Znaczy jak dla mnie betonowe i ceramiczne pod względem estetycznym są bardzo podobne, ale jednak przy ceramice jest o wiele większy wybór modeli. No i jeżeli nie zwracac uwagi na koszta to również byłbym za ceramiką, ale jednak gdy tak nie jest a najwyższa pora by wymienic pokrycie to warto zwrócić uwagę na dachówkę Romańską od Braas bo jest na jubileuszowej promocji. Dokładnie można się o tym dowiedzieć na ich stronie, bo jest to w aktualnościach. Pozdrawiam :)
Stron: 28 ▾ ◂◂ ◂ 3 4 5 6 7 ▸ ▸▸
offline Porek456 fachowiec
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline ottenjeden fachowiec
|
|
| |
Reklamy Google | |
|
|
| |
|
Wszystko co dobre szybko się kończy w końcu :) Czerwień to bardzo dobry wybór na klasyczne dachówki, ale jeśli chodzi o bardziej nowoczesne podejście, to chyba wspomniany przez Ciebie grafit i to w połączeniu z dachówkami bardziej nowoczesnymi czyli np. Teviva lub Turmalin. Pozdrawiam |
| |
offline Zykfryd kierownik
|
Jeżeli chodzi o kolor dachu, zawsze miałem jeden typ - ciemno szara/ czarna. Natomiast problem pojawił się, podczas wyboru konkretnego pokrycia. Na dzień dzisiejszy najbardziej przekonują mnie blachy dachowe z Bratex http://www.bratex.pl/material/klasa-produktow / są dobrej jakości i mają 4 klasy do wyboru. Waham się pomiędzy aluminium a prestige. Myślicie, że warto zainwestować w najlepszą klasę, czyli aluminium? |
| |
Reklamy Google | |
|
|
| |
|
|
| |
offline konczi doświadczony
|
|
| |
|
|
| |
|
Również kąt nachylenia oczywiście ma znaczenie, ale to wtedy w tabelce można sprawdzić jakie pokrycie najlepiej się nada. Jeżeli więźba jest dobra to różnorodnośc dachówek nawet na tej promocji z Braas jest wielka. Prawie ich wszystkie dachówki w czarnym kolorze. |
|
Stron: 28 ▾ ◂◂ ◂ 3 4 5 6 7 ▸ ▸▸