Przy obecnych podwyzkach cen gazu zastanawiam sie na zakupem kolektora slonecznego do wspomagania ogrzewania domu oraz c.w.u. Jakie w tej chwili moze byc najbardziej wydajny? i jakie sa najlepsze relacje cena - jakosc? Moze ktos sie podzieli swoim doswiadczeniami?
Gość praktykant |
|
| |
Reklamy Google | |
offline Jan Fachowy fachowiec
|
Witam, |
| |
Reklamy Google | |
offline pabloo doświadczony
|
|
| |
Gość: EkoMel praktykant |
Trudne pytanie, ale gdy weżmie sie wszystkie za i przeciw
wyłoni sie odpowiedz. |
| |
offline norman praktykant
|
Też jestem za kolektorami płaskimi. Już się trochę naczytałam i rzeczywiście nie opłaca się przepłacać za próżniowy, jeśli nie koniecznie sprawdza się on przy dużej ilości śniegu. Moi znajomi również zdecydowali się na plaskie i są z nich zadowoleni. Kupowali tutaj Kolektory płaskie. z tego co wiem jest tam równiez fajny kalkulator, który szybko wylicza ile paneli powinno się zamontować oraz ile to może wszystko kosztować. |
| |
Reklamy Google | |
offline android praktykant
|
|
| |
offline widar fachowiec
|
Zanim podejmiesz decyzję dotyczącą zakupu kolektora słonecznego, warto abyś trochę dowiedział się o różnicach sprzętowych o bateriach o tym co warto wiedzieć. Polecam artykuł: jak wybrać ogrzewanie solarne |
| |
offline dodzo majster
|
|
| |
offline Adriusz doświadczony
|
Kolektory słoneczne to bardzo dobra rzecz. Odstrasza może na początku cena systemu (jak to w końcu z tymi dopłatami od państwa?) ale na dłuższą metę bardzo opłacalne. Od jakichś 3 lat mam dwa kolektory Aristona i pracują bez zarzutu. |
| |
Gość: Marmad praktykant |
Witam, |
|