Jakich taśm używacie do malowania

« Powrót do grupy: Wykańczamy budynek

Stron: 2 ▾ Skocz do strony
1 2  ▸

2 listopada 2009, 09:02

Zgadzam sie: good 0 bad

jestem dopiero zaczynającym malażem i mam pytanie?

czy używacie taśm malarskich

a jeśli tak to jakich

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

2 listopada 2009, 23:36

Owszem, ja używam, to dość przydatny materiał przy takich pracach. Co nieco napisałem o tym na blogu w kategorii "Malowanie"

Ten post był edytowany przez robertb dnia: 4 kwietnia 2011, 01:14
Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

3 listopada 2009, 10:38

według tego blogu to widze że używa sie taśmy żółtej jako pomocniczej a tej niebieskiej jako taśmy do malowania i mam rozumieć że to dwie podstawowe taśmy.

A są jeszcze jakies inne bo tej żółtej już używałem i nie jest to taśma rewelacyjna, natomiast niebieskiej jeszcze nie ale sprawdze ja

Zgłoś | Cytuj | Link

4 listopada 2009, 15:51

Rodzajów taśm jest dużo, zależy do czego się używa. Moim zdaniem jednak te dwie w zupełności wystarczają przy pracach remontowych. Należy zwrócić tylko uwagę by kleić na czyste powierzchnie i pilnować czasu ich obecności. O ile ze szkła czy plastiku taśma czy resztki kleju schodzą bez większego problemu, o tyle z chropowatych powierzchni niekoniecznie. Mycie pozostałości po zbyt długim "pobycie" taśmy może być męczące..

Zgłoś | Cytuj | Link

5 listopada 2009, 11:22

zastosowałem tą niebieską taśme o któej pan wspomniał i jest naprawde rewelacyjna dziekuje za pomoc

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

5 listopada 2009, 12:16

Cieszę się, że mogłem pomóc. Zapraszam do zaglądania na mój blog, może przyda się jeszcze jakaś porada :wink:

Zgłoś | Cytuj | Link

11 marca 2011, 01:48

oczywiście, że są jeszcze inne taśmy. polecam taśmy do krzywizn którymi fajnie okleisz łuki i inne krzywizny, ciekawą rzeczą są też taśmy klin line z membraną do oddzielania kolorów. poszukaj produktu dla siebie na tej stronce:
www.mocnetasmy.pl

Zgłoś | Cytuj | Link

23 marca 2011, 11:56

Ja również zawsze uzywałem żółtej, o niebieskiej pierwsze słyszę - ale zajrzę na bloga, cenna uwaga.

Zgłoś | Cytuj | Link

11 kwietnia 2011, 23:46

ja polecam niebieska tasme z fluggera, swietnie sie sprawdza i łątwo odkleja nie zostawiając zadnych sladow po kleju (co jest dosc uporczywe zwłaszcza na oknach)

Zgłoś | Cytuj | Link

31 maja 2011, 16:26

zgadzam się z mario_kruk, wiele razy używałem tej niebieskiej z fluggera i jak dotąd zawsze się sprawdzała

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 2 ▾ Skocz do strony
1 2  ▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Zalety prysznica bez brodzika. Liczba postów: 48 Grupa: Wykańczamy... Szukając dobrej jakości kabin prysznicowych to na pewno warto zapoznać się z ofertą przygotowaną przez Oltens https://oltens.com/pl/kabiny-prysznicowe u których...
  • Magazyn Liczba postów: 865 Grupa: Wykańczamy... Ostatnio sporo czasu spędzam na ogarnianiu magazynu i muszę przyznać, że dobry program magazynowy to podstawa. Od kiedy korzystam z https://www.lomag.pl/ praca....
  • Ogrodzenie Liczba postów: 143 Grupa: Wykańczamy... Jeśli szukasz solidnego ogrodzenia, które będzie nie tylko funkcjonalne, ale także estetyczne. Warto zapoznać się z ofertą firmy JONIEC https://joniec.pl/ Produ...
  • Kuchnia Liczba postów: 44 Grupa: Wykańczamy... Rozglądają się za wyborem odpowiednich baterii, czy kranów kuchennych to polecam zerknąć sobie do oferty Sotbe https://sklep.sotbe.com/baterie-kuchenne u któryc...
  • Regały magazynowe - gdzie ich szukać? Liczba postów: 20 Grupa: Wykańczamy... Inwestycja w mały magazyn do wynajęcia może być korzystna dla sklepów planujących rozwój lub zwiększenie asortymentu. Wynajem pozwala na testowanie nowych produ...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19467 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 418

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >