offline Margerytka majster
|
|
| |
Reklamy Google | |
Gość: Weber praktykant |
Mnie się zawsze wydawało, że na skośnych ścianach to
dopiero można pokombinowac jeśli chodzi o projekty
mieszkań, rozłożenie instalacji, meble i czy
grzejnika. Widziałam kilka pomysłów na stronie
zmieniamymiasto.pl - moze sobie zerknij? |
| |
Reklamy Google | |
Gość: RoBinus84 praktykant |
Jeśli wybierasz grzejniki, to zwróć również uwagę na takie elementy jak głowice termostatyczne. Optymalizacja temperatury grzejnika, to dobra sprawa, bo można dzięki temu zaoszczędzić. Ja sam kupowałem głowice Prestige od firmy Vario Term http://www.varioterm.pl/. |
| |
Gość: Katalina66 praktykant |
A co polecilibyście, jak grzejnik aby nieco podnieść
temperaturę w biurze? |
| |
offline filka majster
|
W sieci można znaleźć mnóstwo poradników na ten temat.
Wiem coś o tym, bo niedawno sama szukałam grzejników o
firmy. |
Ten post był edytowany przez filka dnia: 9 listopada 2016, 18:42 | |
| |
Reklamy Google | |
offline Atlantic Polska fachowiec
|
Jeśli chodzi o łazienkę na poddaszu, ciekawym
rozwiązaniem będą dwa okna dachowe obok siebie, które
wpuszczą dużo światła. Na części ścian powinien być
tynk w kolorze morskim, a na części w błękitnym,
cieniowanym. Podłogę można wyłożyć jasnymi, gresowymi
płytami. Do łazienki takiej wpasują się nowoczesne,
białe szafki na wysoki połysk i lustro w kształcie paska.
Całość uzupełni grzejnik elektryczny Nefertiti, który
można podłączyć do istniejącej instalacji C.O. |
| |
offline ReginaB kierownik
|
Okno dachowe w łazience na poddaszu to podstawa. Myślę
sobie jednak, że warto zadbać także o fajny wystrój,
wybierając niebanalne meble i dodatki. Jeżeli o te
ostatnie chodzi, sama bardzo lubię tego rodzaju kosze na
bieliznę http://adwert.pl/kosz-plecionki-bielizne-pokr
ywka-szary-duzy-k137d/ |
| |
offline Kapitan kierownik
|
|
| |
Gość: bogdan654 praktykant |
Pozytywne mam doświadczenia z firmą Swatt, to oddział Polskiej Ekologii. Na stronie swatt.pl są dokładnie opisane instalacje jakie sprzedają. My głównie podłączamy ogrzewanie i u nich biorę kotły, grzejniki, czy ostatnio zacząłem też zamawiać instalacje pod ogrzewanie podłogowe. Mają szeroki wybór, rzeczy w dobrym standardzie, jeszcze się nie zdarzyło żebym miał problemy z podłączeniem czegoś. |
| |
offline zdolny inżynier
|
Jeśli chodzi o poddasze, u nas w domu skos zaczyna się dość wysoko, dlatego z grzejnikami nie było problemu. Teraz zastanawiam się nad ich zmianą, aby były nie tylko praktyczne, ale też przyjemne dla oka. Znalazłam świetne, innowacyjne modele na stronie firmy IMMERGAS https://www.immergas.pl/Produkty,7284/DEKORAC YJNE?dest=1&category=7284. Może znajdziesz tam też coś do swojego domu. |
|
Jaki grzejnik umieścić na poddaszu?
«
Powrót do grupy: Inteligentny dom
Ostatnio na forum
- Warto założyć klimatyzację? Liczba postów: 24 Grupa: Inteligentn... Zastanawiam się również nad odpowiednimi czujnikami. Stabilna temperatura wpływa również na wydajność maszyn. Urządzenia, które pracują w odpowiednich warunkach...
- koszt automatyki Liczba postów: 12 Grupa: Inteligentn... Automatyka budynku to temat bardzo na czasie. Coraz więcej firm oferuje tego typu rozwiązania. Ze względów bezpieczeństwa najlepiej jednak stosować przebadane s...
- Co sądzicie o automatyce w domu? Liczba postów: 167 Grupa: Inteligentn... Wszystkim tym, którzy poszukują eleganckiego designu i innowacyjnej technologii w jednym, polecam rozwiązania kontroli dostępu Schuco DCS. Zapewnia ono pełny og...
- moskitiery drzwiowe warszawa Liczba postów: 15 Grupa: Inteligentn... Warto zastanowić się nad zamontowaniem moskitier, szczególnie jeśli mieszkanie lub dom znajduje się w pobliżu terenów zielonych. Moskitiery dostępne w sklepie h...
- Projekt domu Liczba postów: 72 Grupa: Inteligentn... Myślę, że jednym z fajniejszych elementów inteligentnego domu jest oświetlenie.