Jaki styropian na ocieplenie domu?

« Powrót do grupy: Robimy izolację cieplną

Stron: 18 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  7 8 9 10 11  ▸  ▸▸

30 stycznia 2015, 10:04

Zgadzam sie: good 0 bad

Ja trochę z innej beczki. Już chwilę temu ocieplałem dom. Teraz na ścianie południowej, jak patrzy się pod światło, to widać na połowie ściany prostokąty! Co może być tego przyczyną?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

5 lutego 2015, 17:24

gdzie można w dobrej cenie kupić styropian w kropki Termoorganika???podobno teraz najlepszy czas na zakupy przed sezonem??

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

5 lutego 2015, 18:58

kolki do styropianu dostaniecie w sklepie wkret http://www.srubywkrety.pl/. Ja ich uzywalem i wszystko ladnie sie trzyma

Zgłoś | Cytuj | Link

6 marca 2015, 11:19

Według mnie styropian jest naprawdę dobrym materiałem na docieplenie domu. Warto jednak kupić dobrej jakości materiał. Jeśli chodzi o firmy zajmujące się dociepleniami to ta firma jest porządna - Docieplenia.pl.

Zgłoś | Cytuj | Link

6 marca 2015, 15:45

Witam. Kupiłem styropian, a dokupujecie też folie? Które są najlepsze wg was? Jest ich taki wybór, że ciężko mi zdecydować, może ktoś podpowie które: http://www.top-dach.com.pl/1,15,folie.html ?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

7 marca 2015, 01:42

fachowców zawsze można znaleźć na portalach typu szukajfachowca.pl itd. choć w pierwszej kolejności popytałbym wśród znajomych, rodziny, może ktoś nie dawno ocieplał dom. W kwestii samego materiału to wiadomo, jakość na pierwszym miejscu. Jeśli miałbym zarekomendować konkretną markę to zdaje się, że Termo Organika nie ma sobie równych.

Zgłoś | Cytuj | Link

14 marca 2015, 23:18

Jeżeli już decydujemy się na izolację zewnętrzną ze styropianu, to konieczne jest również zaizolowanie fundamentów i ław fundamentowych, tak aby izolacja ścian, fundamentów i dachu tworzyła jedną całość!

Zgłoś | Cytuj | Link

28 marca 2015, 00:23

Polecam styropian Knauf Therm, i tu jest wiele możliwości : od styropianu standardowego o wsp. lambda= 0,038 do styropianu grafitowego o wsp. = 0,031. Poziom mozliwych oszczędności można sprawdzić na stronie Knauf Therm - kalkulator.
Dodatkowo styrpian posiada oznakowanie Gwarantowany Styropian , które oznacza, że jakość produktu spełnia wszelkie normy w zakresie gęstości, wagi,wytrzymałości i precyzji wymiarowej.

Zgłoś | Cytuj | Link

14 kwietnia 2015, 13:54

Rekomendacje techniczne ITB posiada tylko Termo Organika. Gwarantują zakup izolatora z deklarowanymi przez producenta parametrami. Termo Organika posiada dodatkowo Kompletny System Ociepleń czyli wszytskie nizbędne materiały do wykonania ocieplenia. Robie od kilku lat w bud. energooszczędnym, mój faworyt

Zgłoś | Cytuj | Link

24 kwietnia 2015, 10:55

Witam,
planuję budowę domu z silki 24 cm. Jaki styropian i jakiej firmy polecacie?
Ile dać styropianu w fundamenty a ile na strop z terrivy?

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 18 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  7 8 9 10 11  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19436 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 380

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >