Za jakiś czas szykuję się do pomalowania mieszkania teściowej? A zaraz potem prawdopodobnie będę malował we własnym domu. Fachowiec ze mnie żaden, a chcę żeby wyszło jak najlepiej. Dlatego jako poligon doświadczalny chcę potraktować mieszkanie teściowej:P (oczywiście żart) No i w związku z tym mam pytanię o Waszę doświadczenia a zarazem dość banalne? Jakich farb użyć? Czy warto inwestować w te droższe farby czy to tak na prawdę bez różnicy i mogę kupić jakąś polską tanią farbę? Czy inwestować w farby, z których potem można zmyć zabrudzenia czy to i tak się potem nie sprawdza?
offline jakub zawadzki kierownik
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline Luiza123 majster
|
Powiem Ci tak, że jak dla mnie to wszystkie farby prędzej czy później będą wymagały ponownego remontu, farby jakie mogę ci polecić to dekoral "barwy ogrodu" są to polskie, zmywalne farby które nie są szkodliwe przy malowaniu, są bezwonne. Najbardziej polecam te zmywalne, a może zamiast farby położysz tapetę zmywalną? |
| |
Reklamy Google | |
offline Vincent_Vega fachowiec
|
zmywalne to nie to samo, co szorowalne, a z szorowalnych mozna zmywac wlasnie zabrudzenia, ze swojej strony mogę polecic farby flugger, ja mam takie i jestem zadowolony, moze sa troche drozsze, ale jakosc wszystko wynagradza, ja sam nie jestem fachowcem a udalo mi sie pomalowac trzy pomieszczenia i nie widac tego, ze nie robił tego specjalista malarz;) |
| |
offline bud fachowiec
|
Z osobistych i wieloletnich doświadczeń z czystym
sumieniem mogę polecić Ci fińskie farby Tikkurila. Nie
należą one co prawda do najtańszych- nie mniej jednak
charakteryzują się doskonałym kryciem i trwałością
koloru. |
| |
offline widar fachowiec
|
|
| |
Reklamy Google | |
|
|
| |
offline Vincent_Vega fachowiec
|
|
| |
|
|
| |
offline iciesla fachowiec
|
|
| |
offline Saszka majster
|
No, ale satynowe farby idealnie pasują do małych pomieszczeń, gdyż odbijające się od nich światło, optycznie je powiększa :) Ale ogólnie też jestem fanką matowych, w moim domu, satynową farbą pomalowany jest najmniejszy pokój właśnie tylko po to aby, optycznie był większy. |
|