Jakich producentów automatyki wystrzegać się?

« Powrót do grupy: Inteligentny dom

Stron: 5 ▾ Skocz do strony
1 2 3  ▸  ▸▸

5 lutego 2009, 12:15

Zgadzam sie: good 0 bad

Jacy producenci automatyki do otwierania bram są wątpliwą marką? Jakich muszę unikać?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

6 lipca 2010, 11:00

Ja Ci mogę powiedzieć jaka firma moim zdaniem jest najbardziej solidna a według mnie to firma FAAC Ja byłbym ostrożny co do firmy NICE

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

23 lipca 2011, 22:22

Ja właśnie też słyszałem, że ten Faac jest dobry a np. chińskie siłowniki, które są nieco tańsze od markowych podobno szybko korodują i często powodują zwarcie instalacji. Przez chwilę rozważałem zakup, nie ma co ukrywać, tanszych siłowników ale widzę że to lipa.

Zgłoś | Cytuj | Link

5 sierpnia 2011, 17:01

chińskie siłowniki są słabe jeśli chodzi o elektronikę. często wadliwe są sterowniki które trzeba wymieniać. radio tez miernej jakości.i problem z pilotami które trzeba ciągle kodować.

Zgłoś | Cytuj | Link

16 sierpnia 2011, 16:26

staraj się unikać firmy Hato i innych chińskich wynalazków. to sprzęt który jest beznadziejny, nawet firmy montujące napędy już nie chcą bawić się w instalowanie tego wynalazku. za często muszą jeździć na reklamacje i się im to nie opłaca.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

10 września 2011, 10:42

czytałem że Nice podpisało kontrakt z chińczykami na produkcję siłowników.nie oznacza to chyba że obniżą jakość?

Zgłoś | Cytuj | Link

15 października 2011, 15:58

mogą do środka wkładać tańsze części które mogą nie wytrzymać eksploatacji. pytanie tylko czy jak obniżą jakość czy obniżą cenę. a może będą sprzedawać pod inną nazwą a nie pod własną.

Zgłoś | Cytuj | Link

6 grudnia 2011, 17:29

Kupiłem jakiś czas temu Hato i był to jak się niestety okazało duży błąd. Co chwila są z nim problemy, a to się zacina, a to coś z pilotem, a to już jakaś rdza się pojawia. Mam nadzieję, że uda mi się to jeszcze oddać do sklepu. Lepiej jednak zapłacić trochę więcej i mieć dobry sprzęt a nie jakiś taki chiński.

Zgłoś | Cytuj | Link

13 grudnia 2011, 19:35

Z Hato mój znajomy też miał złe doświadczenia. Pilot zepsuł się po miesiącu dokumentnie, a i wcześniej nie wszystko działało tak jak trzeba.

Zgłoś | Cytuj | Link

14 grudnia 2011, 15:31

Ja dalej podtrzymuje się pod firma FACC kolejny raz mnie nie zawiodła nie reklamuje broń Boże ale jestem po prostu zadowolony

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 5 ▾ Skocz do strony
1 2 3  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• brama wjazdowa Liczba postów: 12 Grupa: Inteligentn... Ja akurat wolałbym wybrać przesuwną, bo nie zajmuje tyle miejsca i według mnie również dużo bardziej estetycznie się prezentuje.
  • Co sądzicie o automatyce w domu? Liczba postów: 168 Grupa: Inteligentn... Wszystkim tym, którzy poszukują eleganckiego designu i innowacyjnej technologii w jednym, polecam rozwiązania kontroli dostępu Schuco DCS. Zapewnia ono pełny og...
  • moskitiery drzwiowe warszawa Liczba postów: 16 Grupa: Inteligentn... Z własnego doświadczenia mogę polecić montaż moskitier na okna. To świetny sposób, żeby latem cieszyć się świeżym powietrzem bez obawy o owady w domu. U mnie sp...
  • Warto założyć klimatyzację? Liczba postów: 24 Grupa: Inteligentn... Zastanawiam się również nad odpowiednimi czujnikami. Stabilna temperatura wpływa również na wydajność maszyn. Urządzenia, które pracują w odpowiednich warunkach...
  • koszt automatyki Liczba postów: 12 Grupa: Inteligentn... Automatyka budynku to temat bardzo na czasie. Coraz więcej firm oferuje tego typu rozwiązania. Ze względów bezpieczeństwa najlepiej jednak stosować przebadane s...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19439 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 119

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >