Jaki styropian na ocieplenie domu?

« Powrót do grupy: Robimy izolację cieplną

Stron: 18 ▾ Skocz do strony
◂  1 2 3 4  ▸  ▸▸

4 kwietnia 2011, 14:59

Zgadzam sie: good 0 bad

no wlasnie a co w przypadku kiedy zawartość różni się od opisu a certyfikat okazuje się niewiązący dla producenta?

jakie certyfikaty się liczą a jakie nic nie znaczą? na jakie zwracać uwagę? chcę wybrać dobrze...

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

18 maja 2011, 14:32

no w PL to na pewno wiążąca dla producenta jest Najwyższa Jakość w Budownictwie. z firm, które znam i z którymi współpracowałem ma ją np. Konbet: http://www.konbet.com.pl/Certyfikaty,_nagrody_i_wyroznienia, 1611.html

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

12 lipca 2011, 14:34

Dobrze, żeby styropian był sprawdzonej jakości i najlepiej, żeby miał certyfikat i rekomendacje, np. Instytutu Techniki Budowlanej.

Zgłoś | Cytuj | Link

4 października 2011, 20:36

jeśli chodzi o rekomendacje Instytutu Techniki Budowlanej to na pewno Termo Organika http://www.termoorganika.com.pl/rekomendacje/

Zgłoś | Cytuj | Link

12 października 2011, 13:58

no własnie ostatnio wpadłem na artykuł odnośnie ITB, ciekawy polecam http://budownictwopolskie.pl/artykul/tajemnica_jakosci_styro pianu

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

21 października 2011, 14:52

A ja z koleityropiany klientom obecnie polecam s firmy swisspor. Dociepleniami zajmuję się już od x-lat, miałem do czynienia z różnymi producentami, którzy byli naprawdę dobrzy, ale wraz z zyskaniem popularności spadła jakość ich wyrobów,a swisspor oferuje naprawdę wysoką jakość/parametry styropianu za niewygórowaną cenę. Błąd jaki robią ludzie przy ociepleniach to stosowanie lepszego styropianu, ale cieńszego w miejsce styropianu gorszego-grubszego. Totalna BZDURA!!! Lepiej dołożyć do elewacji, kupić styropian o lepszych parametrach niż później dopłacać na ogrzanie. Przy dużych inwestycjach specjaliści wiedzą o co chodzi, a przy domkach jednorodzinnych każdy bierze styropian "biały i jak najgrubszy". Od siebie mogę polecić styropian grafitowy. Naprawdę super. Współczynnik przewodzenia ciepła wynosi 0,031 (dane odnośnie styropianu swissporu). "Zwykłe styropiany" mają go na poziomie 0,042-0,040 (im mniejszy tym lepszy!). Także widzimy, że mamy styropian o 25% lepszych parametrach! Przenieśmy to teraz na 25% mniej ciepła potrzebnego do ogrzania domu. Nie ma co oszczędzać na dociepleniu. Nie robimy tego przecież na 2-3lata, tylko najczęściej na całe życie. Ode mnie tyle. Budujcie z głową.

Zgłoś | Cytuj | Link

29 października 2011, 10:53

pmonty tu masz więcej na temat jakości styropianu, myślę, że rozjaśni to Twoje wątpliwości : http://www.budowlano-remontowy.pl/styropian-ze-znakiem-jakos ci-toq-,1024,artykuly,artykul.html

Zgłoś | Cytuj | Link

30 października 2011, 15:19

a ja spotkałem się w wioloma negatywnymi opiniami nt styropianu jako materiału do izolacji, dociepliłem dom wełną

Zgłoś | Cytuj | Link

31 października 2011, 11:48

Mój mąż kiedy docieplał nasz dom, używał styropianu o grubości 15 cm, niestety nie pamiętam jak to firma była...

Zgłoś | Cytuj | Link

2 listopada 2011, 13:45

Ja to bym chciała się dowiedziec jakie są warunki jeśli chodzi o wybór styropianu bo są różne budynki kamienice bloki domki pomieszczenia gospodarcze, więc jak to jest?

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 18 ▾ Skocz do strony
◂  1 2 3 4  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Ocieplanie Liczba postów: 13 Grupa: Robimy izol... Z dobrej jakości firm specjalizujących się w ocieplaniu to polecam https://iqterm.pl/ Korzystałam z ich usług i naprawdę jestem mega zadowolona
  • jak ocieplic garaż blaszany Liczba postów: 41 Grupa: Robimy izol... Ocieplenie garażu blaszanego to świetny pomysł, zwłaszcza na nasze kapryśne zimy. Najczęściej stosuje się styropian o grubości 3-5 cm, mocowany od wewnątrz za p...
  • Ocieplenie poddasza - czym najlepiej ? Liczba postów: 175 Grupa: Robimy izol... Więcej pracy i problemów niż pożytku. Musisz zastosować paroizolacje. Cięcie i uszczelnianie jej między krokwiami, do fachowej roboty się nie zalicza. Lepiej za...
  • Jaki tynk? Liczba postów: 842 Grupa: Robimy izol... Nie mam doświadczenia w tej dziedzinie. Nie będę mógł za bardzo pomóc.
  • Computer Network Assignment Help By Computer Netwo... Liczba postów: 1 Grupa: Robimy izol... Do you find it difficult to complete your assignments? Have you considered paying someone to complete them for you? You can stop searching because Computer Netw...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19628 użytkowników

Użytkownicy online (3)

gości: 365

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >