Stron: 28 ▾ ◂◂ ◂ 7 8 9 10 11 ▸ ▸▸
offline Porek456 fachowiec
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline Eldon32 fachowiec
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline Porek456 fachowiec
|
|
| |
offline gabon fachowiec
|
Warto brać pod uwagę również zadaszenie płaskie. Także może wyglądać efektownie - http://archon.pl/projekty-domow-z-plaskim-dac hem-pc4031 Na dobrą sprawę większość nowoczesnych projektów domów jest wykonana właśnie z płaskim zadaszeniem. |
| |
Gość: patti3093 praktykant |
a co sądzicie o takim rozwiązaniu jak zielony dach http://www.greenflor.pl/ ? słyszeliście o tym? wydaje sie bardzo ciekawe. |
| |
Reklamy Google | |
offline Tomek111 fachowiec
|
Dla mnie to głupota i nie potrzebne wydatki jezeli chodz o domy jednorodzinne. Odnosząc się do głównego tematu to właśnie dachówka jest najtrwalszym materiałem na dach i co najważniejsze w o wiele lepszej cenie niż zrobienie takiego zielonego. dachu. Wystarcz zajrzeć do cennika Braas oraz na koszty wykonania takiego zielonego dachu. Trwałością i ceną zdecydowanie wygrywa Braas. |
| |
offline Xentoleon praktykant
|
|
| |
offline Tomek111 fachowiec
|
Robienie więźby dachowej pod blache jest głupim pomysłem, ponieważ jest ona twedy bardzo słaba i tylko narażamy się na dodatkowe koszty. Jak już robić to własnie z odpowiednim rozstawem łat. Nie wiem jak mozna woleć blache, gdyż trwałość, estetyka, a nawet cena nie przemawia za nia. Dachówkibetonowe w technologii trójwarstwowej CISAR cenowo sa bardzo zbliżone. A mamy na nie aż 30 lat gwarancji i trwałość sięgającą 80-90 lat :) |
| |
Gość: szympik praktykant |
A ja nie wiem jak można chcieć kupować dachówki betonowe, skoro na identycznym poziomie cenowym są dachówki ceramiczne, które będą nieporównanie lepsze i bardziej trwałe niż beton (cement?). Trójwarstwowa powłoka w dachówkach cementowych to ściema - niestety porowatość tego materiału sprawia, że powłoka (niezależnie od tego ile będzie mieć warstw) po prostu ulegnie erozji. Dachówki cementowe są zdecydowanie bardziej podatne na zabrudzenia niż dachówki ceramiczne, co jest faktem. Polecam dachówki ceramiczne - tam wystarczy jedna warstwa angoby (albo glazury), żeby uzyskać parametry nieosiągalne dla dachówek betonowych! |
| |
Gość: bonzo praktykant |
Przede wszystkim taki, który jest dobrze zabezpieczony. Warto użyć zgrzewarek np. firmy HERZ, które trwale zabezpieczą przed czynnikami atmosferycznymi. |
|
Stron: 28 ▾ ◂◂ ◂ 7 8 9 10 11 ▸ ▸▸