Jaki pellet?

« Powrót do grupy: Robimy instalację hydrauliczną i grzewczą

Stron: 8 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  2 3 4 5 6  ▸  ▸▸

3 września 2014, 16:11

Zgadzam sie: good 0 bad

W moim odczuciu Pellet ze Stelmetu jest gatunkowo i jakościowo najlepszy na naszym rynku. Zaczynając opalać pelletem próbowaliśmy różnych pelletów . Jednak nasz kocioł dopiero przy Olimpie pokazał swoja wartość.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

22 października 2014, 14:45

W ostatnią zimę opalałem lavą , jest to dobrej jakości opał.Na tą zimę, zamówiłem obydwa produkty Stelmetu i w tym tygodniu przywiozą mi je .

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

22 października 2014, 21:54

U mnie zdecydowanie najlepiej sprawdził się olipm i przy nim pozostanę.

Zgłoś | Cytuj | Link

24 października 2014, 21:26

A orientuje się ktoś jak wychodzi porównanie palenia pelletami z innymi formami ogrzewania?

Zgłoś | Cytuj | Link

26 października 2014, 15:57

Witam! Zapraszam do kalkulatora kosztów na naszej stronie internetowej, gdzie można dokonać takich obliczeń: http://www.polishpellet.com/kalkulator_kosztow/

Pozdrawiam.
Andrzej Wysocki
eRzecznik pelletów Stelmet

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

26 października 2014, 20:22

U mnie zdecydowanie drożej wychodziło grzanie gazem, teraz palę dobrej jakości pelletem. Co do kosztów dokładnie nie jestem w stanie powiedzieć ile mi to mniej wychodzi ale napewno się opłaca.

Zgłoś | Cytuj | Link

29 października 2014, 20:03

Fakt że ogrzewanie pelletem wychodzi taniej niż gazem . Trzeba jednak pamiętać że żeby mieć w pomieszczeniach odpowiednią temperaturę należy spalać wysokokaloryczny pellet . Taki jest otrzymywany z czystych odpadów drzew . My już piąty rok spalamy pellet i trochę poznaliśmy różne gatunki.

Zgłoś | Cytuj | Link

29 października 2014, 20:24

Użytkownik Gość: Karlik napisał: Fakt że ogrzewanie pelletem wychodzi taniej niż gazem .
Trzeba jednak pamiętać że żeby mieć w pomieszczeniach
odpowiednią temperaturę należy spalać wysokokaloryczny
pellet . Taki jest otrzymywany z czystych odpadów drzew .
My już piąty rok spalamy pellet i trochę poznaliśmy
różne gatunki.

A jakiej firmy pelletu używasz?

Zgłoś | Cytuj | Link

31 października 2014, 17:41

Witam ponownie! Pozwolą Państwo, że przedstawię bliżej pellety naszej firmy - Lavę i Olimp. To pellety wysokiej jakości otrzymywane z drzew iglastych. Oba z nich posiadają posiadają certyfikat FSC. Pellet Olimp posiada także certyfikat ENPlus A1. Kaloryczność naszych pelletów przedstawia się następująco: Lava - min. 5,3kWh/kg (19MJ/kg), z kolei Olimp - min. 5,0kWh/kg (18MJ/kg).

W razie pytań służę pomocą.

Pozdrawiam
Andrzej Wysocki
eRzecznik pelletów Stelmet

Zgłoś | Cytuj | Link

6 listopada 2014, 11:35

Użytkownik Gość: Maciej09 napisał: Użytkownik Gość: Karlik napisał:
Fakt że ogrzewanie pelletem
wychodzi taniej niż gazem .

Trzeba jednak pamiętać że żeby mieć w
pomieszczeniach

odpowiednią temperaturę należy spalać
wysokokaloryczny

pellet . Taki jest otrzymywany z czystych odpadów drzew
.

różne gatunki.

Użytkownik Gość: Maciej09 napisał: Użytkownik Gość: Karlik napisał:
Fakt że ogrzewanie pelletem
wychodzi taniej niż gazem .

Trzeba jednak pamiętać że żeby mieć w
pomieszczeniach

odpowiednią temperaturę należy spalać
wysokokaloryczny

pellet . Taki jest otrzymywany z czystych odpadów drzew
.

różne gatunki.

Kupuję pellet ze Stelmetu . Najczęściej jest to Lava , ponieważ mój kocioł ma na nim najlepsze osiągi.

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 8 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  2 3 4 5 6  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Zbiornik na paliwo Liczba postów: 87 Grupa: Robimy inst... Chcesz zadbać o jakość paliwa i ochronić swoją maszynę przed zanieczyszczeniami? Sprawdź filtr paliwa SWIMER! Dzięki wysokiej przepustowości 100l/min idealnie s...
  • Jaki wybrać kocioł? Liczba postów: 33 Grupa: Robimy inst... Jaki kocioł gazowy? Co polecacie dom 110 m2, dwie łazienki (w jednej wanna a w drugiej prysznic), kuchnia... Chciałabym żeby ciepła woda była dostępna non stop....
  • Instalacja grzewcza Liczba postów: 142 Grupa: Robimy inst... Wieloletnie doświadczenie w instalacjach sanitarnych, grzewczych, wodno-kanalizacyjnych oraz wentylacyjnych posiada firma Szumscy. Pełny zakres usług jest u nic...
  • gdzie ten tani węgiel? Liczba postów: 3 Grupa: Robimy inst... W przypadku kiedy szukasz solidnego dostawcy węgla? Rastar2 z Chorzowa https://rastar2.pl/oferta/hurtowa-sprzed az-wegla-cennik to rzetelna firma, która oferuje....
  • jakie ogrzewanie ? Liczba postów: 794 Grupa: Robimy inst... Nie ma nic lepszego niż poczucie ciepła i komfortu w swoim własnym domu, zwłaszcza w chłodne dni. Dlatego też warto zainwestować w niezawodne i ekonomiczne rozw...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19415 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 197

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >