Jaki dach jest najtrwalszy?

« Powrót do grupy: Robimy dach

Stron: 28 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  6 7 8 9 10  ▸  ▸▸

10 października 2015, 12:09

Zgadzam sie: good 0 bad

No cóż... zgodnie ze statystykami dach miedziany lub dach z blachy cynkowo­-tytanowej może wytrzymać nawet kilka pokoleń, więc pod względem trwałości te rozwiązania są najlepsze. Nie są one jednak zbyt często stosowane i pod względem kosztów również mogą stanowić wyzwanie. Z takich bardziej klasycznych materiałów można wymienić dachówkę ceramiczną, która bez uszczerbku powinna wytrzymać kilkadziesiąt lat. Dachówki najlepszych producentów dostają nawet pięćdziesięcioletnią gwarancję, więc to też o czymś świadczy.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

10 października 2015, 23:45

hm ,wydawało mi się, że to właśnie dachówki ceramiczne albo z łupka są najtrwalsze i wytrzymują najdłużej. Niestety z tymi gwarancjami to trzeba być ostrożnym ,bo niektóre firmy dodają w nich niekorzystne zapisy.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

11 października 2015, 10:19

Oj tu nie kierowałbym się wyznacznikiem długości otrzymywanej gwarancji, a jej zawartością. Bo można się mocno przejechać. Ja wolałem mieć 30 letnią gwarancję u Braas, ale za to dobrze opisaną, bez kruczków. Przynajmniej mam większa pewność, że bez problemu uda mi sie otrzymać nowy dach. A przy takich producentach gdzie gwarancja sięga 50 lat często widać problemy. Nawet na forach często widać tematy z problemem jej zatwierdzenia

Zgłoś | Cytuj | Link

11 października 2015, 14:20

No dokładnie, także mogę polecić braasa pod względem zapisów w gwarancji. Przestudiowałem parę razy i nie znalazłem nic podejrzanego, czy też niekorzystnego kupującemu.

Zgłoś | Cytuj | Link

21 października 2015, 07:00

Ja tak samo. Gdy szukałem dachówki przeczytałem ich wiele i najbliższa moim oczekiwaniom była ta od Braas. Do tego była fajna promocja to już niczego, więcej nie potrzebowałem :)

Ten post był edytowany przez Porek456 dnia: 21 października 2015, 07:01
Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

26 października 2015, 20:45

A robiłeś system komunikacji dachowej, bo teraz braas dostał na niego rekomendacje od kominiarzy.

Zgłoś | Cytuj | Link

13 listopada 2015, 21:45

Słyszałem już o tym i tak oczywiście, że mam :) Nie leciałem po oszczędnościach, ponieważ chciałem, aby bezpieczeństwo i trwałość były jak najlepsze. Jak widać nie brałem kota w worku, bo rekomendacje CIECHU kominiarskiego to nie byle co :)

Zgłoś | Cytuj | Link

22 listopada 2015, 18:03

Użytkownik ottenjeden napisał: A robiłeś system komunikacji dachowej, bo teraz braas
dostał na niego rekomendacje od kominiarzy.

Tak mam i jestem bardzo zadowolony, że jeddnak nie kupiłem kota w worku, ale na prawdę porżadny system komunikacji dachowej od Braas. Kawał dobrej roboty, oby szlo im tak dalej

Zgłoś | Cytuj | Link

2 grudnia 2015, 11:09

Jeśli stawisz na trwałość to najlepsze według mnie są blachodachówki miedziane, ale to tylko ocynkowane. To nie powinien być zdecydowanie główny wyznacznik przy wyborze. Na pewno najgorsza jest zwykła blacha, ale z drugiej strony jest łatwa w montażu i szybko się ja zakłada;) Poza tym dobrym pomysłem są dachy z trzciny. Cos takiego mniej więcej: http://www.ekostrzechapytko.pl/. To zdecydowanie nowość, ale z tego co słyszałem są dość mocne i dobrze się trzymają. Co ważne nie wymagają dodatkowej izolacji, bom są dosyć grube.

Ten post był edytowany przez Leszek11 dnia: 2 grudnia 2015, 11:10
Zgłoś | Cytuj | Link

2 grudnia 2015, 19:03

Równiez bardzo prostym montażem odznaczają się dachówki zakłądkowe do któych nalezy Achat, Granat czy Rubin w Braas. Dodatkowo dzięki nowym zamkom w Achat 10V mozliwe jest korygowanie nawet do 30 mm :)

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 28 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  6 7 8 9 10  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• jaką blachę na dach wybrać Liczba postów: 221 Grupa: Robimy dach To fakt… Aktualnie Internet to źródło reklam i ciężko rozróżnić co jest prawdą, a co jedynie dobrą akcją marketingową ;) Od siebie powiem, że ja unikam na pewno...
  • Deskowanie na zimę Liczba postów: 31 Grupa: Robimy dach Od razu napiszę że ekspertem nie jestem, ale zauważyłem, że na forach deskowanie to jak amen w pacierzu. Natomiast na Podkarpaciu gdzie mieszkam nikt tego nie r...
  • Ocieplenie i wygłuszenie poddasza z blachodachówką... Liczba postów: 32 Grupa: Robimy dach blacha jest ok, nie ma przecieków. Moje scenariusze: 1. filia, wełna, folia, płyta 2. wełna, folia, płyta Wełna ma spełnić funkcje głównie wygłuszenia, ale i t...
  • Jak policzyc powierzchnie szczytu domu Liczba postów: 3 Grupa: Robimy dach Jak obliczyć powierzchnię szczytu domu? Aby obliczyć powierzchnię szczytu domu (czyli powierzchnię trójkątnego lub trapezowego fragmentu ściany bocznej pod dac...
  • Jak wykończyć dach? Liczba postów: 26 Grupa: Robimy dach Właśnie dlatego jeżeli jesteście na etapie planowania prac dachowych i wykonania go w odpowiedni sposób to jestem zdecydowanie za tym aby postawić jednak na cer...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19398 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 635

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >