Witam, czy macie jakichś sprawdzonych producentów kotłów na pellet i ewentualnie ziarna zbóż ? Zależy mi aby kocioł był w pełni zautomatyzowany i nie wymagał poświęcania mu dużo czasu, niezawodny, ekonomiczny i w cenie do 12000. Z tego co mówił instalator to moc kotła powinna być ok. 20kW.
offline figo praktykant
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline Tadeusz majster
|
Idealnym rozwiązaniem dla ciebie będzie kocioł D'Alessandro Termomeccanica CSI. Bardzo solidny kocioł, prosty w obsłudze i praktycznie bezobsługowy. Automatyczna zapalarka rozpala za nas, kontrola spalania i system podtrzymania płomienia reguluje pracę kotła - obsłuaga ogranicza się do podsypywania paliwa, czyszczenia kotła i wybierania popiołu(i tak dosyć rzadko). Przystosowany jest głównie do pelletu i ziaren zbóż ale można palić też ekogroszkiem. Kocioł wykonay z porządnych materiałów - producent daje gwarancję na blachy. Sterownik z pogodówką - dosyć prosty w obsłudze. Nie żaluję że się w niego zaopatrzyłem. |
| |
Reklamy Google | |
offline figo praktykant
|
|
| |
offline Tadeusz majster
|
|
| |
Gość: rzurak praktykant |
|
| |
Reklamy Google | |
offline tusek doświadczony
|
|
| |
offline figo praktykant
|
ten csi dobrze się prezentuje i trafiłem akurat na jego promocję także raczej na niego się zdecyduje. Niewiele jest opinii na jego temat ale jak już są to zazwyczaj pozytywne - widać nie sprawia problemów i ludzie nie przesiadują na forach pytając co i jak zrobić. |
| |
offline Rahman praktykant
|
|
Ten post był edytowany przez redakcja dnia: 24 maja 2012, 16:36 | |
| |
Gość: Majstero praktykant |
|
| |
Gość: Michau praktykant |
|
|