Jaki klej przy systemie ocieplenia?

« Powrót do grupy: Technologie i materiały

17 października 2016, 07:45

Zgadzam sie: good 0 bad

Jaki klej sprawdzi się najlepiej przy systemie ocieplenia?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

17 października 2016, 10:10

Wydaje mi się, że najlepiej sprawdzi się klej zbrojony z włóknem.
Nadaje się do klejenia wełny i styropianu.
Tutaj poczytaj sobie jak sprawdza się taki KZW 700 od Knauf. Na tej stronce są dokładniej opisane jego właściwości. I wskazane do czego najlepiej się nadaje. Moim zdaniem to dobre rozwiązanie, choć nie zaszkodzi też porównać z innymi klejami.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

31 października 2016, 01:49

Do klejenia styropianu poleciłbym jednoskładnikowy klej poliuretanowy, nie zawierający rozpuszczalników - Knauf Therm Expert.Ma zastosowanie do klejenia płyt styropianowych EPS, PUR, i styroporowych do podłoży mineralnych i bitumicznych oraz do wypełniania szczelin, które powstały pomiędzy płytami styropianowymi na skutek ich docinania. Można nim również uzupełniać dylatacje pionowe w murze.

Zgłoś | Cytuj | Link

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Jakie okna dachowe? Liczba postów: 336 Grupa: Technologie... Czy do takich okien łatwo jest dopasować rolety?
  • jakie pustaki do budowy domu Liczba postów: 293 Grupa: Technologie... Bloczki betonowe cieszą się bardzo dużą popularnością wśród materiałów budowlanych wykorzystywanych do budowy domków jednorodzinnych. Moim zdaniem bardzo fajny....
  • jak długo trwa budowa domu?... Liczba postów: 518 Grupa: Technologie... Jeśli szukacie firmy która zajmuje się profesjonalnie pracami ziemnymi, wynajmowaniem maszyn budowlanych a nawet transportem ponadgabarytowym i niskopodwoziowym...
  • Fotowoltaika Liczba postów: 161 Grupa: Technologie... Zdecydowałam się na montaż fotowoltaiki w domu i to była świetna decyzja. Wybrałam firmę SIB (fotowoltaika w bielsku białej) z Bielska-Białej i mogę ich szczerz...
  • Jakie kupić narzędzia? Liczba postów: 636 Grupa: Technologie... Co do wyboru dobrej jakości narzędzi ręcznych i elektronarzędzi to na pewno warto również zapoznać się z ofertą hurtowni Chle-Mar gdzie będziecie mogli wszystko...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19420 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 595

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >