Gość: Eu_geniusz praktykant |
|
| |
Reklamy Google | |
Gość: juraśq praktykant |
wszystko wychodzi w praktyce. fachowiec doradził, żebyśmy wzięli styropian, kleje, tynki itd. dobrej jakości i to w kompletnym systemie ociepleń. Podobno tak jest najbezpieczniej i tylko wtedy ma się gwarancję. Więc wzięliśmy całość od Termo Organiki czas pokaże, czy to był dobry wybór :) |
| |
Reklamy Google | |
Gość: marek2232 praktykant |
Kilka różnych rozwiązań brałem pod uwagę przy dociepleniu dla swojego domu, ale ostatecznie wybór padł na maty Alufox i nie żałuję. Są idealnie skrojone pod montaż na płytach gipsowo kartonowych, bo sprzedają w rolkach po 1,2 metra szerokości. Także cała instalacja to była pestka, poszło szybko. Maty odbijają promieniowanie ciepła na poziomie 85 proc, więc już można wyraźnie na energii w domu zaoszczędzić. Całkiem dużo kwestiach technicznych jest na portalu alufox.pl. |
| |
offline e-rzecznik Knauf Therm fachowiec
|
Polecam klej do styropianu Knauf Therm EXPERT- jednoskładnikowy klej poliuretanowy, nie zawierający rozpuszczalników. Bardzo wygodny w aplikacji przy pomocy pistoletu. Nadaje się do klejenia samych płyt a także do wypełnianie szczelin, które powstały pomiędzy płytami styropianowymi na skutek ich docinania. |
| |
offline kej_say fachowiec
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline e-rzecznik Knauf Therm fachowiec
|
Dobór odpowiedniego kleju nie przesądza o sukcesie. Ważne, by płyty styropianowe były przyklejane w poprawny sposób, czyli metodą obwodowo-punktową, przy użyciu odpowiedniej ilości spoiwa. Po dociśnięciu do muru powierzchnia klejenia nie powinna być mniejsza niż 40%. Dodatkowo, przed nałożeniem kleju na styropian grafitowy powierzchnię płyty należy odpowiednio zeszlifować, aby zwiększyć jej przyczepność. Jedynym styropianem grafitowym, który nie wymaga takiej obróbki jest Knauf Therm ETIXX. Jego gofrowana struktura zapewnia solidne wiązanie z warstwą kleju. |
| |
Gość: pillello praktykant |
|
| |
Gość: Tadkoram praktykant |
Ostatnio zamawiałem klej silikonowy od firmy Worońko https://www.woronko-kleje.pl i moge ich polecić. Szukalem sklepu gdzie będe miał duży wybór i całe szczęscie trafiłem na nich. Ceny konkurencyjne, a przesyłka w ciągu 48h. Jak dla mnie - bardzo w porządku. |
|
Jaki klej do ocieplenia styropianem?
«
Powrót do grupy: Robimy izolację cieplną
Ostatnio na forum
- Ocieplać czy nie Liczba postów: 14 Grupa: Robimy izol... Czy robić ocieplenie teraz zimą na zewnątrz?
- co moze zrobic wata szklana z kontaktem z cialem c... Liczba postów: 13064 Grupa: Robimy izol... sytuacja jest prosta: jak nie wiesz, jak się za to zabrać, to wezwij fachowca
- Ile wełny zastępuje styropian? Liczba postów: 9 Grupa: Robimy izol... Styropian jest znacznie lepszy do ocieplania. Mi ekipa z https://remontyelblag.pl odradzała wełnę
- Atlanta Hawks confront roster choices inside wake... Liczba postów: 2 Grupa: Robimy izol... The Atlanta Hawks went into the 2016 NBA Draft with 4 choices nonetheless there was hardly ever a true probability that all 4 gamers would be upon subsequent se...
- jak ocieplic garaż blaszany Liczba postów: 22 Grupa: Robimy izol... Przyłączę się, bo nie chcę zakładać nowego wątku - mam garaż postawiony właśnie i jest ogrzewany. Jaką konstrukcję zastosować, aby go trochę ocieplić? Myślałem....