Gość praktykant |
|
| |
Reklamy Google | |
offline m_kwiecien fachowiec
|
ja mam u siebie takie stare drzwi drewniane z listewek nie
wypaczyły się tylko dlatego bo leżały na magazynie parę
lat i zdążyły porządnie wyschnąć zwykłe płaskie nic
specjalnego. Jeśli maiłbym komuś coś polecić to dwie
firmy CAL albo Porta fajne drewniane drzwi o mieszanej
konstrukcji drewno płyta + ocieplenie w środku. jedyny
wymóg to zadaszenie takie ze po otwarciu nadal drzwi są
pod dachem ale tego wymaga każdy producent drzwi
drewnianych. wzory można obejrzeć na stroni producenta
albo w punktach diealerskich. |
| |
Reklamy Google | |
offline martika majster
|
|
| |
|
kwestia co to za towar ja ostatnio widziałem zewnętrzne
drzwi w Tesco w życiu bym ich nie kupił blacha pokryta
laminatem w środku pianka albo się rozkleją albo się
rozlecą kosztują 800 zł i nazywają się antywłamaniowe
akurat. Na drzwiach zwłaszcza wejściowych nie ma co za
bardzo oszczędzać bo potem można gorzko płakać lepiej
zapłacić więcej kupić solidne drzwi i mieć święty
spokój raz a na zawsze. |
| |
Gość: benjamin praktykant |
Wiesz, są drzwi i drzwi. Jak ktoś oczekuje porządnych drzwi, które mają klasę antywłamaniową, które nie będą się wypaczały, a kupują hipermarketową markę albo drogie przereklamowane badziewie, no to gratulacje. Potem dziwi się, że drzwi przepuszczają zimno, zero izolacji akustycznej, można je otworzyć nożem stołowym, albo nie domykają sie (wypaczone). Niestety, za porządne drzwi trzeba zapłacić. Tu zgadzam się z przedmówcą. Sam mam Portę już 3 rok. Drzwi są pod daszkiem, nie pada na nie deszcze, ale za to od 14 są na słońcu (południowy zachód). Nic się z nimi nie dzieje, wyglądają może nie jak nowe, ale nie widać śladów zużycia. Dodam, że mam małe uszkodzenie. Jak sie budowałem, wstawiłem już oknaa i drzwi i miałem próbę włamania. Złodzieje próbowali je wyważyć (ślady na drzwiach przy zawiasach i na dole) i wyważyć zamek (delikatnie uszkodzenie drzwi przy zamku). Nie udało im się.Nie wiem, czy coś ich spłoszyło, czy dali sobie spokój. Drzwi wytrzymały. Tylko... Okno balkonowe nie wytrzymało.... Fragment działki gdzie było to okno miałem ogrodzony i pies był tam zamknięty. Psa uspali, okno wybili. Na szczęście było mało szkód. Ale nauczka jest. |
| |
Reklamy Google | |
|
|
| |
Gość: Alio praktykant |
benjamin |
| |
|
|
| |
offline martika majster
|
|
| |
Gość: Mechooptyk praktykant |
|
|
Jakie drzwi zewnętrzne?
«
Powrót do grupy: Montujemy okna i drzwi
Ostatnio na forum
- Żaluzje okienne Liczba postów: 21 Grupa: Montujemy o... Powiem wam, że ja nad wszystkim długo myślałam i porównywałam już najróżniejsze oferty i póki co, szczerze mówiąc najbardziej mnie przekonuje ofer...
- Montaż okien Liczba postów: 92 Grupa: Montujemy o... W kwestii dobrych i solidnych, wytrzymałych okien wysokiej jakości, to warto zwrócić uwagę także na nasze kolekcje które znajdziecie na ODB.com.pl w razie pyta...
- JAKIEJ FIRMY DRZWI ZEWNĘTRZNE? Liczba postów: 517 Grupa: Montujemy o... Ciekawa oferta tylko mało konkretów w tym GreenStepie. Porta, DRE, Pol-Skone - OK jest w czym wybierać. Vikkingi to nisza ale OK jakościowo. Wikęd konkurencji n...
- Drzwi wewnętrzne Liczba postów: 380 Grupa: Montujemy o... Wybierając drzwi do wnętrza warto byłoby nie tylko patrzeć na wygląd, ale również na jakość wykonania. Sam teraz zastanawiam się nad drzwiami do swojego domu i....
- drzwi do mieszkania Liczba postów: 21 Grupa: Montujemy o... Ciekawa rzecz mnie ostatnio spotkała patrząc pod katem w/w tematu ze zdalnym dostępem lub kontrolą dostępu. Dostałem zamówienie na 5 sztuk drzwi z Wikędu do 5 d...