Stron: 28 ▾ ◂◂ ◂ 9 10 11 12 13 ▸ ▸▸
offline Tomek111 fachowiec
|
|
| |
Reklamy Google | |
Gość: maestro85 praktykant |
jeśli chodzi o wykonanie dachu to warto się wybrać do Hurtowni budowlanej Kom – Bud. Dostaniecie tam http://kom-bud.com.pl/ m.in. więźbę dachową, blachodachówkę i okna dachowe. Ja się u nich zaopatrzyłem kompleksowo i nie żałuję, bo w ta firma zajmuje się tez remontami dachów, więc warto bardzo dobrze doradzają przy wyborze materiałów |
| |
Reklamy Google | |
offline marlon majster
|
Bardzo stylowo wygląda dachówka ceramiczna, dużą popularnością cieszą się też blachodachówki. Dobrym rozwiązaniem może okazać się gont bitumiczny - to jedno z najpopularniejszych pokryć dachowych. Jeżeli jesteście na etapie budowy, warto wziąć pod uwagę http://www.dom-expert.eu/oferta/ ,firma oferuje gont bitumiczny, akcesoria dachowe, narzędzia dekarskie itp. |
Ten post był edytowany przez marlon dnia: 15 lutego 2016, 15:55 | |
| |
Gość: gondek praktykant |
|
| |
|
Tylko w przypadku kolorów w ceramice jest inaczej niż przy betonowych. Czerwone i miedziane są tańsze niż inne koloroy. A wdachówkach betonowych wszystkie kolorystyki dachówki są w tej samej cenie, więc dachówka płaska Teviva CISAR to idealny stosunek jakość-cena-estetyka :) |
| |
Reklamy Google | |
offline Emilek43 fachowiec
|
|
| |
offline mondir doświadczony
|
|
| |
Gość: picia praktykant |
To jakieś bujdy, że ułożenie dachówek betonowych jest tańsze od ceramicznych. Najtańsze to jest wtedy, jak dachówka jest duża i nie potrzeba wielu dachówek na pokrycie 1m2. U mnie robocizna za dachówkę Orea 9 (ceramiczna, 9 szt. na metrze) była niższa niż wycena na blachodachówkę! |
| |
offline Alonka31 inżynier
|
Akurat płaci się od 1m2, a nie od tego czy na metr trzeba sztuk. Przy Rubin 13V to 9,4 szt., a na Orea 9 potrzeba od 9,6 szt, a nie równo 9. Cena jej tez nie jest jakaś powalająca, a bardzo zblizona do dachówek innych producentów. Poza tym wiesz ile kosztuje robocizna przy dachówkach betonowych ?? :) |
| |
|
|
|
Stron: 28 ▾ ◂◂ ◂ 9 10 11 12 13 ▸ ▸▸