offline kornishon19 doświadczony
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline m_kwiecien fachowiec
|
każdy autoryzowany montażysta drzwi Porta używa pianki dwuskładnikowej Soudal 2k lub niskoprężnej Tytan i tylko i wyłącznie do montażu drzwi wewnętrznych do wejściówek zwłaszcza w metalowej ościeżnicy nigdy. takie drzwi zalewa się betonem a jako ocieplenie pod kołnierz takiej ościeżnicy daje się styropian i silikon. Jak zamontujesz drzwi na piankę to Ci ją złodziej wytnie odetnie kotwy i wyjmie drzwi i zrobi to naprawdę szybko. Pamiętaj że fachowy montaż to podstawa jakiegokolwiek bezpieczeństwa. |
| |
Reklamy Google | |
Gość: montarzysta praktykant |
|
| |
Gość: penosil.info.pl praktykant |
Do montażu ciężkich drzwi powinno się używać np.
pianki Penosil Gold 65 która jako jedyna na rynku ma 90 %
komórek zamkniętych czyli bardzo zbitą strukturę . |
| |
Gość: grzegory praktykant |
Jak wyżej ktoś pisał Soudal bez konkurencji przy montażówkach zwłaszcza dźwi zeby nie powtarzać za chwile czy zeby ci zachowały dobra termozilacje. Można by też Expertem patrzeć ale Sudal ci wydajniej wyjdzie - weź sprawdź sobie nowe pianki Perfekt maja bardzo dobrom wydajność (przy tej napewno bedziesz zadowolony i z jakości iz wydajnosci http://www.piankisklep.pl/pl/p/FM350-Pianka-Perfekt-Illbruck -880ml-12-sztuk/424 ). |
| |
Reklamy Google | |
offline theme fachowiec
|
Oczywiście piana pistoletowa a piana z rurką to też inne
historie. Chyba się nie opłaci kupowanie dobrej jakości
pistoletu, bo to koszt montażu drzwi. |
| |
Gość: tolkin praktykant |
|
| |
offline Zbydrew.pl inżynier
|
|
| |
Gość: muppet praktykant |
|
| |
Gość: kiu87 praktykant |
Odnośnie do pytania o świetnej jakości piankę, to ja uważam, że ta jest naprawdę bardzo dobra http://www.polychem-systems.com.pl/ polecamją z pełną odpowiedzialnością. KOlejna kwestia to jej przystępna cena, można spokojnie się zainteresowąć, no i realizacja zamówienia, wszystko tu gra |
|
Jaka pianka do montażu drzwi?
«
Powrót do grupy: Montujemy okna i drzwi
Ostatnio na forum
- Żaluzje okienne Liczba postów: 21 Grupa: Montujemy o... Powiem wam, że ja nad wszystkim długo myślałam i porównywałam już najróżniejsze oferty i póki co, szczerze mówiąc najbardziej mnie przekonuje ofer...
- Montaż okien Liczba postów: 92 Grupa: Montujemy o... W kwestii dobrych i solidnych, wytrzymałych okien wysokiej jakości, to warto zwrócić uwagę także na nasze kolekcje które znajdziecie na ODB.com.pl w razie pyta...
- JAKIEJ FIRMY DRZWI ZEWNĘTRZNE? Liczba postów: 517 Grupa: Montujemy o... Ciekawa oferta tylko mało konkretów w tym GreenStepie. Porta, DRE, Pol-Skone - OK jest w czym wybierać. Vikkingi to nisza ale OK jakościowo. Wikęd konkurencji n...
- Drzwi wewnętrzne Liczba postów: 380 Grupa: Montujemy o... Wybierając drzwi do wnętrza warto byłoby nie tylko patrzeć na wygląd, ale również na jakość wykonania. Sam teraz zastanawiam się nad drzwiami do swojego domu i....
- drzwi do mieszkania Liczba postów: 21 Grupa: Montujemy o... Ciekawa rzecz mnie ostatnio spotkała patrząc pod katem w/w tematu ze zdalnym dostępem lub kontrolą dostępu. Dostałem zamówienie na 5 sztuk drzwi z Wikędu do 5 d...