Jaki styropian na ocieplenie domu?

« Powrót do grupy: Robimy izolację cieplną

Stron: 18 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  7 8 9 10 11  ▸  ▸▸

30 stycznia 2015, 10:04

Zgadzam sie: good 0 bad

Ja trochę z innej beczki. Już chwilę temu ocieplałem dom. Teraz na ścianie południowej, jak patrzy się pod światło, to widać na połowie ściany prostokąty! Co może być tego przyczyną?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

5 lutego 2015, 17:24

gdzie można w dobrej cenie kupić styropian w kropki Termoorganika???podobno teraz najlepszy czas na zakupy przed sezonem??

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

5 lutego 2015, 18:58

kolki do styropianu dostaniecie w sklepie wkret http://www.srubywkrety.pl/. Ja ich uzywalem i wszystko ladnie sie trzyma

Zgłoś | Cytuj | Link

6 marca 2015, 11:19

Według mnie styropian jest naprawdę dobrym materiałem na docieplenie domu. Warto jednak kupić dobrej jakości materiał. Jeśli chodzi o firmy zajmujące się dociepleniami to ta firma jest porządna - Docieplenia.pl.

Zgłoś | Cytuj | Link

6 marca 2015, 15:45

Witam. Kupiłem styropian, a dokupujecie też folie? Które są najlepsze wg was? Jest ich taki wybór, że ciężko mi zdecydować, może ktoś podpowie które: http://www.top-dach.com.pl/1,15,folie.html ?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

7 marca 2015, 01:42

fachowców zawsze można znaleźć na portalach typu szukajfachowca.pl itd. choć w pierwszej kolejności popytałbym wśród znajomych, rodziny, może ktoś nie dawno ocieplał dom. W kwestii samego materiału to wiadomo, jakość na pierwszym miejscu. Jeśli miałbym zarekomendować konkretną markę to zdaje się, że Termo Organika nie ma sobie równych.

Zgłoś | Cytuj | Link

14 marca 2015, 23:18

Jeżeli już decydujemy się na izolację zewnętrzną ze styropianu, to konieczne jest również zaizolowanie fundamentów i ław fundamentowych, tak aby izolacja ścian, fundamentów i dachu tworzyła jedną całość!

Zgłoś | Cytuj | Link

28 marca 2015, 00:23

Polecam styropian Knauf Therm, i tu jest wiele możliwości : od styropianu standardowego o wsp. lambda= 0,038 do styropianu grafitowego o wsp. = 0,031. Poziom mozliwych oszczędności można sprawdzić na stronie Knauf Therm - kalkulator.
Dodatkowo styrpian posiada oznakowanie Gwarantowany Styropian , które oznacza, że jakość produktu spełnia wszelkie normy w zakresie gęstości, wagi,wytrzymałości i precyzji wymiarowej.

Zgłoś | Cytuj | Link

14 kwietnia 2015, 13:54

Rekomendacje techniczne ITB posiada tylko Termo Organika. Gwarantują zakup izolatora z deklarowanymi przez producenta parametrami. Termo Organika posiada dodatkowo Kompletny System Ociepleń czyli wszytskie nizbędne materiały do wykonania ocieplenia. Robie od kilku lat w bud. energooszczędnym, mój faworyt

Zgłoś | Cytuj | Link

24 kwietnia 2015, 10:55

Witam,
planuję budowę domu z silki 24 cm. Jaki styropian i jakiej firmy polecacie?
Ile dać styropianu w fundamenty a ile na strop z terrivy?

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 18 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  7 8 9 10 11  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Ocieplanie Liczba postów: 13 Grupa: Robimy izol... Z dobrej jakości firm specjalizujących się w ocieplaniu to polecam https://iqterm.pl/ Korzystałam z ich usług i naprawdę jestem mega zadowolona
  • jak ocieplic garaż blaszany Liczba postów: 41 Grupa: Robimy izol... Ocieplenie garażu blaszanego to świetny pomysł, zwłaszcza na nasze kapryśne zimy. Najczęściej stosuje się styropian o grubości 3-5 cm, mocowany od wewnątrz za p...
  • Ocieplenie poddasza - czym najlepiej ? Liczba postów: 175 Grupa: Robimy izol... Więcej pracy i problemów niż pożytku. Musisz zastosować paroizolacje. Cięcie i uszczelnianie jej między krokwiami, do fachowej roboty się nie zalicza. Lepiej za...
  • Jaki tynk? Liczba postów: 842 Grupa: Robimy izol... Nie mam doświadczenia w tej dziedzinie. Nie będę mógł za bardzo pomóc.
  • Computer Network Assignment Help By Computer Netwo... Liczba postów: 1 Grupa: Robimy izol... Do you find it difficult to complete your assignments? Have you considered paying someone to complete them for you? You can stop searching because Computer Netw...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19670 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 188

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >