Jaki klej do tapet fizelinowych?

« Powrót do grupy: Wykańczamy budynek

Stron: 4 ▾ Skocz do strony
◂  1 2 3 4  ▸

21 kwietnia 2010, 10:53

Zgadzam sie: good 0 bad

Tak, ja nabierałam klej do strzykawki, nakłuwałam miejsce nie przyklejone, wstrzykując klej. Przyciskałam delikatnie, by klej się rozprowadził i po sprawie

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

7 czerwca 2010, 14:08

Metylan direct będzie chyba najlepszym klejem do tapet flizelinowych. Przede wszystkim bar5dzo dobrze się go nakłada, a w przypadku tego rodzaju tapet dodatkowym ułatwieniem jest to, że nie trzeba takiego kleju nakładać na tapetę, ale od razu na ścianę. Widziałam ten klej w dość atrakcyjnej cenie na decorations.pl - wydaje mi się, że jest tam dużo taniej, niż w innych sklepach, więc jak ktoś planuje położenie takich tapet, to warto tam sobie zerknąć.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

16 sierpnia 2010, 21:24

Kupiłam tapetę, która jak się okazało jest winylowa na podkładzie fizelinowym. Nie wiedząc o tym (gdyż producent nie raczył zamieścić tej informacji na widocznej części etykiety, a dowiedzieć się można było o tym dopiero po odpakowaniu rolki) kupiłam klej Metylan Special do tapet winylowych.
Czy powinnam jednak zakupić Metylan Direct, czy mogę pozostać przy Special'u?

Zgłoś | Cytuj | Link

7 lutego 2011, 17:15

rzeczywiście, tapety winylowe, albo flizelinowe bez porównania do tradycyjnych. Córka zrobiła takie w mieszkaniu, rewelacja. To nie to co te papiery, ile trzeba się było namęczyć.. Pozdrawiam.

Zgłoś | Cytuj | Link

30 kwietnia 2011, 11:03

Witam. Mam pytanie. czy można zastosować klej do tapet fizelinowych Metylan direct do tapety winylowej?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

31 maja 2011, 16:12

ja ze swojej strony moge polecić sposób klejenia tapet, w ktorym klej nakłada sie na scianę a nie na tapete, w przypadku tabet flizelinowych, ta metoda swietnie sie sprawdza, nie ma wybrzuszen, jest łatwiej przykleic tapetę równo i oszczedza sie czas;)

Zgłoś | Cytuj | Link

31 maja 2011, 21:03

a gdzie takie tapety fizelinowe moge dostać?

Zgłoś | Cytuj | Link

1 czerwca 2011, 10:03

nie jestem pewien czy tapety firmy Flugger są flizelinowe, ale na pewno nadają sie, aby je przyklejać metodą "klej na ścianę", poza tym polecam je ze względu na dizajn;)

Zgłoś | Cytuj | Link

4 lipca 2011, 14:05

Z tego co wiem i widziałem jak szukałem dla siebie takiej tapety to wszystkie akcesoria,kleje maja własnie na tej stronce
http://studiorasch.pl/iris-maschek/71892823-fototapeta-druko wana-cyfrowo-950113-iris-maschek-shade-1.html
oczywiscie łacznie z tapetami.

Zgłoś | Cytuj | Link

26 marca 2013, 13:25

Ja ostatnio tapetowalem mieszkanie tapetą flizelinową, używałem kleju marki Pronicel Vlies, polecił mi go robotnik który z kolei tapetował u sąsiadów. Podszedłem do tematu z dystansem ale jednak kupilem i Henlka i Pronicel - Pronicel rozpuscil sie 2x szybciej niz henkel a konsystencja bardzo podobna, wytapetowałem i jest jak njbardziej ok a przy okazji z różnicy w cenie zostalo na niejedno piwko:)

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 4 ▾ Skocz do strony
◂  1 2 3 4  ▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19398 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 423

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >