Jaki kolor scian w pokoju dziecka?

« Powrót do grupy: Ekspert aranżacji wnętrz

Stron: 8 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  3 4 5 6 7  ▸  ▸▸

18 lutego 2017, 19:47

Zgadzam sie: good 0 bad

Jestem za tym, aby dawać jakieś stonowane kolory. Takie ostre, np. zielone jednak (w przypadku mojego dziecka) nie są dobre. U nas sufit jest biały, natomiast kolor to Marokański Aragonit. To farba Magnat. Ciekawy, ciepły kolor, nie przytłaczający swoim wyglądem.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

28 marca 2017, 20:11

Kolor farby do pokoju dziecka powinien pasować nie tylko do aranżacji i stylu pomieszczenia, ale przede wszystkim powinien być dopasowany do charakteru dziecka. Barwy wpływają na nasze funkcjonowanie i warto wykorzystać ich właściwości np. do stymulowania rozwoju malucha, do wyciszania go lub stworzenia optymalnych warunków do wypoczynku. Bez względu jednak na kolor, farba przeznaczona do malowania pokoi dziecięcych powinna być bezpieczna dla zdrowia. Na rynku jest już dostępna farba MAGNAT SYPIALNIA POKÓJ DZIECKA o innowacyjnej recepturze, zapewniającej redukcję poziomu szkodliwego formaldehydu mogącego występować w powietrzu wewnątrz pomieszczeń. Źródłem formaldehydu są m.in. materiały budowlane, meble, panele podłogowe, dywany, wykładziny... Zawarte w farbie innowacyjne składniki wyłapują z powietrza szkodliwą substancję zamieniając ją podczas procesu chemicznego w niewidoczne cząsteczki pary wodnej. Dzięki swoim właściwościom farba MAGNAT SYPIALNIA POKÓJ DZIECKA przyczynia się więc do poprawy jakości powietrza w pomieszczeniach.

Pozdrawiam serdecznie,
E-rzecznik Magnat

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

30 kwietnia 2017, 23:14

Hmmm ja lubię w pokoju dzieci żywe kolory, moze zieleń czy pomarańcz? Pastele są fajne i delikatne, ale mogą się szybko pobrudzić.

Zgłoś | Cytuj | Link

19 maja 2017, 11:31

Żywe kolory to dobry pomysł, ale też nie mogą się ze sobą gryźć i być zbyt ostre, pamiętajmy o tym. Ciekawą alternatywa dekoracji ścian jest na pewno fototapeta.

www.Chene.pl

Zgłoś | Cytuj | Link

25 maja 2017, 13:25

Ja polecam fototapety dziecięce bo jednak są łatwiejsze w utrzymaniu czystości, a do tego dzieci mają radochę, jeśli same sobie wybiorą taką dekorację z ulubioną bajkową postacią. My do pokoju syna zamówiliśmy przez Internet http://krainabarw.com/ fototapetę z Kubusiem Puchatkiem i bardzo fajnie się prezentuje. W sklepie kraina Barw wybór motywów jest naprawdę duży – wzory dostępne tutaj, to nie tylko superbohaterowie i misie, ale tez motoryzacja, piłka nożna czy Gwiezdne Wojny.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

2 czerwca 2017, 08:42

Moim zadniem najlepsza opcja będą białe ściany z lekkimi dodatakami szarosci :)

Zgłoś | Cytuj | Link

9 czerwca 2017, 13:02

Wiecie co ja Wam polecam zerknąć do Jagodowego Kota, tam to dopiero mają pomysły na zaaranżowanie dziecięcych pokoi. Do wyboru do koloru, dla chłopca i dla dziwczynki i co jedna to ładniejsza. Mi ich w zeszłym roku poleciła koleżanka, bo jakoś nic z mężem nie mogliśmy wymyślić. Teraz co jakiś czas zagladam do nich, bo raz mam co poczytać na ich blogu, a dwa mają fantastyczne rzeczy. Warto, polecam.

Zgłoś | Cytuj | Link

13 czerwca 2017, 14:13

Ostatnio u brata malowałem śnieżką satynową kolorem błogi poranek. Tu można sobie zobaczyć https://www.sniezka.pl/produkt/sniezka-satyno wa Efekt naprawdę bardzo przyjemny. Jest do tego położna podłoga z paneli podłogowych imitujących dąb + dywan.

Zgłoś | Cytuj | Link

25 czerwca 2017, 11:23

Ja tam wolę bardzo kolorowo, pokój dziecka ma być wesoły i żywy więc nie bójmy się puścić wodze fantazji jak na tych przykładach http://kowalik.blogerki.pl/2016/01/27/jak-w-b ajce_edcjj.html

Zgłoś | Cytuj | Link

30 czerwca 2017, 20:55

[quote=marta.kotek]Jestem za tym, aby dawać jakieś stonowane kolory. Takie
ostre, np. zielone jednak (w przypadku mojego dziecka) nie
są dobre. U nas sufit jest biały, natomiast kolor to
Marokański Aragonit. To farba Magnat. Ciekawy, ciepły
kolor, nie przytłaczający swoim wyglądem.

Jeśli chodzi o farbę Magnat to ja zdecydowanie bardziej wolę dziecku pomalować jakimś kolorem z palety Magnat Pokój Dziecka. Szczególnie, że syn to alergik.

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 8 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  3 4 5 6 7  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Aranżacja domu Liczba postów: 23 Grupa: Ekspert ara... Zarówno płytki jak i armaturę z łatwością znajdziecie zaglądając do oferty od https://www.abcplytki.pl/ Jest to sklep internetowy dysponujący bardzo bogatym aso...
  • Aranżacja salonu Liczba postów: 474 Grupa: Ekspert ara... Jeśli ktoś szuka inspiracji do eleganckiego salonu, polecam zajrzeć tutaj https://www.kler.eu/pl/inspiracje/salon. Sam znalazłem tam wiele pomysłów, które ideal...
  • Akcesoria kuchenne Liczba postów: 54 Grupa: Ekspert ara... gdzie zakupujecie wasze akcesoria ? _________________________________ sztu czne kompozycje na cmentarz
  • Dachówka Liczba postów: 3 Grupa: Ekspert ara... Największym konkurentem pokryć ceramicznych są dachówki betonowe, które wyglądem do złudzenia przypominają wyroby z ceramiki. Dachówka betonowa (inaczej dachówk...
  • Meble na wymiar Warszawa Liczba postów: 1 Grupa: Ekspert ara... Cześć, mam trudny układ mieszkania i szukam mebli na wymiar. Warszawa i okolice. Czy ktoś może polecić dobrą firmę, która się tym zajmuje?

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19403 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 143

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >