Jaki impregnat do fug?

« Powrót do grupy: Wykańczamy budynek

Stron: 4 ▾ Skocz do strony
1 2 3  ▸  ▸▸

5 grudnia 2007, 15:38

Zgadzam sie: good 0 bad

Proszę poradzcie jaki kupić impregnat do fug,jakiej firmy polecacie?Dzięki :D

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

6 grudnia 2007, 08:47

ja stosowalem LAMIX ... w zestawie sa rekawiczki bo moze troche "pogryzc" ale skuteczny ... cos na bazie zywic ...fugi w lazience nie maja "plesniowego" koloru a w przedpokoju (jasna fuga) nadal blyszczy ... przed nalozeniem dobrze fugi wyczyscic

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

6 grudnia 2007, 16:05

Dzięki:)Widzę że jesteś tu ekspertem:D Także na pewno wiesz czym wyczyścić fugi? Mieszkanko mamy nowe,płytki ułożone może miesiąc temu. Niestety po malowaniu i innych pracach są nieżle zapylone,na ścianach spoko gdyż były obklejone taśmą, ale podłoga nie wygląda najlepiej.Jak ją doczyścić,zwłaszcza fugi?

Zgłoś | Cytuj | Link

6 grudnia 2007, 18:41

z fugami nigdy nie jest latwo ... ja u siebie w domu stosuje srodek W5 .. zwykla chemia domowa z niemiec (chyba w lidlu dostepny) duzo lepszy od domestosow itp ze wzgledu na brak wstretnego zapachu a ogolnie mowiac ma cytrynowy (nie trzeba wyganiac calej rodziny na 10-cio godzinny spacer).... spryskuje i sobie ide a jak sobie przypomne to zmywam i po wszystkim :wink: ... nadmienie ze u znajomej stara rdze w wannie zeliwnej usunelo skuteecznie i nie niszczy emalii jak niektore silnie zrace wynalazki (miala przeboje z cifem i teraz kawalek wanny jest nie do "odzyskania") ... mozna tez zawalczyc srodkiem dostepnym w sklepach budowlanych .. SZOP ... 1L okolo 10 zl ...usuwa stary cement farbe itp z roznych powierzchni... kiedys go uzylem i nawet bylem zadowolony wiec moze zadziala ... i nie trzyj fug jakas bardzo twarda szczotka ... zniszczysz powierzchnie fugi i juz nie bedzie taka ladna :D

Zgłoś | Cytuj | Link

7 grudnia 2007, 02:26

Wielkie dzięki za tak wyczerpującą odpowiedz :D Zastosuje się do Twojej rady i zabiorę się za tą przykrą czynność tak jak piszesz.Może nie będzie tak źle. Pozdrawiam :)

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

6 września 2008, 20:02

Chyba też skorzystam z rady :D

Zgłoś | Cytuj | Link

23 marca 2010, 19:02

Proszę poradzcie jaki kupić impregnat do fug,jakiej firmy polecacie?Dzięki :D i mi też

Zgłoś | Cytuj | Link

15 października 2011, 15:16

Najlepszym impregnatem do fug jaki znam - jest CSH serii 1620 do 1630 z sunflower - niestety niedostępny na rynku polskim, ale widziałem na allegro że ktoś to zaczyna rozprowadzać jako impregnat do kostki betonowej z serii 1610, ale to prawie to samo co 1620 a dużo tańsze (przeliczając - litr 1610 na allegro 30 zł , a litr 1620 to kwota grubo ponad stówę - 35 zł buteleczka 200 ml)
SCH1610 jest rewelacyjny - robiąc w anglii kafelki, stosowałem tylko ten preparat na posadzki i łazienki - zero problemów, dobra opinia i dużo zamówień :)

Zgłoś | Cytuj | Link

20 października 2011, 19:59

Moje płytki gresowe i fugi zostały zaimpregnowane środkami firmy HG polska.Nie piszę więcej,żeby nie robić reklamy ale mozna wejść na ich stronkę i sobie poczytać.

Zgłoś | Cytuj | Link

20 października 2011, 20:56

Jeśli chodzi o czyszczenie fug to mogę polecić parę sprawdzonych sposobów - efekt murowany i to bez uszczuplania domowego budżetu. Wiem, bo sama regulrnie stosuję... Najprościej oczywiście użyć Cilit albo Domestos, ale ze względu na zapach można spotkać sie z protestami pozostałych domowników:) Dlatego ja sugerowałabym zastosowanie proszku do pieczenia - lekko zwilżamy wodą, a potem delikatie szorujemy szczoteczką, całość wycieramy i gotowe. Ale muszę przyznać, że Szop tez jest niezły;)

Po takie i inne porady zapraszam na mój blog:
http://paniglazurnik.blogspot.com/2011_10_01_ archive.html

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 4 ▾ Skocz do strony
1 2 3  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• sprzątanie po remontach Liczba postów: 11 Grupa: Wykańczamy... Każdy ogrodnik wie, jak ważne jest odpowiednie nawożenie roślin. Jeśli szukasz sprawdzonych i skutecznych produktów, warto sprawdzić nawozy Florovit dostępne w....
  • klimatyzacja w sklepie Liczba postów: 59 Grupa: Wykańczamy... Szukając klimatyzatora do mieszkania, warto zwrócić uwagę na urządzenia od Aiwa. Mają one bardzo cichą pracę, co jest istotne zwłaszcza w sypialniach i biurach....
  • Okna do domu Liczba postów: 57 Grupa: Wykańczamy... Salon mamy od południowego zachodu. Uwielbiam to, że nawet zimą mamy w nim światło, że nie musimy, w przeciwieństwie do sąsiadów naprzeciwko, zapalać światła o....
  • Szafki szkolne Liczba postów: 6 Grupa: Wykańczamy... Idealne meble do szatni sportowych, klubów fitness i siłowni znajdziecie na stronie szafki basenowe Na tej stronie znajdziecie wiele modeli szafek, które można....
  • Wykończenie domu Liczba postów: 19 Grupa: Wykańczamy... Marzysz o własnym domu, który jest nie tylko piękny, ale także przyjazny dla środowiska? Nasze ekologiczne domy szkieletowe Futurum to doskonały wybór dla osób,...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19582 użytkowników

Użytkownicy online (2)

gości: 213

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >