Jakie drzwi zewnętrzne?

« Powrót do grupy: Montujemy okna i drzwi

Stron: 35 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  14 15 16 17 18  ▸  ▸▸

10 listopada 2016, 15:29

Zgadzam sie: good 0 bad

Jakie klamki do drzwi w takim przypadku?
Zależy nam na czymś innym niż standardowe rozwiązania.
Zerknijcie - http://www.klamki-drzwiowe.pl
Wasze temat czy nie bardzo?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

12 listopada 2016, 20:53

Wiadomo, że nawet jeden producent ma drzwi lepsze i gorsze, nie ma co się rozpisywać na ten temat. Natomiast nawet najlepsze drzwi jak nie będzie zrbiony dobyr montaż to będzie kaszanka po prostu. I tyle w temacie.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

15 listopada 2016, 10:12

Witam Wszystkich Użytkowników na forum. akurat w kwestii drzwi jak i generalnie stolarki budowlanej możemy pomóc i doradzić, to prawda że producentów jest bardzo wielu, różnią się jednak jakością wykonania drzwi lub okien czy też ceną i warto na początek sprecyzować te szczegóły abyśmy byli w stanie doradzić. Może jeden z naszych modeli drzwi zewnętrznych przypadnie Wam do gustu na ODB.com.pl

Zgłoś | Cytuj | Link

16 listopada 2016, 10:42

Jeżeli szuka ktoś drzwi relatywnie dobrej jakości w przestępnej cenie to polecam drzwi DRE. Ja zakupiłam swoje 1,5 roku temu i jestem zadowolona, są solidnie wykonane i łatwo je zamontować a to moim zdaniem chyba najważniejsze w drzwiach. Swoje zakupiłam przez sklep internetowy http://www.qmam.net/dre szybka i sprawna obsługa

Zgłoś | Cytuj | Link

16 listopada 2016, 12:51

Użytkownik robetosN napisał: Wiadomo, że nawet jeden producent ma drzwi lepsze i gorsze,
nie ma co się rozpisywać na ten temat.

Hah nie każdy o tym wie. Masa ludzi chce wybierać drzwi, bo zna firmę. Wybierają najtańsze w ofercie, bo marka znana, marka dobra. Ważne są szczegóły. Nad samą okleiną należy pochylić się. Nie wybierać taniej. Satysfakcja będzie większa.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

16 listopada 2016, 13:08

Użytkownik RBielun napisał: Jeżeli szuka ktoś drzwi relatywnie dobrej jakości w
przestępnej cenie to polecam drzwi DRE. Ja zakupiłam swoje
1,5 roku temu i jestem zadowolona, są solidnie wykonane i
łatwo je zamontować a to moim zdaniem chyba najważniejsze
w drzwiach.

Montażem robią montażyści. Łatwość montażu jest drugorzędną rzeczą. Do dobrze wykonanego otworu z podobną łatwością zamontuje się prawie każde drzwi. Szkopuł w montażu na stare stalowe ościeżnice bez kucia. Nawet przy specjalistycznych ościeżnicach regulowanych nakładowych Erkado, wcześniej niezbędna jest wizyta, dokładny pomiar specjalisty.

Zgłoś | Cytuj | Link

23 listopada 2016, 18:31

Tak, rzeczywiście Erkado robi coś takiego ale wizyta montażysty na pomiarze jest wręcz obowiązkowa. Pod te ościeżnice trzeba trochę inaczej mierzyć i przede wszystkim znać się na tym co się robi. Jak ktoś nie montował nigdy drzwi to nie polecam się uczyć na tym zestawie.
W rękach montażysty z doświadczeniem, montaż ościeżnic nakładkowych z Erkado to prosta sprawa. No ale ktoś się musi znać na swoim fachu.

Zgłoś | Cytuj | Link

24 listopada 2016, 19:00

Tak, tylko to co piszecie daje się do drzwi wewnętrznych. Do pomocy w wymianie drzwi w ciasnych otworach w blokach stosuje się trochę inne rzeczy. Aby nie kuć w żelbecie stosuje się tak zwany rozmiar "N" który ma ościeżnicę węższą o 50mm w stosunku do swojego oryginału.
Co prawda teraz jest sprzęt adekwatny do takiej pracy i przecięcie żelbetonu nie stanowi już jakiegoś lada wyzwania, ale są miejsca gdzie się po prostu fizycznie nie da tego zrobić, lub inwestor nie chce aż takiego bałaganu. Plus takiego rozwiązania poza ułatwieniem życia montażyście jest taki, że zmniejszamy drzwi tylko o 50mm a nie o 100mm. Te 5cm szerokości wejścia ma spore znaczenie.

Zgłoś | Cytuj | Link

27 listopada 2016, 19:29

Okej, a powiedzcie mi na jakiej zasadzie dobieracie ekipię montażową? Decydujecie się na skorzystanie z usług firmy, która sprzedaje wam drzwi, czy raczej szukacie na własną rękę?

Zgłoś | Cytuj | Link

28 listopada 2016, 15:12

Optymalne wyjście to wybranie sprawdzonego punktu sprzedaży i zakup drzwi z montażem. Łatwiej i taniej.

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 35 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  14 15 16 17 18  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Drzwi balkonowe przesuwane? Liczba postów: 42 Grupa: Montujemy o... Jeśli system podnoszono-przesuwny, to w grę wchodzi tylko Schuco LivIngSlide. Skrzydła poruszają się lekko i niemal bezgłośnie, a system uszczelek zapewnia maks...
  • Jakie okna wybrać? Liczba postów: 886 Grupa: Montujemy o... Bot wyżej chyba nie wypowiada się w temacie... A wracając do postu, tyle że z innej strony! Jako dodatek do okna PCV, ale też drewnianego proponuje też dobrać o...
  • JAKIEJ FIRMY DRZWI ZEWNĘTRZNE? Liczba postów: 515 Grupa: Montujemy o... Ciekawa oferta tylko mało konkretów w tym GreenStepie. Porta, DRE, Pol-Skone - OK jest w czym wybierać. Vikkingi to nisza ale OK jakościowo. Wikęd konkurencji n...
  • Drzwi wewnętrzne Liczba postów: 379 Grupa: Montujemy o... Wybierając drzwi do wnętrza warto byłoby nie tylko patrzeć na wygląd, ale również na jakość wykonania. Sam teraz zastanawiam się nad drzwiami do swojego domu i....
  • drzwi antywłamaniowe Liczba postów: 34 Grupa: Montujemy o... Nie dziwię się. KMT to dobra marka. Sam na co dzień montuję drzwi m.in. tej firmy i wielu Klientów chwali sobie. Dla mnie zestawienie w ofercie drzwi z KMT wraz...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19406 użytkowników

Użytkownicy online (2)

gości: 333

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >