Nie mogę się zgodzić na lampkę z LEDem. LED ma kiepskie widmo i wcale nie jest zbliżona do światła naturalnego. Co więcej ona wcale nie świeci "ciągle". Ona bardzo szybko miga - podobnie jak inne żarówki energooszczędne. Najlepiej ZWYKŁĄ tradycyjną żarówkę, ew. halogen.
Gość: Krzych praktykant |
|
| |
Reklamy Google | |
offline majkale fachowiec
|
A ja się nie zgadzam z powyższym stwierdzeniem.
Oświetlenie ledowe jest bardzo szerokim określeniem i
lampka lampce jest nierówna. Mój syn posiada obecnie
jedną z takich ledowych lampek przenośnych: http://www.poled.eu/pl/c/Lampy-LED-dzieciece/
19 i raczej nie można mieć do nich zastrzeżeń. Dają
dobre, wyraźne światło i wcale nie męczą oczu ;) Wiem
ponieważ sam to przetestowałem na sobie - zdarza mi się
lampkę pożyczyć raz na jakiś czas od syna... |
| |
Reklamy Google | |
Gość: Felixo praktykant |
|
| |
Gość: Sandra J praktykant |
|
| |
Gość: Martyna praktykant |
widzę, ze wspominacie o Nilsenie i lampach ze stacją dokujacą. osobiście zastanawiam się nad ich zakupem, dokładnie StarS bo mam telefon akurat taki ale najbardziej interesuje mnie możliwość zmiany świateł i ochrona oczu - takie funcje podobno posiada lampa. nikt o tym nie wspomina - najczęściej chwali sie ją za stację dokującą więc moze ktoś wie? tak swoją drogą czy to światło ledowe jest zdrowe? |
| |
Reklamy Google | |
offline martika majster
|
|
| |
offline Heniu543 kierownik
|
Najlepiej żeby dziecku się podobała, popatrz sobie tutaj: https://www.tomix.pl/ , mają duży wybór. Fajnym pomysłem jest też zakup naklejek (takich na meble) - można nimi obkleić lampkę i wtedy dziecku na pewno się spodoba! |
Ten post był edytowany przez Heniu543 dnia: 29 sierpnia 2016, 21:11 | |
| |
offline Kamilameble.pl fachowiec
|
|
| |
Gość: zytaa praktykant |
Wybór lampki jest dość istotny, szczególnie dla dzieci. W końcu mają przy niej odrabiać lekcje i nie chcemy, by nasz pociechy męczyły swoje oczy w trakcie nauki. Polecam lampy activejet z kolorową podstawą. Zapewniają one świetne i bezpieczne dla oczy oświetlenie |
| |
offline Kamilameble.pl fachowiec
|
Wystarczy wybrać klosz z bajkowym motywem i każde dziecko
będzie zadowolone. Kolorowa podstawa to tylko dodatek, o
czym zresztą pisałam powyżej. Największe znaczenie ma
moc, światła, tak aby dziecko mogło np: bez problemu
odrabiać lekcje lu czytać czy rysować. |
|