Jakie drzwi zewnętrzne?

« Powrót do grupy: Montujemy okna i drzwi

Stron: 35 ▾ Skocz do strony
◂  1 2 3 4 5  ▸  ▸▸

26 września 2013, 15:02

Zgadzam sie: good 0 bad

Od miesiąca jestem szczęśliwym posiadaczem drzwi Helios (dodatkowe informacje). Jak do tej pory sprawują się dobrze. Solidność + dobra izolacja termiczna i akustyczna na 5!

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

16 lutego 2014, 11:38

Użytkownik MasterM napisał: Od miesiąca jestem szczęśliwym posiadaczem drzwi Helios
(dodatkowe
informacje
). Jak do tej pory sprawują się dobrze.
Solidność + dobra izolacja termiczna i akustyczna na 5!

Litości chińskie badziewie na 5 sorry ale jak nawali ta chińszczyzna to sprawdź DRZWI DELTA PREMIUM

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

17 lutego 2014, 09:56

Też jakoś staram się unikać taniej chińszczyzny. Jak wygląda jeszcze kwestia termoizolacji drzwi? Miałem poprzednio takie tanie drzwi i teraz wymieniam, bo po kilku latach już są nieszczelne. Która marka ma najlepsze parametry pod tym względem?

Zgłoś | Cytuj | Link

20 lutego 2014, 17:58

Najlepiej poczytać opisy techniczne na stronach producentów. Cal, Capek, Vox - z tych drzwi już jest w czym wybrać.

Zgłoś | Cytuj | Link

24 lutego 2014, 21:07

Użytkownik Gość: Adamek napisał: ...Miałem
poprzednio takie tanie drzwi i teraz wymieniam, bo po kilku
latach już są nieszczelne. Która marka ma najlepsze
parametry pod tym względem?

Na to chyba nikt nie da Ci 100% gwarancji, które drzwi będą szczelne za kilka lat. Sporo zależy od montażu, miejsca zamontowania oraz tego jak użytkujesz i konserwujesz drzwi. Szczelność to przede wszystkim uszczelki oraz skrzydło z felcem, który dolega do ościeżnicy. Uszczelki zazwyczaj są 2 na dzisiejsze czasy. Pomijam fakt, że drzwi powinny mieć klejony ramiak aby nie krzywiły się na nasłonecznionych stronach. To chyba wszystko w telegraficznym skrócie.
Co do marek nie wiem. Może bardziej polecę Ci jakieś rozwiązanie, które ostatnio wpadło mi w oczy gdy przeglądałem fora.
http://wiked.pl/drzwi/drzwi-stalowe/wzory-przeszklenia-kolor y-3
Powyżej masz pierwszą z lewej ościeżnicę. Na innym forum ktoś dał zdjęcie przekroju i tam ścianka jest na prawdę gruba (na oko 2mm) w porównaniu ze zwykłą ościeżnicą, która jest z blachy 1,5mm (na oko).
Dzięki temu będzie sztywna i nie powinna się odkształcić od nagrzania lub wychłodzenia w zimie.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

27 lutego 2014, 10:19

Dodatkowym plusem ościeżnicy o której pisze Krzemyk jest to, że jest od razu zmontowana i jest powieszone na niej skrzydło (do transportu). Skręcona jest z progiem co jeszcze bardziej usprawnia montaż. Podobne rozwiązanie ma KMT z tą różnicą, że przekładka termiczna z tworzywa w Wikędzie jest minimalnie szersza.

Zgłoś | Cytuj | Link

27 lutego 2014, 15:57

Adamek, powinieneś zwrócić uwagę na kilka szczegółów. Kupujesz drzwi pasywne , bo dzięki temu oszczędzasz ciepło, a także lepiej izolujesz się od hałasu. Dodatkowo należy wybrać takie, na które otrzymasz bardzo długą gwarancję. I oczywiście niech zamontuje je firma, która ma jakiekolwiek o tym pojęcie. Dobrze jest też wymienić okna na pasywne, bo wtedy możesz zmniejszyć rachunki za ogrzewanie nawet do blisko 80%.

Zgłoś | Cytuj | Link

27 lutego 2014, 20:36

Aż takim optymistą nie byłbym w tej kwestii. Oszczędności rzędu 80% nie wynikają tylko z okiem czy drzwi. Sekretów jest trochę więcej, choćby ogrzewanie, rekupacja ciepła, dopasowana do tego wentylacja itd.
Pod resztą tego co napisałeś podpiszę się obiema rękoma.

Zgłoś | Cytuj | Link

7 marca 2014, 18:21

Bartek - przepraszam za słowa, ale dla mnie to są brednie.
Przykładowo ogrzewanie budynku 125m2 powierzchni użytkowej wychodzi w sezonie grzewczym około 400zł (piec na ekogroszek + podłogowe wodne na parterze + konwekcyjne na poddaszu). Realna kwota za miesiąc ogrzania takiego budynku. Sezon zwykle trwa 6 miesięcy.
Według Ciebie: 400zł -80% = 80zł (różnica -320zł na miesiąc w sezonie lub raczej 160zł miesięcznie w skali roku).
160zł x 12 miesięcy = 1920zł różnicy w ogrzewaniu rocznie.

Ja zapytam się ile tysięcy złotych więcej kosztują okna pasywne (bynajmniej dla mnie to takie które są z aluminium i ciepłej wkładki). Na moje oko przy takim budynku różnica zwróci się najwcześniej za około 8 lat. Oby :)

Zgłoś | Cytuj | Link

18 marca 2014, 09:14

Nie ulega wątpliwości , że okna czy drzwi które są solidnie i wykonane w nowoczesnych technologiach oraz materiałów precyzyjnie dopasowanych zmniejszą utratę energii cieplnej . Oglądałem ostatnio okna drewniano-aluminiowe , na zewnątrz aluminium wewnątrz drewno , posiadały również specjalne wywietrzniki które nie dopuszczają do zawilgocenia , posiadają również opcję montażu rolet lub żaluzji co też nie jest bez znaczenia .

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 35 ▾ Skocz do strony
◂  1 2 3 4 5  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Jak zdobyć prawo jazdy? Liczba postów: 5 Grupa: Montujemy o... Najlepiej zapisać się do dobrej szkoły jazdy takiej jak Zdaj Prawko z Poznania i nauczyć się wszystkiego od podstaw pod okiem doświadczonych instruktorów.
  • Montaż okien Liczba postów: 93 Grupa: Montujemy o... Jakiej firmy macie okna?
  • Żaluzje okienne Liczba postów: 21 Grupa: Montujemy o... Powiem wam, że ja nad wszystkim długo myślałam i porównywałam już najróżniejsze oferty i póki co, szczerze mówiąc najbardziej mnie przekonuje ofer...
  • JAKIEJ FIRMY DRZWI ZEWNĘTRZNE? Liczba postów: 517 Grupa: Montujemy o... Ciekawa oferta tylko mało konkretów w tym GreenStepie. Porta, DRE, Pol-Skone - OK jest w czym wybierać. Vikkingi to nisza ale OK jakościowo. Wikęd konkurencji n...
  • Drzwi wewnętrzne Liczba postów: 380 Grupa: Montujemy o... Wybierając drzwi do wnętrza warto byłoby nie tylko patrzeć na wygląd, ale również na jakość wykonania. Sam teraz zastanawiam się nad drzwiami do swojego domu i....

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19418 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 196

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >