Cześć :)
Panowie, poradźcie mi proszę. Od kilku dni intensywnie
zastanawiam się nad wyborem odpowiedniego filtra do kuchni.
Mieszkam w bloku - woda oczywiście z zakładów
wodociągowych. Niby powinna być czysta, ale ja wyczuwam w
niej nieprzyjemny zapach chloru i mam ciągły problem z
dużą ilością kamienia w czajniku (jak pije kawę,
herbatę na dnie też zostaje syfek).
Przeglądałem różne oferty filtrów do wody spożywczej.
Niby odwrócona osmoza jest najbardziej popularna, ale
odpycha mnie ten odrzut do kanalizacji... (10l na 1l czystej
wody!). Zastanawiałem się nad FT-Line on ma
ultrafiltracje... ponoć wyłapuje takie same
zanieczyszczenia jak osmoza, a nie marnuje wody. Do tego ta
wylewka nie wygląda badziewnie i filtr jest za rozsądne
pieniądze.
Co wy na to? Czekam na jakieś alternatywy!
offline MichalW praktykant
|
|
| |
Reklamy Google |