Jaka tapeta na nierówne ściany?

« Powrót do artykułu: Jaka tapeta na nierówne ściany? | « Powrót do grupy: Wnętrza

16 grudnia 2022, 09:00

Zgadzam sie: good 0 bad

Zamiast tapet rozważyłbym panele z płyt MPB. Można dociąć wedle upodobania i jest kilka dekorów do wyboru. Nierówności ścian można zgubić przygotowując prosty stelaż i na nim zniwelować krzywiznę ściany a przy okazji wypoziomować panele. U mnie w starym budownictwie to sprawdziło się bardzo dobrze.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

9 stycznia 2023, 07:50

Witam. Chciałbym położyć tapetę w przedpokoju w bloku. Jest w tej chwili usunięta boazeria, mam ściany wykończone tynkiem. W niektórych miejscach są dziury, które trzeba uzupełnić. W jaki sposób wyrównać podłoże? Myślałem o zastosowaniu gładzi. Czy to będzie dobre rozwiązanie?

Pozdrawiam, Alex

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

9 stycznia 2023, 21:41

Użytkownik Gość: AleXX napisał: Witam. Chciałbym położyć tapetę w przedpokoju w bloku.
Jest w tej chwili usunięta boazeria, mam ściany
wykończone tynkiem. W niektórych miejscach są dziury,
które trzeba uzupełnić. W jaki sposób wyrównać
podłoże? Myślałem o zastosowaniu gładzi. Czy to będzie
dobre rozwiązanie?

Pozdrawiam, Alex

Szanowny Panie,
Najpierw warto dokładnie oczyścić ściany i je zagruntować. Grunt zwiąże kurz i inne zabrudzenia, a także zwiększy przyczepność podłoża. Może Pan zastosować grunt szybkoschnący Śnieżka Acryl-Putz GR43 Pro. Do uzupełnienia ubytków i wygładzenia powierzchni rekomenduję gładź Śnieżka Acryl-Putz ST10. Warto ją nałożyć przynajmniej w dwóch warstwach, a po wyschnięciu wyszlifować i ponownie zagruntować.

Zgłoś | Cytuj | Link

12 kwietnia 2023, 15:23

Jeśli Twoje ściany są nierówne, warto wybrać odpowiednią tapetę, która pozwoli na zamaskowanie nierówności. Najlepszym wyborem w tym przypadku są tapety z fakturą, np. z imitacją cegieł lub kamienia. Takie wzory skutecznie odwrócą uwagę od niedoskonałości ściany, a jednocześnie dodadzą pomieszczeniu stylowego charakteru. Jeśli zależy Ci na mapa świata na ścianę, to warto wybrać tapetę w podobnej kolorystyce i stylu. Można np. zdecydować się na tapetę w odcieniach zieleni i brązu, z motywem globusa lub konturów krajów. Taki element dekoracyjny świetnie wpisze się w temat podróżniczy i doda charakteru całemu wnętrzu.

Zgłoś | Cytuj | Link

3 września 2024, 08:27

Wydałem sporo pieniędzy na elastyczną imitację klinkieru, ale efekt końcowy mnie zawiódł. Lepiej zainwestować w tradycyjny klinkier, który jest solidniejszy i wygląda lepiej.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19417 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 393

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >