Gość: Anulka praktykant |
|
| |
Reklamy Google | |
offline Radex moderator
|
|
| |
Reklamy Google | |
Dzięki:)Widzę że jesteś tu ekspertem:D Także na pewno wiesz czym wyczyścić fugi? Mieszkanko mamy nowe,płytki ułożone może miesiąc temu. Niestety po malowaniu i innych pracach są nieżle zapylone,na ścianach spoko gdyż były obklejone taśmą, ale podłoga nie wygląda najlepiej.Jak ją doczyścić,zwłaszcza fugi? |
| |
offline Radex moderator
|
z fugami nigdy nie jest latwo ... ja u siebie w domu stosuje srodek W5 .. zwykla chemia domowa z niemiec (chyba w lidlu dostepny) duzo lepszy od domestosow itp ze wzgledu na brak wstretnego zapachu a ogolnie mowiac ma cytrynowy (nie trzeba wyganiac calej rodziny na 10-cio godzinny spacer).... spryskuje i sobie ide a jak sobie przypomne to zmywam i po wszystkim :wink: ... nadmienie ze u znajomej stara rdze w wannie zeliwnej usunelo skuteecznie i nie niszczy emalii jak niektore silnie zrace wynalazki (miala przeboje z cifem i teraz kawalek wanny jest nie do "odzyskania") ... mozna tez zawalczyc srodkiem dostepnym w sklepach budowlanych .. SZOP ... 1L okolo 10 zl ...usuwa stary cement farbe itp z roznych powierzchni... kiedys go uzylem i nawet bylem zadowolony wiec moze zadziala ... i nie trzyj fug jakas bardzo twarda szczotka ... zniszczysz powierzchnie fugi i juz nie bedzie taka ladna :D |
| |
|
| |
Reklamy Google | |
offline kot68 inżynier
|
|
| |
Gość praktykant |
|
| |
Gość: kolporter praktykant |
Najlepszym impregnatem do fug jaki znam - jest CSH serii
1620 do 1630 z sunflower - niestety niedostępny na rynku
polskim, ale widziałem na allegro że ktoś to zaczyna
rozprowadzać jako impregnat do kostki betonowej z serii
1610, ale to prawie to samo co 1620 a dużo tańsze
(przeliczając - litr 1610 na allegro 30 zł , a litr 1620
to kwota grubo ponad stówę - 35 zł buteleczka 200 ml) |
| |
offline ikaria doświadczony
|
|
| |
offline Glazurniczka_Rotberg majster
|
Jeśli chodzi o czyszczenie fug to mogę polecić parę
sprawdzonych sposobów - efekt murowany i to bez
uszczuplania domowego budżetu. Wiem, bo sama regulrnie
stosuję... Najprościej oczywiście użyć Cilit albo
Domestos, ale ze względu na zapach można spotkać sie z
protestami pozostałych domowników:) Dlatego ja
sugerowałabym zastosowanie proszku do pieczenia - lekko
zwilżamy wodą, a potem delikatie szorujemy szczoteczką,
całość wycieramy i gotowe. Ale muszę przyznać, że Szop
tez jest niezły;) |
|
Jaki impregnat do fug?
«
Powrót do grupy: Wykańczamy budynek
Ostatnio na forum
- jakie gwoździe i inne elementy złączne na budowę? Liczba postów: 132 Grupa: Wykańczamy... Wiesz co, wydaje mi się że oferta sklepu e-armet zainteresuje cię równie mocno jak mnie. Jeśli chodzi o gwoździe, to mają szeroki wybór. Ja zastanawiam się nad....
- Regały magazynowe - gdzie ich szukać? Liczba postów: 18 Grupa: Wykańczamy... Teraz bardzo modne i popularne sa panele tapicerowaneone wyglądają pięknie i estetycznie, zapewniają doskonałą izolację akustyczną oraz , oferują one wyjątkową....
- Windykacja w firmie budowlanej - czy mogą zabrać w... Liczba postów: 13 Grupa: Wykańczamy... Jeżeli natomiast szukacie firmy która odzyska dla was pieniądze to polecam kontakt z ICG-Group. Są doświadczeni i gwarantują szybkie rezultaty.
- kamień dekoracyjny Liczba postów: 44 Grupa: Wykańczamy... Szanowni Państwo, Alternatywą dla kamienia dekoracyjnego jest tynk modelowany Foveo-Tech TSS05. Dzięki niemu można uzyskać na ścianie ciekawy efekt drewna, kami...
- Zabezpieczenia domu - jakie? Liczba postów: 22 Grupa: Wykańczamy... W kwestii monitoringu polecam Makrosat.com.pl zajmujemy się tym na co dzień i służymy rada, pomocą :)