Jakie kupic szambo?

« Powrót do grupy: Technologie i materiały

Stron: 5 ▾ Skocz do strony
1 2 3  ▸  ▸▸

21 października 2008, 16:49

Zgadzam sie: good 0 bad

Obawiam sie ze temat byl juz opisywany, ale nie stety nie udalo mi sie znalezc odpowiedzi na moje pytanie.

mianowicie zastanwaima sie jakie szmabo kupic - betonowe czy wykonane z HDPE, mam problem z wysokim stanem wod gruntowych wiec kwestia szczelnosci ma dla mnie duze znaczenie.

ponadto prosze o namiary firm u ktorych warto kupic taki zbiornik (z uwagi na lokalizacje inwestycji preferuje Wielkopolske)

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

7 czerwca 2010, 15:53

Szcelne szambo betonowe

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

3 czerwca 2012, 14:22

Na pewno nie tradycyjne szambo betonowe, jak już to szambo EKOLOGICZNE! Trzeba iść z duchem czasu. Nasza planeta już jest i tak bardzo zniszczona, więc starajmy się choć trochę własnym działaniem ją chronić. Szamba ekologiczne mają to do siebie, że pomimo wielu zalet takich jak trwałość, wytrzymałość, a zarazem lekkość są co najważniejsze - szczelne! Nie tylko nie pobierają żadnych wód z gruntów, dzięki czemu rzadziej się je opróżnia, ale również nie pozwalają zanieczyszczeniom wydobywać się poza zbiornik, zanieczyszczając środowisko. Mogę polecić profesjonalną firmę, która zajmuje się budową szamb. Firma NARO. Sam korzystałem z ich usług i muszę powiedzieć, że jestem bardzo zadowolony. Tutaj masz adres strony ich sklepu, możesz się zapoznać z ich ofertą: szamba-baseny.com.pl

Zgłoś | Cytuj | Link

21 sierpnia 2012, 13:58

Masz rację,ten temat był już poruszany na forum. Nie kupuj szzamba plastikowego,jeśli już to solidne betonowane.

Zgłoś | Cytuj | Link

24 marca 2014, 17:01

A nie lepiej było by postawić na oczyszczalnie? Wydaje mi się to bardziej ekonomicznym rozwiązaniem.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

24 marca 2014, 17:15

zagadzam sie z koleżanką wyżej, taka przydomowa oczyszczalnia ścieków jest duzo bardziej opłacalnym rozwiązaniem niż szambo. Policz sobie ile bedziesz musiał wydac na postawienie szambo i dolicz koszt comiesięcznego wywozu. W ogóle sie to nie opłaca.

Zgłoś | Cytuj | Link

9 kwietnia 2014, 18:52

My chcemy kupić oczyszczalnię biologiczną z http://www.e-sklepoczyszczalnie.pl/ Szambo to za duży wydatek. Trzeba je wywozić co dwa tygodnie a koszty tego nie są małe. Oczywiście wszystko zależy od miejscowości ale 150 zł w naszym wypadku raz w miesiącu lub częściej to naprawdę dużo.

Zgłoś | Cytuj | Link

19 stycznia 2015, 16:12

A ja chcę zainwestować w kompaktowe oczyszczalnie do mojeje firmy, które znalazłem na http://www.aquaclear24.pl/kompaktowe-oczyszcz alnie/12 Powoli wprowadzam ekologiczne rozwiązania i taka oczyszczalnia jest jednym z nich. Na pewno dzięki niej zaoszczędzimy ale nie tylko na tym mi zależy - chcę dbać o środowisko. U siebie na działce już mam przydomową oczyszczalnię i jestem z niej zadowolony.

Zgłoś | Cytuj | Link

17 lutego 2015, 17:23

Przydomowa oczyszczalnia ściekoów to rzeczywiście dobre rozwiązanie. Ja od marca ruszam z budową domu i też chyba postawię na POŚ z
http://www.czystyzysk.eu/ Początkowo myślalam o szambie betonowym ale naczytałam się o kosztach jego wywozu i stwierdziłam, ze wolę wydać wiecej na początku ze świadomością że mi się to zwróci niż cały czas płacić.

Zgłoś | Cytuj | Link

16 marca 2015, 11:48

Szczelne szamba betonowe o zróżnicowanej pojemności mają tutaj betonowe-szamba.com.pl. Polecam stronkę, bo wiem, że nie zawsze udaje się znaleźć zbiorniki betonowe z atestami PZH oraz gwarancją. U polecanego przeze mnie producenta masz to wszystko, razem z montażem (gratis, na klej, nie piankę) i transportem. Niczym zatem nie ryzykujesz.

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 5 ▾ Skocz do strony
1 2 3  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• jak długo trwa budowa domu?... Liczba postów: 574 Grupa: Technologie... Jeśli szukasz miejsca w którym znajdziesz szeroki wybór elementów instalacji hydraulicznych, sanitarnych, techniki grzewczej, a także wyposażenia łazienek to ko...
  • Jakie okna dachowe? Liczba postów: 372 Grupa: Technologie... Czy do takich okien łatwo jest dopasować rolety?
  • agencja Liczba postów: 4 Grupa: Technologie... Dais - https://dais.pl/ to agencja marketingowa, która łączy doświadczenie w social mediach z efektywnymi strategiami performance marketingowymi. Dzięki analizo...
  • Wyposażenie magazynu Liczba postów: 1547 Grupa: Technologie... Potrzebujesz osprzętu do wózków widłowych, który ułatwi Twoją pracę? Zajrzyj do Mipromet. Znajdziesz tam liny stalowe, uchwyty do beczek, trawersy, czy nakładki...
  • wózki widłowe Liczba postów: 4 Grupa: Technologie... Zastanawiasz się nad zakupem przedłużek do wideł, uchwytów do beczek, trawersów, czy lin stalowych? Sprawdź ofertę Mipromet, która oferuje wysokiej jakości ospr...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19436 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 318

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >