No cóż... zgodnie ze statystykami dach miedziany lub dach z blachy cynkowo-tytanowej może wytrzymać nawet kilka pokoleń, więc pod względem trwałości te rozwiązania są najlepsze. Nie są one jednak zbyt często stosowane i pod względem kosztów również mogą stanowić wyzwanie. Z takich bardziej klasycznych materiałów można wymienić dachówkę ceramiczną, która bez uszczerbku powinna wytrzymać kilkadziesiąt lat. Dachówki najlepszych producentów dostają nawet pięćdziesięcioletnią gwarancję, więc to też o czymś świadczy.
Stron: 28 ▾ ◂◂ ◂ 6 7 8 9 10 ▸ ▸▸
offline arian praktykant
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline ottenjeden fachowiec
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline Porek456 fachowiec
|
Oj tu nie kierowałbym się wyznacznikiem długości otrzymywanej gwarancji, a jej zawartością. Bo można się mocno przejechać. Ja wolałem mieć 30 letnią gwarancję u Braas, ale za to dobrze opisaną, bez kruczków. Przynajmniej mam większa pewność, że bez problemu uda mi sie otrzymać nowy dach. A przy takich producentach gdzie gwarancja sięga 50 lat często widać problemy. Nawet na forach często widać tematy z problemem jej zatwierdzenia |
| |
|
|
| |
|
|
Ten post był edytowany przez Porek456 dnia: 21 października 2015, 07:01 | |
| |
Reklamy Google | |
|
|
| |
offline Eldon32 fachowiec
|
|
| |
|
|
| |
offline Leszek11 inżynier
|
Jeśli stawisz na trwałość to najlepsze według mnie są blachodachówki miedziane, ale to tylko ocynkowane. To nie powinien być zdecydowanie główny wyznacznik przy wyborze. Na pewno najgorsza jest zwykła blacha, ale z drugiej strony jest łatwa w montażu i szybko się ja zakłada;) Poza tym dobrym pomysłem są dachy z trzciny. Cos takiego mniej więcej: http://www.ekostrzechapytko.pl/. To zdecydowanie nowość, ale z tego co słyszałem są dość mocne i dobrze się trzymają. Co ważne nie wymagają dodatkowej izolacji, bom są dosyć grube. |
Ten post był edytowany przez Leszek11 dnia: 2 grudnia 2015, 11:10 | |
| |
offline Eldon32 fachowiec
|
|
|
Stron: 28 ▾ ◂◂ ◂ 6 7 8 9 10 ▸ ▸▸