Jaki keramyzt najlepszy do ścieżki

« Powrót do grupy: Technologie i materiały

27 kwietnia 2010, 11:26

Zgadzam sie: good 0 bad

Dzień dobry państwu. Mam do państwa pytanie. Mam zamiar wykonać ścieżkę. Będzie ona prowadziła od furtki wejściowej na moją posesję do schodów wejściowych do domu. Chciałbym użyć keramzytu. Jest to tani materiał, ładnie wyglądający. Czy pomysł z keramzytem jest dobrym pomysłem? Jakiej ziarnistości keramzyt należałoby użyć, aby był on odpowiedni? Z tą ziarnistością chodzi mi o to aby np. nie była to tak duża ziarnistość, aby keramzyt wbijał się w podeszwę buta albo wbijał się w bosą stopę. Drugim aspektem złej ziarnistości by łaby zbyt mała ziarnistość. Wówczas keramzyt mógłby wpadać do butów lub latem do sandałów i mógłby poranić stopę. Dlatego proszę bardzo państwa o pomoc i poradę. Bardzo proszę. Czy keramzyt byłby dobrym rozwiązaniem? Jaką ziarnistość wybrać? Czym odgrodzić ten keramzyt tak aby znajdował sięon tylko na ścieżce i nie wysypywał się na trawnik po zewnętrznych krawędziach ścieżki? PROSZĘ O POMOC.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

2 maja 2010, 17:47

Na co keramzyt jest on za lekki,lepszym i tańszym będą drobne kamyczki rzeczne płukane i ogrodzić to delikatnym krawężnikiem. www.galashenryk.eu

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

6 maja 2010, 10:23

Czy ja wiem czy taki lekki? Bez przesady. To będzie tylko ścieżka do chodzenia nogami. Osobną ścieżkę do garażu dla samochodu zrobię z kostki brukowej. Mógłbym jakieś zdjęcia też prosić? Bo ta wcześniejsza strona mi się nie otwiera

Zgłoś | Cytuj | Link

6 maja 2010, 15:03

Niech mi Pan wierzy moje i pańskie rozwiązanie ma jeden mankament nie lubią go panie z powodu że wyższe obcasy się psują.Dlatego skierowałem Pana na moją stronę tam jest zrobiony taras w restauracji,a jest to dobra metoda na ścieżki spacerowe.Obecnie strona jest w przebudowie będzie za trzy dni,jesli pilne to proszę napisać henter2@o2.pl

Zgłoś | Cytuj | Link

12 maja 2010, 15:02

Bez obaw. Nie muszą go lubić panie z wysokimi obcasami. Wszystkie panie jakie mieszkają u mnie w domu nie mają butów na wysokich obcasach. A nie będę tworzył dróżki specjalnie dla prawdopodonych gości w butach na wysokich obcasach. Wkońcu to ma służyc mi i mojej rodzinie. A u nas chodzą wszyscy na niskich podeszwach. Jakaś propozycja z tym keramzytem?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

12 maja 2010, 16:56

Poddaje się jeśli chce pan keramzyt to nie ma rady.Proponuję jak już pod spód dać żwir z cementem bo inaczej keramzyt po dwóch latach zniknie wbije się w podłoże.

Zgłoś | Cytuj | Link

13 maja 2010, 16:31

Żeby cokolwiek proponować, trzeba wykazać się odrobiną chociaż wiedzy na dany temat.
Do autora: proszę najpierw dotknąć keramzytu a potem wymyślać. Luzem wysypany keramzyt (każdej granilacji) nie nadaje się do chodzenia!

Jerzy Zembrowski

Zgłoś | Cytuj | Link

17 maja 2010, 13:21

To co radzicie? Bardzo proszę o poradę. Co będzie najlepsze do takiej ścieżki? Czekam na propozycję i bardzo proszę o jakieś zdjęcia. Bardzo proszę

Zgłoś | Cytuj | Link

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Jakie okna dachowe? Liczba postów: 328 Grupa: Technologie... Czy do takich okien łatwo jest dopasować rolety?
  • jak długo trwa budowa domu?... Liczba postów: 505 Grupa: Technologie... Jeśli szukacie firmy która zajmuje się profesjonalnie pracami ziemnymi, wynajmowaniem maszyn budowlanych a nawet transportem ponadgabarytowym i niskopodwoziowym...
  • Ogrodzenia PCV :] Liczba postów: 428 Grupa: Technologie... Pytanie czy ogrodzenie pcv to faktycznie najlepsza i zarazem jedna z tańszych opcji, bo moim zdaniem nie do końca. Może poniekąd jeżeli chodzi o cenę to można s...
  • Fotowoltaika Liczba postów: 159 Grupa: Technologie... Falowniki sieciowe https://sklep.enovus.pl/falowniki/ , zwane również inwerterami sieciowymi, są kluczowym elementem instalacji fotowoltaicznych podłączonych do...
  • JAKIE SZAMBO? Liczba postów: 73 Grupa: Technologie... Natomiast gdybyście szukali ekologicznych środków do upłynniania ścieków w instalacji przydomowej oczyszczalni ścieków, czy szambie to warto zapoznać się z ofer...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19414 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 264

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >