Jakie i gdzie zamontować nawiewniki?

« Powrót do grupy: Montujemy okna i drzwi

Stron: 2 ▾ Skocz do strony
1 2  ▸

4 lutego 2009, 16:18

Zgadzam sie: good 0 bad

Chcę zamontować nawiewniki w oknach PCV. Problem polega na tym, że rama okienna z zewnątrz wystaje ok. 3 - 4 cm spod tynku. Jakiego typu nawiewniki zamontować? Gdzie należy je umieścić?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

14 lipca 2010, 11:38

Powiem szczerze, że nie jest to jakis szczegulnie trudny wyczyn, montażysta nawiewnika wykonuje podcięcie w węgarku (izolacji cieplnej) i montuje zewnętrzny element nawiewnika standardowo na nadprożu ościeżnicy

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

14 lipca 2010, 12:32

Jeśli na oknie nie ma miejsca na nawiewnik można zastosować nawiewnik ścienny, który również doprowadzi powietrze zewnętrzne niezbędne do skutecznej wentylacji mieszkania.

Zgłoś | Cytuj | Link

3 marca 2015, 11:45

Wybór nawiewników jest całkiem spory na rynku więc z dopasowaniem czegoś odpowiedniego do naszych potrzeb nie powinno być żadnego problemu. Kwestia w tym, żeby właśnie wybrać odpowiednie miejsce, żeby cyrkulacja powietrza była rzeczywiście lepsza. Sawpol jeśli chodzi o ilość nawiewników w tej chwili jest bardzo dobrze zaopatrzony - http://www.sawpol.pl/?cat,19 także znaleźć można naprawdę wszystko.

Zgłoś | Cytuj | Link

17 lutego 2016, 13:58

Jeżeli nie masz doświadczenia w kwestii montażu nawiewników okiennych,to moim zdaniem lepiej będzie jeżeli zostawisz to profesjonalistom,tak aby nawiewniki faktycznie spełniał swoją rolę,były dobrze zamocowane.

www.KupujDrzwi.pl

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

25 lutego 2016, 11:37

oczywiście że najlepiej zdać się na fachowców. I tutaj mogę polecić firmę www.nawiewniki-szczecin.pl która się u nas wszystkim zajęła. Cena była przyzwoita a różnica w wentylacji mieszkania od razu zauważalna. Okna suche i pranie lepiej schnie

Zgłoś | Cytuj | Link

15 marca 2016, 10:06

Nie wiem jak nawiewniki,natomiast jeżeli będziecie poszukiwać klamek do swoich drzwi do domu lub mieszkania,to zapraszamy na www.KlamkiOutlet.pl wybór jest naprawdę bardzo szeroki.

Zgłoś | Cytuj | Link

22 lipca 2016, 08:38

A nie lepiej kupić drzwi odrazu z zamkiem ? ja kupiłem takie w westo.pl i miałem juz cały komplet bez problemowo że się coś zle dokupi jak to zwykle bywa.

Zgłoś | Cytuj | Link

30 sierpnia 2016, 12:22

Panowie w wątku mowa o montażu nawiewnika a nie zamka do drzwi,co jest moim zdaniem zasadniczą różnicą. Ciekawe czy autor ostatecznie poradził sobie z tym problemem czy też w dalszym ciągu szuka pomocy,bo jeżeli tak to jesteśmy do dyspozycji.

www.HurtOkien.pl

Zgłoś | Cytuj | Link

24 października 2016, 11:27

Dobre drzwi można kupić w w tej firmie http://inerco.com.pl/. My montowaliśmy drzwi od nich i jestesmy zadowloleni.

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 2 ▾ Skocz do strony
1 2  ▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Jak zdobyć prawo jazdy? Liczba postów: 5 Grupa: Montujemy o... Najlepiej zapisać się do dobrej szkoły jazdy takiej jak Zdaj Prawko z Poznania i nauczyć się wszystkiego od podstaw pod okiem doświadczonych instruktorów.
  • Montaż okien Liczba postów: 93 Grupa: Montujemy o... Jakiej firmy macie okna?
  • Żaluzje okienne Liczba postów: 21 Grupa: Montujemy o... Powiem wam, że ja nad wszystkim długo myślałam i porównywałam już najróżniejsze oferty i póki co, szczerze mówiąc najbardziej mnie przekonuje ofer...
  • JAKIEJ FIRMY DRZWI ZEWNĘTRZNE? Liczba postów: 517 Grupa: Montujemy o... Ciekawa oferta tylko mało konkretów w tym GreenStepie. Porta, DRE, Pol-Skone - OK jest w czym wybierać. Vikkingi to nisza ale OK jakościowo. Wikęd konkurencji n...
  • Drzwi wewnętrzne Liczba postów: 380 Grupa: Montujemy o... Wybierając drzwi do wnętrza warto byłoby nie tylko patrzeć na wygląd, ale również na jakość wykonania. Sam teraz zastanawiam się nad drzwiami do swojego domu i....

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19416 użytkowników

Użytkownicy online (2)

gości: 422

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >