Jaka temperatura wody zasilającej instalację c.o.

« Powrót do grupy: Porady i opinie

15 października 2008, 16:50

Zgadzam sie: good 0 bad

Jak uniknąć stygnięcie grzejników przy sterowniku pokojowym po osiągnięciu zadanej temperatury pomieszczenia?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

19 lipca 2010, 11:13

Zgadzam sie: good 0 bad

Po pierwsze wszystko zależy od tego jaki masz kocioł. ogólnie to powinna być jak najniższa, ale tak żeby była wystarczająca do ogrzania pomieszczeń do prawidłowej temp. Było by dobrze gdyby była powyrzej temp. wykraplania wody ze spalin.
Po drugie Ze sterownikiem pokojowym to ja nie wiem za bardzo ale wiem że termostaty przymykają zawory stopniowo i przez to efekt jest taki jak w celu osiągnięcia.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Meble na wymiar Gdańsk Liczba postów: 75 Grupa: Porady i op... Drodzy forumowicze, zwracam się do Was z prośbą o poradę w kwestii mebli kuchennych. Chcę, aby były one trwałe i funkcjonalne, ale jednocześnie nie chcę zaniedb...
  • Jaki pomysł na sypialnie Liczba postów: 223 Grupa: Porady i op... Szanowny Panie, Przed aplikacją farby gruntowanie jest konieczne. Może Pan do tego wykorzystać grunt szybkoschnący Śnieżka Acryl-Putz GR43 Pro. Grunt zwiąże kur...
  • catering Liczba postów: 36 Grupa: Porady i op... A czy ktoś z was może catering eventowy Spółdzielnia Socjalna Równość? Tak pytam, ponieważ poszukuję kogoś dla siebie, kto zapewni mi profesjonal...
  • Agencja pracy dla Ukraińców Liczba postów: 4 Grupa: Porady i op... Mam kilku przyjaciół na Ukrainie, którzy chętnie podjęli by się pracy w Polsce. Nie wiemy jednak jakie formalności trzeba załatwić. Możecie coś doradzić w tym z...
  • Mrówki Liczba postów: 8 Grupa: Porady i op... Karaluchy i mrówki to jedne z najbardziej uporczywych owadów, które mogą zadomowić się w mieszkaniach. Autor https://poradnikpanidomu.pl/jak-skuteczn ie-pozbyc-s...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19448 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 253

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >