Jakie ogrzewanie najlepsze i najtańsze dla nowego domu?

« Powrót do grupy: Technologie i materiały

Stron: 18 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  8 9 10 11 12  ▸  ▸▸

7 kwietnia 2016, 15:31

Zgadzam sie: good 0 bad

Poszukaj u siebie w okolicy czy jest mozliwość podpięcia domu pod ogrzewanie sieciowe. U mnie dostarcza je http://termika.pgnig.pl/ i nie wyobrażam już sobie innego rozwiązania jeśli chodzi o ogrzewanie domu.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

19 kwietnia 2016, 23:05

pellet powstaje z trocin więc jest to ekologiczne rozwiązanie. Tylko oczywiście jak mówimy o czystym pellecie. Dobry opał plus dobry piec i mamy dobre ogrzewanie.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

12 maja 2016, 16:00

W całej tej zabawie z odwiertem to mi firma AKM pomogła się uporać. Pracują na zaawansowanym sprzęcie, także mogą swobodnie wiercić nawet jak grunt niekoniecznie się nadaje. U mnie tak było, że sporo gruzu było do przekopania i sobie poradzili. Cały kontakt jest na akm.net.pl.

Zgłoś | Cytuj | Link

24 maja 2016, 21:33

Wydaje mi sie, że do nowego domu to warto od poczatku zainwestować w kocioł zasypowy na pellet albo na ekogroszek, na przykład taki od firmy Kołton. Od razu robi się czystą kotłownie, popiołu praktycznie nie ma. Węgiel teraz staje się coraz mniej popularny, takie mam wrażenie.

Zgłoś | Cytuj | Link

30 maja 2016, 00:21

Zdecydowanie się zgadzam! Moim zdaniem wazne, żeby opał był wydajny, a ekogroszek i pellet idealnie te parametry spełniają. No i przechowywanie jest bardzo proste i nie trzeba się brudzić ;)

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

2 czerwca 2016, 13:49

by szukać dobrego ekogroszku trzeba wiedzieć które cechy są ważne tu garść informacji http://www.budownictwo.org/artykuly,67972,1,Ekogroszek_cena_ czyli_jaki_wybrac_by_nie_przeplacic

Zgłoś | Cytuj | Link

16 czerwca 2016, 15:34

Ogrzewanie węglem sprawdza się jeszcze w starych domach. W nowym energooszczędnym domu nie ma co szukać!!!

Zgłoś | Cytuj | Link

17 czerwca 2016, 09:57

A niby dlaczego? Prawda w oczy kole? Tu nie chodzi o handel, a o niewprowadzanie potencjalnego klienta w błąd, poprzez obiecywanie oszczędności,których nigdy nie zobaczy!
O ekologii i zdrowiu mieszkańców nawet nie wspomnę.

Zgłoś | Cytuj | Link

18 czerwca 2016, 12:31

trzeba się rozglądać za ekologicznymi rozwiązaniami aby nie było takiego problemu jak ostatnio że powietrze nie nadawało się do oddychania ponieważ większość norm było przekroczonych. Najlepiej zacząć dbać o ekologię od siebie. Można np spalać pellet który jest ekologiczny. Lub inna biomasę i już jest lepiej.

Zgłoś | Cytuj | Link

2 lipca 2016, 13:35

no można coś innego stosować np pompy ciepła ale nie każdego stać na zakup i montaż takiego typu ogrzewania.

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 18 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  8 9 10 11 12  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• jak długo trwa budowa domu?... Liczba postów: 520 Grupa: Technologie... Jeśli szukacie firmy która zajmuje się profesjonalnie pracami ziemnymi, wynajmowaniem maszyn budowlanych a nawet transportem ponadgabarytowym i niskopodwoziowym...
  • Jakie okna dachowe? Liczba postów: 337 Grupa: Technologie... Czy do takich okien łatwo jest dopasować rolety?
  • jakie pustaki do budowy domu Liczba postów: 293 Grupa: Technologie... Bloczki betonowe cieszą się bardzo dużą popularnością wśród materiałów budowlanych wykorzystywanych do budowy domków jednorodzinnych. Moim zdaniem bardzo fajny....
  • Fotowoltaika Liczba postów: 161 Grupa: Technologie... Zdecydowałam się na montaż fotowoltaiki w domu i to była świetna decyzja. Wybrałam firmę SIB (fotowoltaika w bielsku białej) z Bielska-Białej i mogę ich szczerz...
  • Jakie kupić narzędzia? Liczba postów: 636 Grupa: Technologie... Co do wyboru dobrej jakości narzędzi ręcznych i elektronarzędzi to na pewno warto również zapoznać się z ofertą hurtowni Chle-Mar gdzie będziecie mogli wszystko...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19417 użytkowników

Użytkownicy online (2)

gości: 458

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >