Zapraszam na nasz stronę www.7kolorow.pl
znajdują się na niej projekty takich paneli kuchennych i
nie tylko, także zastosowania w szafach zabudowanych lub
drzwiach. Pozdrawiam
http://www.7kolorow.pl/
offline 7kolorow praktykant
|
|
| |
Reklamy Google | |
Gość: rozczarowana praktykant |
Witam! Mam w kuchni w miejscu gdzie znajduje się zlew zamontowaną szybę przezroczystą hartowaną o grubości 6mm. Za szybą na ścianie przyklejona jest tapeta winylowa. Szyba do ściany przymocowana jest za pomocą wkrętów. Mój problem polega na tym, ze dokładnie w miejscu za szybą na wysokości zlewu występuje pleśń. Podkreślam- pleśń pojawiła się tylko i wyłącznie na tapecie!Już 4 razy zmieniałam tapetę w ciągu roku oraz próbowałam przeróżnych środków chemicznych aby ją zlikwidować- niestety na próżno. problem wciąż powraca. Za pierwszym razem, myślałam, że pleśń pojawiła się z powodu użytkowania kuchni bez przykręconej szyby na ścianę przez kilka dni.A wiadomo, ze podczas smażenia, gotowania czy zmywania pryska tłuszcz, czy woda. Wiec pierwszy raz tapetę w kuchni zmuszona byłam do zmiany po 3 miesiącach. Byłam przekonana, że po zmianie problem się nie powtórzy- myliłam się. Po niespełna 5 miesiącach problem powrócił. Nawet zasylikonowana została przestrzeń między ścianą a blatem- bo myślałam,że to opary z kosza na śmieci są tego przyczyną- ale niestety też nie. Pleśń nadal wyłazi. Może ktoś wie dlaczego tak się dzieje? Może tapeta, którą przykleiłam się nie nadaje. Jeżeli ktoś miał podobny problem i wie jak go rozwiązać proszę o pomoc.W ostateczności będę musiała zrezygnować z szyby i wybrać klasyczne rozwiązanie, ale chyba niezawodne i położyć płytki. |
| |
Reklamy Google | |
Gość: borowik praktykant |
|
| |
offline Kociol.net inżynier
|
|
| |
Gość: nikola praktykant |
|
| |