Ja uważam, że Amica i połączenie gazowo-elektryczne , bardzo szybko się gotuje, i gaz jest tańszy niż prąd, jest jak najbardziej ok , jest jedną z chyba najlepszych kuchenek i do zabudowy i wolnostojących, poza tym jest dobra jakościowo i cena też jest bardzo konkurencyjna http://www.medialux.pl/dzial/agd/kategoria/?id=147&prod=1067 01
Gość: qarola praktykant |
|
| |
Reklamy Google | |
offline ciri doświadczony
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline bobby33 praktykant
|
A piekarniki gazowe czy elektryczne? Co polecacie? |
| |
offline miniaturka doświadczony
|
|
| |
Gość: Gosc II praktykant |
|
| |
Reklamy Google | |
Gość: Gosc II praktykant |
uzywam od okolo 10 lat kuchni elektrycznej z plyta ceramiczna - nie zamienilabym jej na nic innego. Ta plyta jest plaska i przez to latwa do czyszczenia. Ona jest wlasciwie zawsze czysta, blyszczaca, nie brudzi garnkow, nie nagrzewa raczek i uchwytow od naczyn, dostosowywuje tem. nagrzewania - zdejmuje garnek z plyty od razu widze jak sie wylancza (chociaz jest juz dosyc stara), jak cos juz wykipi to "zeskrobuje" to przypalone specialnym nozykiem do plyt ceramicznych za 6 zl i ogolnie cala kuchnia,blat, meble sa czysciejsze. Oczywiscie trzeba uzywac garnkow dostosowanych do wielkosci plyt - nie mniejszych od plyty, co nie jest wiekszym problemem, poniewaz i tu obowiazuja normy. Na koniec dodam, ze potrawy pozostawione na takiej plycie po wylaczeniu i lekkim wystudzeniu kuchenki, w garnkach z grubym dnem ze stali nierdzewnej, pozostaja ok. 40 min. cieple. |
| |
offline Maderro praktykant
|
Ja mam płytę gazową i elektryczny piekarnik i jestem bardzo zadowolona z mojej kuchenki . Po pierwsze gaz jest tańszy. Po drugie elektryczny piekarnik to jednak większe bezpieczeństwo. W ogóle na płycie gazowej potrawy gotują się szybciej niż na płycie ceramiczne. Z tego co wiem najszybciej gotuje się na płycie indukcyjnej tylko, że one są strasznie drogie. Jeżeli chodzi o firmę to ja od lat jestem fanką Mastercooka. |
Ten post był edytowany przez Maderro dnia: 19 lipca 2012, 15:10 | |
| |
offline Mezoko_com majster
|
|
| |
Gość: tajemnicekuchni praktykant |
Zdecydowanie kuchenka elektryczna jest bardziej wydajna niż
gazowa. Można ją umieścić w każdym możliwym miejscu
kuchni. Przy kuchence gazowej trzeba zwracać uwagę na
odpowiednią klimatyzację pomieszczenia. |
| |
offline Lednaise.com majster
|
|
|