Jaką wannę najlepiej wybrać do małej łazienki?

« Powrót do grupy: Wykańczamy budynek

Stron: 8 ▾ Skocz do strony
1 2 3  ▸  ▸▸

26 listopada 2008, 13:41

Zgadzam sie: good 0 bad

Moja łazienka jest małą (bynajmniej mi się tak wydaje). Otóż ma ona 30m2. Jaką wannę radzicie zamontować? Jak to rozplanować tak żeby była chociaż niewielka przestrzeń w tej łazience? Może wanna narożnikowa? Co sądzicie?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

16 lutego 2009, 19:02

Witam,
Proszę Pani, niektóre kawalerki w blokach mają mniejszą kubaturą niż pani łazienka. 30 m2 to ogromna przestrzeń i można ja zagospodarować dowolnie Polecałbym wannę z hydromasażem w formie niewielkiego oczka wodnego, coś w rodzaju miniaturowego dżakuzi. Bardzo eleganckim pomysłem wydaje mi się również stylizowana na starą klasyczna wanna stojąca na niewielkim wzniesieniu z terakoty. W obu tych przypadkach powinna się Pani zatroszczyć o dobrych hydraulików całkiem niezłych majstrów znajdzie Pani na stronie fachowaekipa.pl
Pozdrawiam i polecam (sam z nich korzystałem i byłem zadowolony)
J.F

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

18 lutego 2009, 18:16

Witam,
30 m2 to ogromna powierzchnia... 30 m2 to połowa standardowego mieszkania 3-pokojowego. Może powierzchnia została źle zmierzona, bo nie wierzę, że taką łazienkę można nazwać "małą" :)

Otóż jeśli chodzi o faktycznie małe łazienki, bardzo dobrym pomysłem jest wanna firmy Ravak. Jak widać na zdjęciu, na jednej ścianie można pomieścić wszystko- wannę, prysznic, umywalkę- co jest bardzo pomocne przy urządzaniu małej łazienki.

Pozdrawiam,
Paula, www.lazienki24.pl

Zgłoś | Cytuj | Link

24 lutego 2009, 13:07

Łazienka o powierzchni 8 metrów kwadratowych daje mocno do myślenia w kwestii doboru jej wyposażenia, a nie pomieszczenie o 30 metrach kwadratowych. W takiej łazience można bez problemu każdą wannę "upchać" bez ryzyka znacznej utraty powierzchni użytkowej.

Wanna to element wyposażenia, który kupujemy "na lata", więc zawsze polecam jej droższa odmianę, czyli z hydromasażem.

Zgłoś | Cytuj | Link

27 lutego 2009, 20:34

A ja bym był przy kabinie z brodzikiem. Lepsze rozwiazanie.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

4 maja 2009, 04:44

Ma Pani ogromną łąźnię którą można spokojnie zagospodarować.

Pozdrawiam

Nasza firma w swojej ofercie posiada:

Technika grzewcza:

kotły
zbiorniki olejowe
automatyka
kominy
grzejniki
systemy ogrzewania podłogowego
grzejniki
armatura grzewcza
ogrzewacze wody
wymienniki ciepła
nagrzewacze powietrze, klimatyzatory
kolektory słoneczne
izolacje
i pompy ciepła

INSTALACJE WEWNĘTRZNE
systemy instalacyjne z tworzyw sztucznych
instalacje z miezi
łączniki z żeliwa i stali
kanalizacja wewnętrzna
wentylacja
mierniki(wodomierze termometry itp
uzdatnianie wody
systemy mocujące
armarura do wody i gazu
zabezpieczenia instalacji c.o. i c.w.u.
armatura przeciw pożarowa

TECHNIKA POMPOWA
pompy ciepłownicze
pompy do wody i ścieków
pompy domowe

SIECI ZEWNĘTRZNE
systemy sieci wodociągowych i gazowych
systemy odprowadzania wód deszczowych
systemy kanalizacji zewnętrznej

TECHNIKA SANITARNA

Ceramika sanitarna
Baterie i osprzęt
Panele natryskowe
Kabiny
Brodziki i osprzęt
Wanny i osprzęt
Zlewozmywaki
Zestawy montazowe
Akcesoria do ceramiki, brodzików wanien
Wyposazenie łazienek dla niepełnosprawnych
Wyposażenie sanitariatów publicznych
Wyposażenie dodatkowe łazienki

zapytania prosimy kierować na adres: biuro@ceramis.pl

Zgłoś | Cytuj | Link

15 września 2009, 22:24

jak na mój gust- chodzi o 3,0 m2 a nie o 30 :D
nikt chyba mając 30m łazienkę nie uznałby ją za małą:D

Zgłoś | Cytuj | Link

25 września 2009, 12:13

no 30 m2 to dla mnie już duży pokój a nie mała łazienka :roll: a co do wanny to ja proponuję jakąś narożnikową :wink:

Zgłoś | Cytuj | Link

25 września 2009, 15:20

[quote=dorota.kociaczek]Moja łazienka jest małą (bynajmniej mi się tak wydaje). Otóż ma ona 30m2. Jaką wannę radzicie zamontować? Jak to rozplanować tak żeby była chociaż niewielka przestrzeń w tej łazience? Może wanna narożnikowa? Co sądzicie?

Sądzę, że chciała się Pani pochwalic, że myje się Pani w basenie miejskim....

Zgłoś | Cytuj | Link

23 października 2009, 00:49

[quote=www.lazienki24.pl]Witam,
30 m2 to ogromna powierzchnia... 30 m2 to połowa standardowego mieszkania 3-pokojowego. Może powierzchnia została źle zmierzona, bo nie wierzę, że taką łazienkę można nazwać "małą" :)

Otóż jeśli chodzi o faktycznie małe łazienki, bardzo dobrym pomysłem jest wanna firmy Ravak. Jak widać na zdjęciu, na jednej ścianie można pomieścić wszystko- wannę, prysznic, umywalkę- co jest bardzo pomocne przy urządzaniu małej łazienki.

Pozdrawiam,
Paula, www.lazienki24.pl

witam,
podoba mi sie projekt
ale zona sie pyta gdzie tu sie sra

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 8 ▾ Skocz do strony
1 2 3  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Kuchnia Liczba postów: 47 Grupa: Wykańczamy... Uwielbiam gotować i od jakiegoś czasu inwestuję w sprzęt, który normalnie widuje się w restauracjach – np. noże szefa kuchni, maszyna do frytek , stalowe garnki...
  • Montaż i serwis klimatyzacji - Bielsko Biała Liczba postów: 5 Grupa: Wykańczamy... w celu uzyskania wielu informacji o systemach klimatyzacji i pom ciepła dla mieszkan i domów www.dobraklima.com
  • Meble - jakie meble do salonu? Liczba postów: 703 Grupa: Wykańczamy... Postaw na polskiego producenta, który tworzy meble ponadczasowe, eleganckie, starannie zaprojektowane. Wysoka jakość. Takie meble posłużą Ci przez długie, długi...
  • Brama garażowa i napęd Liczba postów: 5 Grupa: Wykańczamy... Oglądając różne oferty sklepów z akcesoriami ogrodzeniowymi, natrafiłam na sklep KUT-MET https://www.sklep.kut-met.pl/, który oferuje między innymi zawiasy do b...
  • osuszacz przemysłowy w dobrym stanie -tanio Liczba postów: 5 Grupa: Wykańczamy... Z rodziną postanowiliśmy w ferie polecieć do Dubaju, dzieciaki chciały na Burj Khalifa, no to musiałem coś ogarnąć. Szukałem strony, gdzie kupię bilety bez zami...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19746 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 177

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >