Jaka warstwa ocieplenia?

« Powrót do grupy: Robimy izolację cieplną

11 października 2010, 10:27

Zgadzam sie: good 0 bad

Jaka warstwa styropianu wystarczyłaby do ocieplenia budynku gospodarczego w którym są zwierzęta? Czy warstwa powinna być taka sama jak przy docieplaniu normalnego budynku czy mniejsza?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

14 października 2010, 10:52

Hymmm wydaje mi się że warstwa ocieplenia powinna być taka sama jak przy normalnym budynku mieszkalnym. W końcu zwierzęta też muszą mieć ciepło.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

14 października 2010, 11:01

Ja również myślę, że warstwa powinna być taka sama jak przy ocieplaniu normalnego budynku, szczególnie teraz kiedy mamy mroźne zimy i tropikalne lata

Zgłoś | Cytuj | Link

28 października 2010, 00:42

Użytkownik balbinka napisał: Jaka warstwa styropianu wystarczyłaby do ocieplenia budynku gospodarczego w którym są zwierzęta?

Zamiast styropianu proponuję użycie wełny mineralnej. Materiał ten zapewni wentylację warstwy konstrukcyjnej przegrody budowlanej. Zalecam również wykonanie izolacje zewnętrznej, co wyeliminuje możliwość zawilgocenia ścian. Napisz, jakiej grubości są mury oraz z jakiego materiału są wykonane. Mogę pomóc dobrać rodzaj izolacji termicznej z gamy produktów Knauf Insulation oraz wskazać najodpowiedniejszą w opisanym przypadku grubość izolacji. Pozdrawiam.

Zgłoś | Cytuj | Link

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19416 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 335

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >