Jaki tynk, gładź itd?

« Powrót do grupy: Technologie i materiały

7 lipca 2010, 11:15

Zgadzam sie: good 0 bad

Witam.
Planuje remont całego mieszkania i zastanawiam się jakie produkty będą najlepsze tzn. jakiej firmy tynki, gładzie, farby, może to troche głupie pytanie ale niestety nie ma mi kto doradzić więc ośmieliłam się napisać. W jaki sposób mam wogóle zacząć.
Z góry dziękuje za odpowiedzi pozdrawiam

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

7 lipca 2010, 11:35

Gładź zdecydowanie firmy Cekol. Jest to najlepszy i najpopularniejszy produkt. Co do farb to Dekoral albo Śnieżka ewentualnie Dulux. A co do tynków to tylko z firmy BOLIX SIT.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

7 lipca 2010, 11:47

Firma ATLAS też ma bardzo dobre tynki i gładzie ale Cekol faktycznie jest jak dla mnie bardziej renomowaną firmą. Farba jak dla mnie najlepsza duluxa zmywalna, naprawde świetnie się ją rozprowadza po powieszchni ścian. Zacząć najlepiej od rozplanowania całego przebiegu remontu, pierwsze to wybranie kolorów farb, tynku, gładzi zakup wszystkich niezbędnych rzeczy do malowania typu pędzel lub wałek pojemnik na farbę, folie malarską szpachelkę, itd, itp, a później gruntowe czyszczenie ścian, powierzchnie muszą byc nieskazitelnie czyste, bez zabrudzeń bo w innym razie farba może odchodzić od powierzchni ścian i/lub się wycierać

Zgłoś | Cytuj | Link

7 lipca 2010, 12:57

Dziękuje bardzo za odpowiedzi napewno idąc do sklepu pokieruję sie wyborem tych firm.
Jeszcze raz dziękuje za szybką odpowiedź

Zgłoś | Cytuj | Link

7 lipca 2010, 15:22

kazdy ma swoje sprawdzone produkty... oto moje:

tynk - na wieksze dziury, lub robiac tynki polecam
goldband ( do pomieszczen wilgotnych Rotband) ... tanszy i podobny jest MP75, jednak goldband latwiej sie naklada i zaciera na mokro ... roznica w cenie raptem kilka zlociszy

tynki zewnetrzne (ocieplenia) - bolix

gladz - Knauf Uniglatt .. miesza sie bez grudek jak np. DolinaGnidy, super sie rozprowadza i nie jest tak miekki jak np. gipsar ... worek ma 20kg i kosztuje tyle, co innej firmy 25kg, ale warto dac ciut wiecej i zaoszczedzic na robociznie i czasie

farby dulux szorowalne, lub zmywalne jezeli sufit bialy, to sniezka daje rade

klej do plytek atlas i ceresit

fugi i silikony ceresit aquastatic CE40

---------------------------------------------
posty nie zwiazane z tematem zostaly usuniete

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Ogrodzenia PCV :] Liczba postów: 429 Grupa: Technologie... Pytanie czy ogrodzenie pcv to faktycznie najlepsza i zarazem jedna z tańszych opcji, bo moim zdaniem nie do końca. Może poniekąd jeżeli chodzi o cenę to można s...
  • Jakie okna dachowe? Liczba postów: 341 Grupa: Technologie... Czy do takich okien łatwo jest dopasować rolety?
  • jak długo trwa budowa domu?... Liczba postów: 524 Grupa: Technologie... Jeśli szukacie firmy która zajmuje się profesjonalnie pracami ziemnymi, wynajmowaniem maszyn budowlanych a nawet transportem ponadgabarytowym i niskopodwoziowym...
  • Sypialnia Liczba postów: 51 Grupa: Technologie... Widziałam ostatnio świetną opcję na https://kefmeble.pl/ na wygodne i stylowe łóżka kontynentalne, które super sprawdzą się w sypialni – idealnie łączą elegancj...
  • jakie pustaki do budowy domu Liczba postów: 293 Grupa: Technologie... Bloczki betonowe cieszą się bardzo dużą popularnością wśród materiałów budowlanych wykorzystywanych do budowy domków jednorodzinnych. Moim zdaniem bardzo fajny....

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19417 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 150

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >