offline kanders kierownik
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline Sokółka Okna i Drzwi S.A. praktykant
|
Okna z PCV są bardziej szczelne, co może powodować
większą wilgoć w mieszkaniu. Okna drewniane są wykonane
z naturalnych materiałów, które ułatwiają filtrację
powietrza między wnętrzem, a otoczeniem. |
| |
Reklamy Google | |
offline bud fachowiec
|
Zgadzam się z przedmówca co do właściwości okien PCV i drewnianych. Higrosterowane nawiewnikito też bardzo dobry pomysł. Od siebie dołożę tylko, że warto redukować wilgotność w pomieszczeniu przy użyciu pochłaniaczy wilgoci. Jest to niewielki urządzenia, które dzięki związkom soli zbiera wodę w pomieszczeniu, zatrzymując ją w pojemniku. Jest to sprawdzone i skuteczne rozwiązanie. |
| |
Gość: multiwitamina praktykant |
hmm ciężko powiedzieć jakie okna byłyby dla ciebie najlepsze, czy PCV, czy drewniane. Może, żeby uniknąć przykrych niespodzianek warto poczytać o nowoczesnych rozwiązaniach na stronie producentów np na stronie oknawimarol.pl znajdziesz mnóstwo cennych informacji. Ale skoro jesteś alergikiem to nie głupim pomysłem jest zainwestowanie w pochłaniacze wilgoci. |
| |
offline Budowlaniec24 inżynier
|
okna przede wszystkim muszą być szczelne i dobrze
zamontowane. jakie okna to sprawa drugorzędna. Elewacja
musi być ponadto ocieplona, bo każda wilgoć przyciąga
grzyw jak lep muchę. |
| |
Reklamy Google | |
offline Czerwiak_pl praktykant
|
|
| |
offline MORDIMER inżynier
|
|
| |
offline DrzwiErbesp doświadczony
|
|
| |
offline Katarzyna S. inżynier
|
Tak jak mówią przedmówcy najważniejsza jest sprawna
wentylacja. Jeśli kuchnia jest połączona z salonem -
warto także zainwestować w dobry wyciąg kominowy. |
| |
Gość: sosik1254 praktykant |
|
|
Jakie okna aby zapobiec zawilgoceniu mieszkania?
«
Powrót do grupy: Montujemy okna i drzwi
Ostatnio na forum
- Jak zdobyć prawo jazdy? Liczba postów: 5 Grupa: Montujemy o... Najlepiej zapisać się do dobrej szkoły jazdy takiej jak Zdaj Prawko z Poznania i nauczyć się wszystkiego od podstaw pod okiem doświadczonych instruktorów.
- Montaż okien Liczba postów: 93 Grupa: Montujemy o... Jakiej firmy macie okna?
- Żaluzje okienne Liczba postów: 21 Grupa: Montujemy o... Powiem wam, że ja nad wszystkim długo myślałam i porównywałam już najróżniejsze oferty i póki co, szczerze mówiąc najbardziej mnie przekonuje ofer...
- JAKIEJ FIRMY DRZWI ZEWNĘTRZNE? Liczba postów: 517 Grupa: Montujemy o... Ciekawa oferta tylko mało konkretów w tym GreenStepie. Porta, DRE, Pol-Skone - OK jest w czym wybierać. Vikkingi to nisza ale OK jakościowo. Wikęd konkurencji n...
- Drzwi wewnętrzne Liczba postów: 380 Grupa: Montujemy o... Wybierając drzwi do wnętrza warto byłoby nie tylko patrzeć na wygląd, ale również na jakość wykonania. Sam teraz zastanawiam się nad drzwiami do swojego domu i....