Stron: 18 ▾ ◂◂ ◂ 11 12 13 14 15 ▸ ▸▸
Gość: Matt praktykant |
|
| |
Reklamy Google | |
offline Askorpdomy.pl majster
|
|
| |
Reklamy Google | |
Gość: rafał9 praktykant |
|
| |
Gość: bartos22 praktykant |
|
| |
offline erzecznikstelmet doświadczony
|
|
| |
Reklamy Google | |
Gość: Janek65 praktykant |
|
| |
Gość: meg7 praktykant |
Dość długo szukałem efektywnego grzejnika elektrycznego, który emituje promieniowanie podczerwone. Okazało się, że najlepsza wydajność wynika z ustawienia emitera podczerwieni. Trzeba brać grzejnik z emiterem umieszczonym na zewnątrz. Oferta infrapanel.pl spełnia takie normy. U mnie średnio koszt ogrzewania m2, dzięki ich technologii wynosi niecałe 2 zł/msc – odnowiona kamienica. |
| |
Gość: matiz47 praktykant |
Na pewno najwygodniejszym i skutecznym sposobem na ogrzewanie domu jest ogrzewanie systemowe od http://www.termika.pgnig.pl/. Sam korzystam z niego od wprowadzenia się do nowego domu i nie wyobrażam sobie zmiany na coś innego. |
| |
Gość: margo65 praktykant |
Jak masz dobrą izolację budynku to oszczędzisz na grzejnikach na podczerwień. W przeciwnym wypadku koszty ogromne. U siebie w domu mam instalację opartą na grzejnikach elektrycznych polskiego producenta. Oddzielnie oczywiście C.W.U. Ten producent infrapanel.pl gwarantuje projekt, montaż, serwis i kilkanaście lat gwarancji. Przy dobrym rozmieszczeniu grzejników elektrycznych realnie oszczędzasz. U wskazanego przeze mnie producenta masz emiter podczerwieni umieszczony na zewnątrz grzejnika, więc wzrasta wydajność ogrzewania, a tym samym otrzymujesz niższe koszty eksploatacji urządzenia. |
| |
offline enerbau.pl fachowiec
|
Na stronie firmy jest informacja, że dom o powierzchni 100
m2 i zapotrzebowaniu energetycznym 40 kWh/m2/rok zużywa
energię elektryczną za 1200 zł rocznie. Z prostego
rachunku matematycznego wynika, że taki dom zużyje 4000 |
|
Stron: 18 ▾ ◂◂ ◂ 11 12 13 14 15 ▸ ▸▸