Jaki materiał na ściany?

« Powrót do grupy: Stawiamy ściany

Stron: 5 ▾ Skocz do strony
1 2 3  ▸  ▸▸

22 lipca 2010, 10:28

Zgadzam sie: good 0 bad

Z czego wybudować ściany w małym domku na który chcę postawić na działce. Znam bardzo dużo nadających się materiałów i szczerze mówiąc nie wiem już co wybrać. Zastanawiam się nad bloczkami YTONG. Co o tym sądzicie?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

22 lipca 2010, 13:57

Myślę iż YTONG to bardzo dobry pomysł. Bloczki tej firmy są świetnym materiałem budowlanym, są bardzo wytrzymałe. Polecam!

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

20 sierpnia 2010, 11:38

Też obstaję za bloczkami YTONG . Są one najcieplejszym materiałem budowlanym. Ludzie bardzo często je wybierają gdyż są naprawdę świetne.

Zgłoś | Cytuj | Link

20 sierpnia 2010, 17:52

Ja także jestem zwolennikiem Ytonga. Jest jeszcze Solbet ale o nim są zdania podzielone, ponoć strasznie śmierdzi chlorem i jest szary.

Zgłoś | Cytuj | Link

26 sierpnia 2010, 16:56

hmm czy śmierdzi chlorem to bym się kłócił. Chyba, że ktoś kupuje podróbki i potem marudzi. A szary Solbet to tylko opcja, i to tańsza. Do kupienia jest także biały. A ciepłotę obydwie firmy mają praktycznie taką samą. A Solbet lepszy bo nasz rodowity ;)

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

26 sierpnia 2010, 18:01

Użytkownik bud napisał: Ja także jestem zwolennikiem Ytonga. Jest jeszcze Solbet ale o nim są zdania podzielone, ponoć strasznie śmierdzi chlorem i jest szary.

bud pracujesz dla Ytonga, na skladzie czy kupujesz wszystkie dostepne materialy i je porownujesz zapachowo?

Szary to ty jestes skoro piszesz ze jest szary, nie wprowadzaj ludzi w blad bo niektorzy tylko tu pisza reszta czyta wiec niedorzecznosci wypisujesz.

Zgłoś | Cytuj | Link

26 sierpnia 2010, 18:06

Użytkownik Krzysiek Wojnicki napisał: hmm czy śmierdzi chlorem to bym się kłócił. Chyba, że ktoś kupuje podróbki i potem marudzi. A szary Solbet to tylko opcja, i to tańsza. Do kupienia jest także biały. A ciepłotę obydwie firmy mają praktycznie taką samą. A Solbet lepszy bo nasz rodowity ;)

to ze rodowity to jedno
przynajmniej nie mamy monopolu stworzonego przez Ytonga
a za Solbetem przemawia chocby wielkosc bloczka sciana wzrasta szybciej, mniej go zużywamy, prefabrykowane nadproza tansze niz Y. etc etc
fakt Y. ma ciekawa opcje z bloczkami o wiekszej gestosci na scianki dzialowe ;)

Zgłoś | Cytuj | Link

4 września 2010, 22:04

A gdzie ceramika? :shock:
Moim zdaniem (i nie tylko moim), ceramika jest dużo trwalsza od gazobetonu.

Nigdy bym nie pomyślał, że do obustronnie zakrytej ściany, można się kierować kolorem pustaka. :shock:

Zgłoś | Cytuj | Link

6 września 2010, 15:55

Użytkownik Dariusz_JM napisał: A gdzie ceramika? :shock:
Moim zdaniem (i nie tylko moim), ceramika jest dużo trwalsza od gazobetonu.

Nigdy bym nie pomyślał, że do obustronnie zakrytej ściany, można się kierować kolorem pustaka. :shock:

w czym trwalsza! konkret
jak ma mi elektryk albo ja wiercic i sie meczyc w ceramice to dziekuje postoje, parametry cieplne ceramiki a BK! ni jak do porownania, chyba ze ktos sie naslucha czegos i wierzy bezgranicznie w to co mu powiedziano.

Zgłoś | Cytuj | Link

6 września 2010, 23:46

[quote=Filip.Ru]
w czym trwalsza! konkret
jak ma mi elektryk albo ja wiercic i sie meczyc w ceramice to dziekuje postoje.

Po części sam sobie odpowiedziałeś na pytanie.- Spójność materiału trochę się przekłada na trwałość…?

[quote=Filip.Ru]
parametry cieplne ceramiki a BK! ni jak do porownania, chyba ze ktos sie naslucha czegos i wierzy bezgranicznie w to co mu powiedziano.

Co do izolacyjności cieplnej, to się zgadza do momentu, kiedy nie zostanie „zachwiana” sprawa wilgotności. Wtedy sytuacja zmienia się drastycznie na niekorzyść BK.

Żeby długo nie pisać, to podsunę, że z jakiegoś powodu w krajach „zachodnich”, domy budowane z „BK” są kredytowane przez banki na okres niemal o połowę krótszy, niż domy stawiane z ceramiki!!!

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 5 ▾ Skocz do strony
1 2 3  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19420 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 555

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >