Jakie drzwi zewnętrzne?

« Powrót do grupy: Montujemy okna i drzwi

Stron: 35 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  17 18 19 20 21  ▸  ▸▸

22 marca 2017, 14:42

Zgadzam sie: good 0 bad

Drzwi "od ręki" to w 99% drzwi wewnętrzne. Niektórzy producenci wraz z hurtowniami mają umowy, że będą znajdować się tam określone modele drzwi w określonych parametrach.
Przykładowo u mnie szef zaopatruje się w hurtowni gdzie od ręki mają drzwi Erkado Magnolia. 80 i 90ki, w wersji łazienkowej i pokojowej na ościeżnicach regulowanych do wyboru. Jest to dla mnie super ułatwienie, bo jest to super popularny wzór i do tego pasuje do różnych wnętrz. Jak mogę go mieć w max 7 dni to dla mnie jest to rewelacja.
Oczywiście ma to swoje minusy, bo nie ma tych drzwi w każdej możliwej konfiguracji do wyboru. Jest jeden kolor, nie ma drzwi 70 lub 100. Większość Klientów śmiało dobiera z tego co jest ciągle na magazynie. Dopiero 1 na 10 zamówień wymaga domówienia 1 lub 2 "nietypowych" sztuk, których nie ma na magazynie.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

22 marca 2017, 15:09

Polecam Oknoplast. Ich drzwi zewnętrzne są nie tylko bezpieczne ale także stylowe i nowoczesne.

Zapraszam: http://akpedrill.pl/

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

23 marca 2017, 15:43

Mazwoj - drzwi od ręki były też zewnętrzne swego czasu, ale to tylko w dużych firmach. Obecnie jest tak jak piszesz - 99% stanów magazynowych to drzwi wewnetrzne. Z zewnętrznymi jest ten problem, że mają one na prawdę dużo opcji w sobie do wyboru i ciężko jest wyprodukować je na zapas. Trzymanie zapasów kosztuje, a to odbija się na cenie katalogowej wszystkich drzwi. Obecnie każde drzwi produkowane są pod zamówienie. Są to typowe wartości określone w katalogu. Wszystko co jest już niestandardowe - np krótsze drzwi - wymaga dopłaty i trochę dłuższego czasu na produkcji, bo po całym cyklu produkcyjnym takie drzwi są wrzucane na sam koniec i producent nie musi 10x dziennie przestawiać taśmy produkcyjnej pod nietypowe zlecenie. Oszczędność czasu i pieniędzy - stąd drzwi mogą być tańsze a niekoniecznie gorsze jakościowo.

Zgłoś | Cytuj | Link

28 marca 2017, 15:10

Moim zdaniem nawet nie chodzi o samą ilość opcji itd - chociaż to też jest bardzo ważne. Dobrać wyposażenie, kolorystykę, wymiary - jeszcze coraz częściej stosuje się przeszklenia które też wymagają specjalnego wymiarowania - ciężko jest produkować na zapas. Poza tym dobre firmy mimo, że inwestują w nowsze fabryki - to i tak na bieżące zamówienia trzeba czekać. Wikęd w ubiegłym roku, lub dwa lata temu zrobił najnowszą technologicznie fabrykę i zamówień mają tyle, że czasami po 5 tygodni trzeba czekać. Porta podobnie, tyle fabryk mają - a i tak czas oczekiwania długi.

Zgłoś | Cytuj | Link

23 kwietnia 2017, 15:31

Ja mam u siebie w domu założone drzwi z firmy Oknostol, nr. 12. Drzwi bardzo szczelne i solidne. Mają trzypunktowy antywłamaniowy zamek. Cena z montażem nie była jakaś wysoka w porównaniu z ofertami innych firm, które dostałem. Największym plusem tych drzwi jest zastosowanie nowoczesnej technologii przy produkcji oraz to, że mam 5 lat gwarancji. Poza tym mam jeszcze drzwi wewnętrzne od tego samego producenta i jestem równie tak samo z nich zadowolony.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

25 kwietnia 2017, 18:53

Dobre marki zawsze maja obładowaną produkcję zamówieniami z całej Polski. Mimo iż otwierają kolejne nowoczesne zakłady, to i tak czas oczekiwania przez Klienta na drzwi wynosi w przybliżeniu około 4-5 tygodniu. My mamy je minimalnie wcześniej, ale też potrzeba czasu na samą logistykę.
Erkado otworzyło super nowoczesną produkcję u siebie w Gościeradowie. Miałem okazję być u nich, tak samo jak i w Porcie. Rewelacyjne maszyny w obydwu firmach, choć Erkado moim zdaniem (a jestem tu laikiem więc mogę się mylić) ma nowsze maszyny. Może dlatego, że byłem u nich ostatnio rok temu, a w Porcie jakieś 3-4 lata do tyłu.

Ten post był edytowany przez mazwoj dnia: 25 kwietnia 2017, 18:55
Zgłoś | Cytuj | Link

28 kwietnia 2017, 15:27

Użytkownik Gość: uniter napisał: Ja mam u siebie w domu założone drzwi z firmy Oknostol,
nr. 12. Drzwi bardzo szczelne i solidne. Mają trzypunktowy
antywłamaniowy zamek. Cena z montażem nie była jakaś
wysoka w porównaniu z ofertami innych firm, które
dostałem. Największym plusem tych drzwi jest zastosowanie
nowoczesnej technologii przy produkcji oraz to, że mam 5
lat gwarancji. Poza tym mam jeszcze drzwi wewnętrzne od
tego samego producenta i jestem równie tak samo z nich
zadowolony.

Jeżeli największym plusem jest zastosowanie najlepszej technologii do ich produkcji - no to super. Dla mnie drzwi mogą być wykonane ręcznie, żeby tylko były solidne jakościowo, miały dobre parametry i były długowieczne. Tak naprawdę to produkcja drzwi drewnianych jest bardziej wymagająca od stalowych. Też dzięki temu stalowe o dobrej jakości możemy kupić znacznie taniej, niż drewniane z podobnej półki.

Zgłoś | Cytuj | Link

3 maja 2017, 18:38

Na pewno drewniane, z małym przeszkleniem i antywłamaniowe o tym trzeba pamiętać.

Zgłoś | Cytuj | Link

22 maja 2017, 16:36

A skąd ta pewność "Na pewno drewniane ...". Moim zdaniem przy tym samym budżecie drzwi stalowe są znacznie lepsze technologicznie, wytrzymałościowo i pod kątem parametrów jakie przedstawiają. Drewniane niewątpliwie są bardziej eleganckie, ale trzeba za nie więcej zapłacić - średnio jakieś 20% są droższe od stalówek patrząc na te same parametry aby porównanie było uczciwe.

Zgłoś | Cytuj | Link

23 maja 2017, 17:12

Co Wy macie z tą "antywłamaniowością" ostatnio. Rozumiem, że są szyby P4 w drzwiach itd, ale i tak będzie to najsłabszy punkt takich drzwi. Jak miałbym kupować coś co będzie na prawdę antywłamaniowe (utrzyma złodzieja jak najdłużej na zewnątrz, bo wejść i tak wejdzie jak będzie miał wystarczająco dużo czasu), to szukałbym drzwi pełnych, z atestem i certyfikatami z ITB. Absolutne minimum za takie drzwi to 3000zł i w górę. Pytanie czy takie coś się komuś będzie podobało w domu?

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 35 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  17 18 19 20 21  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Jak zdobyć prawo jazdy? Liczba postów: 5 Grupa: Montujemy o... Najlepiej zapisać się do dobrej szkoły jazdy takiej jak Zdaj Prawko z Poznania i nauczyć się wszystkiego od podstaw pod okiem doświadczonych instruktorów.
  • Montaż okien Liczba postów: 93 Grupa: Montujemy o... Jakiej firmy macie okna?
  • Żaluzje okienne Liczba postów: 21 Grupa: Montujemy o... Powiem wam, że ja nad wszystkim długo myślałam i porównywałam już najróżniejsze oferty i póki co, szczerze mówiąc najbardziej mnie przekonuje ofer...
  • JAKIEJ FIRMY DRZWI ZEWNĘTRZNE? Liczba postów: 517 Grupa: Montujemy o... Ciekawa oferta tylko mało konkretów w tym GreenStepie. Porta, DRE, Pol-Skone - OK jest w czym wybierać. Vikkingi to nisza ale OK jakościowo. Wikęd konkurencji n...
  • Drzwi wewnętrzne Liczba postów: 380 Grupa: Montujemy o... Wybierając drzwi do wnętrza warto byłoby nie tylko patrzeć na wygląd, ale również na jakość wykonania. Sam teraz zastanawiam się nad drzwiami do swojego domu i....

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19416 użytkowników

Użytkownicy online (2)

gości: 348

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >