Jaki typ dachu najkorzystniejszy do adaptacji strychu?

« Powrót do grupy: Robimy dach

Stron: 3 ▾ Skocz do strony
1 2 3  ▸

27 stycznia 2009, 10:47

Zgadzam sie: good 0 bad

Jaki typ dachu(dachówki itp. rzeczy) będzie najlepszy do adaptacji dachu. Chodzi mi o wszystkie możliwe aspekty brane podczas adaptacji strychu(ciepło wentylacja itp.)?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

13 lipca 2010, 11:52

A to zależy... jaki masz dach? O dużym kącie nachylenia? Małym kącie nachylenia? Dach mansardowy? To wszystko ma znaczenie, Ile przestrzeni pod dachem ? Bez tych informacji trudno powiedzieć

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

28 lipca 2010, 21:13

Użytkownik CezarFx napisał: A to zależy... jaki masz dach? O dużym kącie nachylenia? Małym kącie nachylenia? Dach mansardowy? To wszystko ma znaczenie, Ile przestrzeni pod dachem ? Bez tych informacji trudno powiedzieć
Jeszcze jest ważne ile chcesz przeznaczyć środków dzisiaj możliwości jest wiele.Pozdrawiam

Zgłoś | Cytuj | Link

13 maja 2015, 11:42

Mówiąc typ, masz na myśli materiał, z którego będzie wykonana dachówka, producenta, czy technologię, w której będzie wykonana?? Pozdrawiam

Zgłoś | Cytuj | Link

13 lutego 2019, 16:01

No ja zdecydowałbym się na dachówkę i dach dwuspadowy. Możesz znaleźć kilka fajnych propozycji w różnych widełkach cenowych, a szczególnie warto zwrócić uwagę na takie modele jak Celtycka Lumino, Turmalin, Teviva Cisar oraz Rubin 13V, które naprawdę zaskakują od lat najwyższym standardem i bardzo dobrymi warunkami gwarancyjnymi

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

2 listopada 2019, 17:16

Jak najbardziej, ja postawiłem na cały dach od Braas a jego montażem zajął się ich certyfikowany dekarz dzięki czemu wyszło idealnie, a ja dodatkowo otrzymałem na niego aż 15 lat gwarancji systemowej.

Zgłoś | Cytuj | Link

4 listopada 2019, 14:11

U mnie w rodzinie była całkowita kasacja starego dachu i nowa konstrukcja na bazie więźby prefabrykowanej. Wydatek spory, ale dach był w tak złym stanie, że nie było sensu go już reperować. Wszystko sprawnie poszło. Więźba solidna, złącza ciesielskie pewnie osadzone w materiale - zdaniem KB przez całe dekady nie będzie z dachem problemów. Na pokrycie poszła dachówka ceramiczna. Najtaniej nie było, ale efekt jest.

Zgłoś | Cytuj | Link

6 listopada 2019, 13:32

ja również chcę zmienić dach i zaadaptować poddasze. Na poddaszu mamy około 150 metrów bieżących, dach jest dwuspadowy. Również muszę wstawić dobrej jakości okna. Co polecacie?

Zgłoś | Cytuj | Link

8 listopada 2019, 12:11

Ja poleciłbym jakąś dobrej jakości blachę.

Zgłoś | Cytuj | Link

20 listopada 2019, 10:21

Ja przy adaptacji poddasza zdecydowałem się na pokrycie blachodachówką. Uważam, że jest to bardzo trwałe i uniwersalne pokrycie. Całe pokrycie wykonała u mnie firma RS-DOM z Lublina. Pan Radosław jest super doradcą i naprawdę widać, że zna się na rzeczy, także dla osób z okolic gorąco polecam.

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 3 ▾ Skocz do strony
1 2 3  ▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Dach cieknie przy komimie, Czym uszczelnić? Liczba postów: 11 Grupa: Robimy dach Poradźcie proszę, czym można uszczelnić dach z blachy trapezowej bo zaczął cieknąć w okolicach kominów. Jak to można załatać? Silikonem (ale czy kwas octowy zaw...
  • Dach plaski - wady Liczba postów: 37 Grupa: Robimy dach A jaki Tobie się podoba? Nie myśl, co chce projektować architekt, tylko co ty chcesz mieć. Ja przez 5 lat marzyłam o plaskim dachu, ale gdy już zaczęłam konkret...
  • Z czego dach? Liczba postów: 283 Grupa: Robimy dach Zastanawiasz się, jak dbać o dach? Odwiedź https://poradnikbudowlany.eu/dlaczego-re gularne-czyszczenie-dachu-jest-kluczowe- do-utrzymania-trwalosci-pokrycia i do...
  • Jaki dach jest najtrwalszy? Liczba postów: 306 Grupa: Robimy dach Jak dla mnie ciężko stwierdzić, każdy typ dachu ma swoje zalety i wady, a trwałość tak naprawdę zależeć będzie od materiałów i od wykonania.
  • Jak policzyc powierzchnie szczytu domu Liczba postów: 8 Grupa: Robimy dach Jak obliczyć powierzchnię szczytu domu? Aby obliczyć powierzchnię szczytu domu (czyli powierzchnię trójkątnego lub trapezowego fragmentu ściany bocznej pod dac...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19470 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 227

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >