polakierować parkiet, z tego względu, żeby nie wybrudzić świerzo pomalowanych ścian. Co do pobrudzenia parkietu podczas malowania, nalezy go tylko zabezpieczyć folią malarską( najlepiej jakąś grubszą, żeby się nie rwała). Pozdrawiam |
| |
Reklamy Google | |
offline ![]() robertb fachowiec
![]() ![]() |
W takim wypadku powstaje problem bardzo dokładnego
zabezpieczenia listw przypodłogowych i równie dokładnego
malowania tego obszaru. Myślę, że lepszym rozwiązaniem
jest położenie pierwszej warstwy farby przed parkietem i
drugiej po. |
| |
![]() Gość: karolek praktykant |
Zacznij od wykończenia parkietu. Pełne utwardzenie lakieru parkietowego pozwoli na usunięcie bez większego trudu ewentualnych zachlapań. Dopiero później możesz brać się za malowanie ścian i sufitu. U mnie na szczęście pozostało tylko malowanie, ale farba śnieżki już czeka więc lada dzień się ze wszystkim uporam. Pamiętaj tylko, że kolejność jest bardzo ważna, jeśli nie chcesz przysporzyć sobie dodatkowej pracy. |
|
Jaka kolejność?
«
Powrót do grupy: Wykańczamy budynek
Ostatnio na forum
- Wyposażenie do biura - meble metalowe i artykuły Liczba postów: 44 Grupa: Wykańczamy... Na co zwracaliście największą uwagę podczas wyboru wyposażenia do Waszego biura? Sprawdźcie sobie stronę, na której znajdziecie ofertę sklepu Mebiuro z najrózni...
- umywalka z marmuru Liczba postów: 8 Grupa: Wykańczamy... Szukałem miejsca, które oferuje ciekawe promocje i bonusy, bo lubię sprawdzać nowe rzeczy. Tak trafiłem na kliknij tutaj i nie zawiodłem się. Strona ma naprawdę...
- Ile kosztuje monitoring? Liczba postów: 4200 Grupa: Wykańczamy... Na stronie https://ivel.pl/k156,systemy-alarmowe-sy gnalizatory-zewnetrzne.html znajdziecie ofertę firmy IVEL, która jest dostawcą systemów zabezpieczeń i elektr...
- Sklep internetowy Liczba postów: 243 Grupa: Wykańczamy... Ostatnio trafiłam na tę pomadkę i to był strzał w dziesiątkę! Ma super kremową konsystencję, a kolor pięknie podkreśla usta. Nie wysusza, nie zbiera się w załam...
- Magazyn Liczba postów: 873 Grupa: Wykańczamy... Od siebie bym dodała, że jeśli chodzi o przechowywanie towarów w magazynach, to warto zainwestować w produkty ochronne, takie jak katowniki tekturowe. Świetne i...